Brexit

Džonson: Do kraja 2020. trgovinski sporazum sa EU

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je u četvrtak da će njegova zemlja postići trgovinski sporazum sa Evropskom unijom prije kraja naredne godine.

Britanska auto industrija bi mogla da izgubi 40 milijardi funti

LONDON - Britanska automobilska industrija stahuje od tvrdog Brexita, odnosno izlaska Britanije iz EU bez sporazuma - stručnjaci procjenjuju da bi automobilski sektor mogao izgubiti više od 40 milijardi funti.

Toni Bler: Velika Britanija je u opasnom neredu

LONDON - Bivši britanski premijer Toni Bler smatra da je Velika Britanija u "opasnom neredu", kao i da ni njegova Laburistička stranka ni konzervativci Borisa Džonsona ne zaslužuju pobjedu na izborima 12. decembra.

Gov: Nema više odlaganja Brexita

LONDON - Britanski ministar Majkl Gov odbacio je danas mogućnost da se od EU traži još jedno odlaganje Brexita kako bi se osigurao novi sporazum o trgovinskim odnosima sa blokom.

London: Konzervativci za ukidanje povlastica građanima EU

LONDON - Konzervativci britanskog premijera Borisa Džonsona izjavili su danas da će prekinuti povlašteni tretman za migrante iz Evropske unije od januara 2021. godine ako pobijede na izborima sljedećeg mjeseca.

Merkel očekuje da britanski parlament odobri sporazum

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da od britanskog parlamenta očekuje da odobri sporazum britanskog premijera Borisa Džonsona o izlasku te zemlje iz EU.

Džonson započeo kampanju novim obećanjem o Brexitu

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson u srijedu je zvanično započeo kampanju za prijevremene opšte izbore 12. decembra.

Junker: Velika Britanija će napustiti EU do 31. januara

BRISEL - Odlazeći predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je kako vjeruje da će Velika Britanija do 31. januara 2020. godine napustiti Evropsku uniju (EU).

Sve više Britanaca traži državljanstvo Danske

KOPENHAGEN - Matijas Tesfaj, ministar za migracije Danske, kaže da se broj britanskih državljana koji podnose zahtjev za dobijanje danskog državljanstva više nego utrostručio u odnosu na 2017. godinu.

Džonson isfrustriran jer nije sproveden Brexit

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je isfrustriran jer se danas nije desio Brexit, kao što je obećavao.

Najčitanije