Brexit

Detalji sporazuma između Velike Britanije i EU: Od carina do viza

LONDON - Osnovu sporazuma, koji su danas sklopile Velika Britanija i EU i koji ima 2.000 stranica sa aneksima, čini dio o trgovini i carinama, ali je njime obuhvaćeno mnogo više tema koje se tiču budućih odnosa Londona i Brisela.

Pregovori o Brexitu nastavljeni noćas, dogovor danas?

LONDON - Razgovori Velike Britanije i Evropske unije o trgovinskom sporazumu poslije Brexita nastavljeni su tokom noći i očekuje se da će dogovor biti objelodanjen danas.

DW: Ko sve gubi s Brexitom bez dogovora?

BERLIN - Britanski premijer Boris Džonson prvi put je priznao da je "vrlo, vrlo vjerovatno" da će se Velika Britanija rastati od Evropske unije bez sporazuma, piše Dojče vele u prilogu o tome ko će sve i koliko izgubiti u slučaju Brexita bez trgovinskog sporazuma između Londona i Brisela.

Boris Džonson se povlači iz pregovora s EU?

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson spreman je da se povuče iz pregovora s Evropskom unijom ukoliko EU ne izađe u susret britanskim zahtjevima, prenio je danas Rojters pozivajući se na list San.

EU: Trenuci kada se "lomi" dogovor s Velikom Britanijom

BRISEL - Naredni sati su odlučujući za budućnost odnosa EU i Velike Britanije. U trenutku smo kada se lomi da li će biti dogovora ili ne, poručuju u Briselu.

Neuspjeli hitni razgovori EU i Velike Britanije u Londonu

LONDON/BRISEL - Evropska unija zatražila je u četvrtak od Velike Britanije da odustane od nacrta zakona kojim se poništavaju rezultati četvorogodišnjih pregovora o Brexitu, ali je britanska vlada premijera Borisa Džonsona to odbila, javlja Rojters.

Brisel: Moguća pravna akcija protiv Londona

BRISEL - Velika Britanija i EU održaće danas vanredne razgovore o planu premijera Borisa Džonsona da usvoji zakonske izmjene sporazuma o Brexitu, a Brisel najavljuje i mogućnost preduzimanja pravne akcije tim povodom.

Počela nova runda Brexit pregovora sa EU

LONDON - Velika Britanija je ušla u novu rundu pregovora o trgovinskim uslovima Brexita sa EU kako bi se postigao dogovor o novim pravilima kojima bi trebalo da se reguliše trgovinska razmjena koja je procenjena na oko hiljadu milijardi dolara.

Džonson prijeti usvajanjem izmjena sporazuma o Brexitu

LONDON - Dogovor o budućim odnosima Velike Britanije i EU ponovo je danas doveden u pitanje nakon što je britanski premijer Boris Džonson zaprijetio usvajanjem zakona kojim bi bile izmijenjene odrebe sporazuma o Brexitu ukoliko do sljedećeg mjeseca ne budu usaglašeni trgovinski uslovi.

"Ne odbacuje se mogućnost Brexita bez dogovora"

PARIZ - Francuski zvaničnik za evropska pitanja Ameli de Monšalin rekla je danas da ne odbacuje mogućnost da trgovinski razgovori sa Velikom Britanijom budu okončani bez dogovora iako je u interesu Londona da sporazum bude postignut.

Najčitanije