Brexit

Nakon Brexita više rasističkih napada na učenike iz istočne Evrope

LONDON - U školama u Engleskoj i Škotskoj povećan je nivo rasizma i ksenofobije prema učenicima iz istočne Evrope nakon referenduma o "Bregzitu" 2016. godine, rezultati su najnovijih istraživanja.

Merkel: EU treba razmisliti o praktičnim rješenjima za irsku granicu

REJKJAVIK - Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je da će EU razmisliti o praktičnim rješenjima granice između Sjeverne Irske i Irske nakon Brexita, ali ne i preradi ranije postignutog Sporazuma o povlačenju Velike Britanije iz evropskog bloka.

Ovako izgleda najgori scenario za Britaniju ako izađe iz EU bez dogovora

Velika Britanija izlazi iz Evropske unije za 73 dana, a vladin izvještaj koji je "procurio" u medije pokazuje kakav će to efekat imati ukoliko Brexit prođe bez dogovora. Dok u Douning stritu jbesne zbog "curenja" povjerljivog dokumenta, ministar za okolinu Majkl Gov kaže da je tu prikazan najgori mogući scenario.

Dokument o rizicima Brexita "procurio" od bivšeg ministra

LONDON - Dokument u kojem se navodi negativan uticaj Brexita bez sporazuma na Britaniju, "procurio" je od bivšeg ministra, u pokušaju da utiče na pregovore vlade sa Evropskom unijom, rekao je danas neimenovani vladin izvor.

Procurio dokument britanske vlade: Kolaps u slučaju Brexita bez dogovora

LONDON - Velika Britanija suočiće se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne njege ako napusti Evropsku uniju bez dogovora, navodi u nedjelju "Sunday Times" pozivajući se na klasifikovani izvještaj Vlade, koji je 'procurio' do tog medija.

London povlači diplomate iz Brisela

LONDON - Britanske diplomate povući će se iz institucionalnih struktura administracije EU u Briselu u roku od nekoliko dana, što je dio plana koji je izradila kancelarija premijera Borisa Džonsona, piše britanski dnevnik "The Guardian".

Brisel voljan da razgovara sa Londonom o Brexitu

BRISEL - Evropska komisija je voljna da sa Velikom Britanijom u narednim sedmicama razgovara o Brexitu, saopšteno je danas iz Evropske komisije.

Britanci poručuju EU: Izlazimo u oktobru, sa ili bez dogovora

BRISEL - Savjetnik britanskog premijera Borisa Džonsona u Briselu, Dejvid Frost, saopštiće danas ključnim evropskim zvaničnicima da Britanija napušta Evropsku uniju 31. oktobra pod "bilo kakvim okolnostima", saopštio je portparol britanske vlade.

Britanska poruka EU: Izlazimo u oktobru, sa ili bez dogovora

BRISEL - Savjetnik britanskog premijera Borisa Džonsona u Briselu, Dejvid Frost, saopštiće danas ključnim evropskim zvaničnicima da Britanija napušta Evropsku uniju 31. oktobra pod "bilo kakvim okolnostima", saopštio je portparol britanske vlade.

Džonson: Britanija napušta EU bez obzira na sve

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas svom irskom kolegi Leu Varadkaru da će Velika Britanija 31. oktobra izaći iz Evropske unije "bez obzira na sve".

Najčitanije