Brexit

Evropski parlament glasa o Brexitu 29. januara

BRISEL - Odbori Evropskog parlamenta na sastancima u Briselu danas usvajaju zaključke i nacrt mišljenja o Brexitu, a konačno glasanje Evropskog parlamenta o Sporazumu o povlačenju Velike Britanije iz EU planirano je za plenarnu sjednicu 29. januara.

Nakon Brexita moguće poskupljenje hrane

Britanske kompanije upozorile su da će cijene hrane porasti i da će doći do promjena na tržištu rada nakon što je ministar finansija Sadžid Džavid rekao da Britanija više neće poštovati propise EU nakon Brexita.

London se sprema za proslavu Brexita

LONDON - Vlada u Londonu najavila je planove za posebne događaje u noći 31. januara, kada zemlja zvanično napusti Evropsku uniju, ali priznaje da će zbog toga posljedice imati neki poslovni sektori u u Velikoj Britaniji.

Za dvije sedmice Velika Britanija izlazi iz EU, šta gubi Zapadni Balkan

BANJALUKA, LONDON - Izlaskom Velike Britanije iz EU krajem januara, zapadni Balkan će izgubiti saveznika koji se dosljedno zalagao za uključivanje regiona u evropske integracije, slaže se većina analitičara.

Neće biti automatskih deportacija nakon Brexita

LONDON - Velika Britanija neće automatski deportovati građane EU koji nisu podnijeli zahtjev da ostanu u toj zemlji nakon Brexita, rekao je danas koordinator Evropskog parlamenta za Brexit Gaj Verhofštat.

Gubitak Velike Britanije zbog Brexita će dostići 200 milijardi funti

Gubitak uzrokovana izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije već je dostigla 130 milijardi funti, a za dodatnih 70 milijardi će, prema istraživanju "Bloomberg Economicsa", narasti do kraja 2020. godine.

Total se seli iz Londona u Pariz

Francuski energetski gigant "Total" preseliće svoje finansijsko odjeljenje nazad iz Londona u Pariz zbog očekivanog istupanja Britanije iz EU, kao i zbog smanjenja troškova, saopštio je danas direktor Patrik Pujan.

"Buđenje naroda", lom u Americi i EU - šta svijet čeka u 2020?

"Buđenje naroda", nastavak razaranja EU, Brexit, politički lom u Americi, obilježavanje 75. godišnjice pobjede nad fašizmom u Rusiji i dalji uspon Kine procesi su koji bi mogli da obilježe svjetsku politiku u 2020. godini.

Odobren Zakon o Brexitu

LONDON - Britanski premijer Boris Dožonson dobio je danas odobrenje Zakona o Brexitu u Parlamentu, što je prvi korak ka ispunjenju njegovog izbornog obećanja da će izvesti zemlju iz Evropske unije do 31. januara.

Džonson: Nema ako, nema možda, izlazimo iz EU

LONDON - Britanija će napustiti Evropsku uniju do 31. januara, poručio je danas premijer Boris Džonson poslije ubjedljive pobjede na izborima.

Najčitanije