Brexit

Prvi sastanak zajedničkog komiteta za Brexit

LONDON - Pregovarači Velike Britanije i EU održaće prvi sastanak zajedničkog komiteta u ponedjeljak, 30. marta, kao što je to ranije planirano, saopštio je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Poznata glumica napustila Britaniju nakon Brexita

Glumica Ema Tompson (60) i njen suprug Greg Vajz postali su građani Venecije, prenosi "San".

Brexit doveo strane kompanije u Holandiju

Neizvjesni efekti Brexita primorali su brojne strane kompanije da otvore kancelarije u Holandiji, saopštila je holandska Agencija za strane investicije.

Oko 500.000 građana EU mora da riješi papire da bi ostali u Britaniji

LONDON - Oko pola miliona državljana članica EU koji žive u Velikoj Britaniji tek mora da podnese molbu za novi imigracioni status potreban da bi ostali u toj zemlji nakon Brexita.

Le Pen: Brexit je zastrašujući neuspjeh EU

PARIZ - Predsjednica francuske desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin le Pen ocijenila je da je izlazak Velike Britanije iz EU "povratak slobodi" i ocijenila da je taj događaj neuspjeh Brisela.

Forin ofis: Brexit zabranjena riječ

LONDON - Britanski Forin ofis objavio je nova uputstva o jeziku koje zaposleni koriste kada govore o izlasku Velike Britanije iz EU, a među zabranjenim riječima je i sam Brexit, piše britanski list "Gardijan".

Hrvatska ambasadorka "izgubljena u prevodu": Dobro da smo vas se riješili

LONDON – Hrvatska ambasadorka pri EU Irena Andrasi u oproštajnom govoru Velikoj Britaniji, koja je izašla iz EU, poručila je Britancima da ih se Brisel - riješio.

Britanija ne može da očekuje nulte carine u trgovini s EU

Evropska unija je danas jasno stavila do znanja da Velika Britanija ne može da očekuje nulte carine i nulte kvote u trgovini s evropskim blokom ukoliko London ne prihvati uslove koji će obezbijediti fer konkurenost jedinstvenom evropskom tržištu, izvještava agencija Reuters.

Makron: Za Brexit krive laži evroskeptika

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron izrazio je "duboku tugu" zbog Brexita i ocijenio da povlačenje Britanije iz EU predstavlja istorijsko upozorenje.

Sve o ljudima koji su najzaslužniji za Brexit

LONDON - Oni su utrli put kojim je Velika Britanija zauvijek napustila Evropsku uniju - bilo svojim ispravnim ili pogrešnim potezima.

Najčitanije