Brexit

Neuspjeli hitni razgovori EU i Velike Britanije u Londonu

LONDON/BRISEL - Evropska unija zatražila je u četvrtak od Velike Britanije da odustane od nacrta zakona kojim se poništavaju rezultati četvorogodišnjih pregovora o Brexitu, ali je britanska vlada premijera Borisa Džonsona to odbila, javlja Rojters.

Brisel: Moguća pravna akcija protiv Londona

BRISEL - Velika Britanija i EU održaće danas vanredne razgovore o planu premijera Borisa Džonsona da usvoji zakonske izmjene sporazuma o Brexitu, a Brisel najavljuje i mogućnost preduzimanja pravne akcije tim povodom.

Počela nova runda Brexit pregovora sa EU

LONDON - Velika Britanija je ušla u novu rundu pregovora o trgovinskim uslovima Brexita sa EU kako bi se postigao dogovor o novim pravilima kojima bi trebalo da se reguliše trgovinska razmjena koja je procenjena na oko hiljadu milijardi dolara.

Džonson prijeti usvajanjem izmjena sporazuma o Brexitu

LONDON - Dogovor o budućim odnosima Velike Britanije i EU ponovo je danas doveden u pitanje nakon što je britanski premijer Boris Džonson zaprijetio usvajanjem zakona kojim bi bile izmijenjene odrebe sporazuma o Brexitu ukoliko do sljedećeg mjeseca ne budu usaglašeni trgovinski uslovi.

"Ne odbacuje se mogućnost Brexita bez dogovora"

PARIZ - Francuski zvaničnik za evropska pitanja Ameli de Monšalin rekla je danas da ne odbacuje mogućnost da trgovinski razgovori sa Velikom Britanijom budu okončani bez dogovora iako je u interesu Londona da sporazum bude postignut.

Bez napretka u pregovorima EU i Velike Britanije nakon BREXIT-a

BRISEL - Razgovori između EU i Velike Britanije o budućim ekonomskim i trgovinskim odnosima nisu mnogo napredovali ove nedjelje, zbog nepomirljivih razlika o važnim pitanjima, saznaje Rojters iz izvora EU administracije u Briselu.

Prvi sastanak zajedničkog komiteta za Brexit

LONDON - Pregovarači Velike Britanije i EU održaće prvi sastanak zajedničkog komiteta u ponedjeljak, 30. marta, kao što je to ranije planirano, saopštio je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Poznata glumica napustila Britaniju nakon Brexita

Glumica Ema Tompson (60) i njen suprug Greg Vajz postali su građani Venecije, prenosi "San".

Brexit doveo strane kompanije u Holandiju

Neizvjesni efekti Brexita primorali su brojne strane kompanije da otvore kancelarije u Holandiji, saopštila je holandska Agencija za strane investicije.

Oko 500.000 građana EU mora da riješi papire da bi ostali u Britaniji

LONDON - Oko pola miliona državljana članica EU koji žive u Velikoj Britaniji tek mora da podnese molbu za novi imigracioni status potreban da bi ostali u toj zemlji nakon Brexita.

Najčitanije