Brexit

Više od 7.000 bankara preseljeno iz Britanije u EU od 2016.

Više od 7.000 zaposlenih u finansijskom sektoru premješteno je iz Londona u Evropsku uniju kao rezultat Bregzita, što je za 400 manje od procjene date prošlog decembra, saopštila je danas konsultantska kompanija EY.

Brexit doveo do većih troškova, papirologije i kašnjenja

LONDON - Britanske firme su pogođene pvećanim troškovima, papirologijom i kašnjenjima na granicama kao rezultat Brexita, rekli su posla-nici Parlamenta Velike Britanije.

Prošla je godina: Da li se Ostrvu isplatilo otcjepljenje od EU?

Prošlo je godinu dana od isteka prelaznog perioda u odnosima EU i Velike Britanije. Premda nije došlo do sunovrata britanske ekonomije, posljedice se vide. Većina građana misli da je Bregzit prošao loše.

Najnovija posljedica Brexita: Evropljani u Britaniju mogu samo s pasošem

LONDON - Lična karta od danas više neće vrijediti za ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo koje ubuduće traži od evropskih i od švajcarskih građana da pokažu pasoš, što je među novijim posljedicama Brexita.

Više od šest miliona državljana EU traži boravak u Britaniji

LONDON - Više od šest miliona građana Evropske unije podnijelo je zahtjev za potvrdu o zakonitom boravku u Velikoj Britaniji prije isteka krajnjeg datuma, odnosno kraja juna, koji je britanska vlada odredila u okviru procesa istupanja iz evropskog bloka.

Pet godina od referenduma: Brexit je stanje duha

Prije pet godina Velika Britanija je izglasala izlazak iz Evropske unije. Protivnici su bili užasnuti mogućim ekonomskim posljedicama. Međutim, zagovornicima Brexita ekonomija nije bila argument - ni tada, ni sada.

Detalji sporazuma između Velike Britanije i EU: Od carina do viza

LONDON - Osnovu sporazuma, koji su danas sklopile Velika Britanija i EU i koji ima 2.000 stranica sa aneksima, čini dio o trgovini i carinama, ali je njime obuhvaćeno mnogo više tema koje se tiču budućih odnosa Londona i Brisela.

Pregovori o Brexitu nastavljeni noćas, dogovor danas?

LONDON - Razgovori Velike Britanije i Evropske unije o trgovinskom sporazumu poslije Brexita nastavljeni su tokom noći i očekuje se da će dogovor biti objelodanjen danas.

DW: Ko sve gubi s Brexitom bez dogovora?

BERLIN - Britanski premijer Boris Džonson prvi put je priznao da je "vrlo, vrlo vjerovatno" da će se Velika Britanija rastati od Evropske unije bez sporazuma, piše Dojče vele u prilogu o tome ko će sve i koliko izgubiti u slučaju Brexita bez trgovinskog sporazuma između Londona i Brisela.

Boris Džonson se povlači iz pregovora s EU?

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson spreman je da se povuče iz pregovora s Evropskom unijom ukoliko EU ne izađe u susret britanskim zahtjevima, prenio je danas Rojters pozivajući se na list San.

EU: Trenuci kada se "lomi" dogovor s Velikom Britanijom

BRISEL - Naredni sati su odlučujući za budućnost odnosa EU i Velike Britanije. U trenutku smo kada se lomi da li će biti dogovora ili ne, poručuju u Briselu.

Neuspjeli hitni razgovori EU i Velike Britanije u Londonu

LONDON/BRISEL - Evropska unija zatražila je u četvrtak od Velike Britanije da odustane od nacrta zakona kojim se poništavaju rezultati četvorogodišnjih pregovora o Brexitu, ali je britanska vlada premijera Borisa Džonsona to odbila, javlja Rojters.

Brisel: Moguća pravna akcija protiv Londona

BRISEL - Velika Britanija i EU održaće danas vanredne razgovore o planu premijera Borisa Džonsona da usvoji zakonske izmjene sporazuma o Brexitu, a Brisel najavljuje i mogućnost preduzimanja pravne akcije tim povodom.

Počela nova runda Brexit pregovora sa EU

LONDON - Velika Britanija je ušla u novu rundu pregovora o trgovinskim uslovima Brexita sa EU kako bi se postigao dogovor o novim pravilima kojima bi trebalo da se reguliše trgovinska razmjena koja je procenjena na oko hiljadu milijardi dolara.

Džonson prijeti usvajanjem izmjena sporazuma o Brexitu

LONDON - Dogovor o budućim odnosima Velike Britanije i EU ponovo je danas doveden u pitanje nakon što je britanski premijer Boris Džonson zaprijetio usvajanjem zakona kojim bi bile izmijenjene odrebe sporazuma o Brexitu ukoliko do sljedećeg mjeseca ne budu usaglašeni trgovinski uslovi.

Najčitanije