Brexit

Merkel: Njemačka želi da Britanija ostane što bliža Uniji

BERLIN - Njemačka želi takav sporazum o Brexitu koji će Veliku Britaniju zadržati što je moguće bliže Evropskoj uniji, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Tusk: Dogovor oko Brexita s Londonom još uvijek moguć

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk je izjavio da je uvjeren da Evropska unija (EU) i Velika Britanija još uvijek mogu postići kompromis oko izlaska te zemlje iz Unije.

DW: EU se svađa oko Brexita

SALCBURG - Evropska unija se svađa oko Brexita, navodi Deutsche Welle (DW) u analizi neformalnog samita lidera EU u Salcburgu, ističući da njemačka kancelarka Angela Merkel traži kooperativnost u pregovorima oko Brexita, dok britanska premijerka Tereza Mej od Evropljana traži ustupke.

Makron: Plan Tereze Mej neprihvatljiv

SALCBURG - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas da je plan britanskog premijera Tereze Mej za Brexit neprihvatljiv u sadašnjem obliku i da očekuje nove prijedloge Britanije narednog mjeseca.

Velika Britanija neće odgađati Brexit

LONDON - Velika Britanija neće nastojati da odgodi Brexit, čak i ako London i Brisel ne uspiju da se saglase u vezi sa pitanjima trgovine i regulisanja granice u Irskoj, izjavila je britanski premijer Tereza Mej.

Mej: Dobar dogovor moguć, ali da i EU promijeni stav

SALCBURG - Britanska premijerka Tereza Mej izrazila je danas uvjerenje da će njena zemlja sa EU, uz dobru volju i odlučnost, moći da postigne dogovor o Brexitu koji odgovara objema stranama, a istovremeno je poručila da njena vlada nikada neće prihvatiti ideju o ponovnom referendumu.

Mej: Blizu smo dogovora o Brexitu

SALCBURG - Velika Britanija i Evropska unija blizu su dogovora o uređenom Brexitu, navela je u autorskom tekstu u njemačkom listu "Welt" britanska premijerka Tereza Mej i pozvala Evropsku komisiju da zarad postizanja sporazuma unaprijedi sopstvenu poziciju uoči današnjeg početka neformalnog samita EU u austrijskom gradu Salcburgu.

Tusk: Moguće da ne bude dogovora o Brexitu

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk upozorio je na mogućnost da Velika Britanija i EU ne postignu sporazum o uslovima Brexzita, samo šest mjeseci prije isteka roka za napuštanje Unije.

Rot: Sporazum o Brexitu moguć do novembra

BERLIN - Njemački ministar za evropske poslove Mihael Rot rekao je danas da vjeruje da razgovori o budućim odnosima sa Britanijom poslije njenog istupanja iz EU idu u dobrom pravcu i da je moguće postići dogovor do novembra.

Dojče banka povlači 450 milijardi evra iz Londona

Zbog povećanog pritiska Evropske centralne banke na najveću njemačku banku, Dojče banka namjerava da povuče iz Londona 450 milijardi evra, piše britansko izdanje "Finatial times".

Najčitanije