Brexit

DW: Sudbonosna nedjelja Tereze Mej

BON, LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej pokušaće da u Briselu dobije nove ustupke u pregovorima o Brexitu i tako namiri protivnike u sopstvenoj stranci, ali je malo vjerovatno da će imati dobre vijesti, navodi se u analizi Deutsche Welle “Politički London čekaju burni dani”.

Poruka Londonu: Nema više pregovora

BRISEL - Njemačka i ostale zemlje EU poručile su Britaniji da se više ne može pregovarati o nacrtu sporazuma o "Brexitu".

Mej: Moja smjena neće olakšati pregovore o Bregzitu

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej upozorila je da njena smjena ne bi olakšala pregovore o Brexitu, dok pojedini poslanici njene Konzervativne stranke prijete da će joj izglasati nepovjerenje, a bivši ministar za Brexit je optužuje da se nije suprostavila "maltretiranju" zvaničnika Evropske unije.

Brexit i nafta srušili dionice na svjetskim berzama

NJUJORK - Na svjetskim berzama prošle nedjelje cijene dionica oštro su pale, što je posljedica usporavanja rasta najvećih svjetskih privreda, oštrog pada cijena nafte i neizvjesnosti u vezi Brexita.

Britanci dobili novog ministra za Brexit

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej imenovala je u petak Stivena Barkleja, koji je bio državni sekretar u Ministarstvu zdravstva te glasao za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije na referendumu 2016. godine, za novog ministra za Brexit.

Terezi Mej prijeti glasanje o nepovjerenju već u utorak?

LONDON - Nekoliko poslanika iz Konzervativne partije britanske premijerke Tereze Mej saopštilo je da je podnijelo pisma za glasanje o nepovjerenju premijerki, a londonski mediji očekuju da tokom dana bude predato neophodnih 48 pisama da bi se takav postupak pokrenuo.

Mej: Odlazimo u martu

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej potvrdila je danas da će njena zemlja napustiti EU u martu 2019. godine, kako je i planirano.

Pariz traži izmjene nacrta sporazuma o izlasku Britanije, Merkel zadovoljna

PARIZ - Francuska je danas predvodnik kampanje da se izmjeni nacrt sporazuma o izlasku Britanije iz bloka, što samo pogoršava nesigurnost oko sudbine dogovora dok se premijer Tereza Mej suočava sa protivnicima kod kuće.

Stradžen: Brexit ojačao predmet nezavisnosti Škotske

EDINBURG - Brexit je ojačao predmet nezavisnosti Škotske, izjavila je prvi ministar Škotske Nikola Stardžen.

Još jedna ostavka u britanskoj vladi

LONDON - Britanski ministar za rad i penzije Ester Mekvej podnijela je danas ostavku zbog neslaganja sa nacrtom sporazuma o istupanju Britanije iz EU.

Najčitanije