Brexit

"Ne odbacuje se mogućnost Brexita bez dogovora"

PARIZ - Francuski zvaničnik za evropska pitanja Ameli de Monšalin rekla je danas da ne odbacuje mogućnost da trgovinski razgovori sa Velikom Britanijom budu okončani bez dogovora iako je u interesu Londona da sporazum bude postignut.

Bez napretka u pregovorima EU i Velike Britanije nakon BREXIT-a

BRISEL - Razgovori između EU i Velike Britanije o budućim ekonomskim i trgovinskim odnosima nisu mnogo napredovali ove nedjelje, zbog nepomirljivih razlika o važnim pitanjima, saznaje Rojters iz izvora EU administracije u Briselu.

Prvi sastanak zajedničkog komiteta za Brexit

LONDON - Pregovarači Velike Britanije i EU održaće prvi sastanak zajedničkog komiteta u ponedjeljak, 30. marta, kao što je to ranije planirano, saopštio je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Poznata glumica napustila Britaniju nakon Brexita

Glumica Ema Tompson (60) i njen suprug Greg Vajz postali su građani Venecije, prenosi "San".

Brexit doveo strane kompanije u Holandiju

Neizvjesni efekti Brexita primorali su brojne strane kompanije da otvore kancelarije u Holandiji, saopštila je holandska Agencija za strane investicije.

Oko 500.000 građana EU mora da riješi papire da bi ostali u Britaniji

LONDON - Oko pola miliona državljana članica EU koji žive u Velikoj Britaniji tek mora da podnese molbu za novi imigracioni status potreban da bi ostali u toj zemlji nakon Brexita.

Le Pen: Brexit je zastrašujući neuspjeh EU

PARIZ - Predsjednica francuske desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin le Pen ocijenila je da je izlazak Velike Britanije iz EU "povratak slobodi" i ocijenila da je taj događaj neuspjeh Brisela.

Forin ofis: Brexit zabranjena riječ

LONDON - Britanski Forin ofis objavio je nova uputstva o jeziku koje zaposleni koriste kada govore o izlasku Velike Britanije iz EU, a među zabranjenim riječima je i sam Brexit, piše britanski list "Gardijan".

Hrvatska ambasadorka "izgubljena u prevodu": Dobro da smo vas se riješili

LONDON – Hrvatska ambasadorka pri EU Irena Andrasi u oproštajnom govoru Velikoj Britaniji, koja je izašla iz EU, poručila je Britancima da ih se Brisel - riješio.

Britanija ne može da očekuje nulte carine u trgovini s EU

Evropska unija je danas jasno stavila do znanja da Velika Britanija ne može da očekuje nulte carine i nulte kvote u trgovini s evropskim blokom ukoliko London ne prihvati uslove koji će obezbijediti fer konkurenost jedinstvenom evropskom tržištu, izvještava agencija Reuters.

Najčitanije