Brexit

Odgođeno glasanje o prijedlogu zakona o Brexitu

LONDON - Vlada Velike Britanije odgodila je plan da parlament glasa o ključnom prijedlogu zakona o Brexitu pošto je premijer Tereza Mej izložena konstantnom pritisku iz svoje Konzervativne stranke da se povuče.

Tereza Mej sutra podnosi ostavku?

LONDON - "Times" je objavio da se očekuje da će britanska premijerka Tereza Mej sutra objaviti da podnosi ostavku.

Ministarka za parlament podnijela ostavku zbog Brexita

LONDON - Jedna od vodećih pristalica Brexita, ministarka za odnose sa britanskim parlamentom, Andrea Lidsom, podnijela je danas ostavku, navodeći da nakon posljednjeg neuspjelog prijedloga premijerke Tereze Mej o odlasku Velike Britanije iz EU, više ne može da podržava vladu.

Odbijena nova inicijativa Tereze Mej

LONDON - Posljednja inicijativa britanskog premijera Tereze Mej za usvajanje sporazuma o Brexitu u nacionalnom parlamentu propala je danas, jer su je odbili i opozicija i mnogi iz njene Laburističke stranke.

Mej: "Brexit" samo uz podršku parlamenta

LONDON - Velika Britanija će napustiti EU samo ako sporazum o "Brexitu" dobije podršku političkih stranaka u britanskom Parlamentu, izjavila je premijer Tereza Mej.

Faraž tokom mitinga pogođen milkšejkom

LONDON - Lider britanske Stranke za Brexit Najdžel Faraž pogođen je danas čašom milkšejka u Njukaslu, gdje je učestvovao na događaju u okviru kampanje za predstojeće izbore za Evropski parlament.

Tereza Mej najavila ostavku, trka ko će je zamijeniti

​LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da će podnijeti ostavku prije naredne faze pregovora o Brexitu, a iako nije objavila datum kada će otići sa funkcije, viši članovi Konzervativne partije se utrkuju ko će je zamijeniti.

Mej podnosi ostavku kad odradi prvu fazu Brexita

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej ostaje pri svojoj odluci da podnese ostavku nakon što završi "prvu fazu" Brexita kako bi otvorila put novom lideru da pregovara o drugoj fazi Brexita, izjavio je danas njen portparol.

Brexit unosi nesigurnost u privredu

LONDON - Britanski ministar finansija Filip Hamond izjavio je danas da Brexit unosi "veoma značajnu" nesigurnost u ekonomske prospekte, sprečava ulaganja i ograničava sposobnost dugoročnog budžetskog i poreskog planiranja.

Tusk ne odbacuje mogućnost da London odustane od Brexita

STRAZBUR - San da bi Velika Britanija mogla da odustane od istupanja iz EU ne treba odbaciti, izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

Najčitanije