Brexit

Tusk preporučuje odgađanje Brexita

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Donald Tusk izjavio je da će preporučiti da EU odobri zahtjev Velike Britanije za odgađanje Brexita.

Vlada će suspendovati zakon o Brexitu do odluke Brisela

LONDON - Vlada Velike Britanije suspendovaće usvajanje zakona o ratifikovanju sporazuma za Brexit, dok EU ne donese odluku o novom odgađanju izlaska zemlje iz Unije, koje je planirano za 31. oktobar, izjavio je britanski premijer Boris Džonson.

Izglasan zakon o Brexitu, ali poslanici odbacili vremenski okvir

LONDON - Britanski poslanici podržali su prijedlog zakona o Brexitu premijera Borisa Džonsona, ali su odbili da bude usvojen u roku od tri dana u donjem domu parlamenta.

Junker: Brexit gubljenje vremena i energije

STRAZBUR - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je Brexit "gubljenje vremena i energije".

Junker: Brexit gubljenje vremena i energije

STRAZBUR - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je Brexit "gubljenje vremena i energije".

Novi udarac za Džonsona - bez glasanja u parlamentu

LONDON - Predsjednik Donjeg doma britanskog parlamenta Džon Berkou saopštio je da Vlada ne može da traži od poslanika da ponovo glasaju o sporazumu o Brexitu.

Moguć Brexit za 10 dana

PARIZ - Velika Britanija bi i dalje mogla da napusti Evropsku uniju u roku od 10 dana, rekla je francuska ministarka za ekonomska pitanja Agnes Panije-Runaše.

Džonson: Odgađanje nije rješenje

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson poručio je poslanicima da će zvaničnicima EU reći da dalje odgađanje Brexita nije rješenje i da "blok može da odbaci zahtjev parlamenta za produženjem roka".

Makron pozvao Džonsona da razjasni Brexit

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron izvršio je pritisak na britanskog premijera Borisa Džonsona da razjasni stav svoje zemlje u vezi sa Brexitom, nakon što su poslanici u britanskom parlamentu podržali prijedlog kojim se odgađa izlazak iz EU.

EU: Britanska vlada da nas informiše o narednim koracima

BRISEL - Evropska unija saopštila je danas da je na britanskoj vladi da "što je prije moguće" informiše preostalih 27 država članica Unije o akcijama koje će preduzeti, nakon što poslanici nisu glasli za sporazum o Brexitu.

Najčitanije