Breza

Zemljotres izazvao probleme u "Brezi", rudari zatražili pomoć

SARAJEVO - Zemljotres je izazvao probleme u jami "Sretno" Rudnika mrkog uglja Breza, četvorica rudara zatražila su pomoć ljekara, a proizvodnja je prekinuta, javili su federalni mediji.

Teško povrijeđena dvojica rudara u Brezi, jedan lakše

BREZA - Dvojica rudara teško su povrijeđena, a jedan lakše kada se jutros u Rudniku mrkog uglja "Breza" u Brezi na njih obrušio materijal.

Magične biljke ruske tradicionalne medicine

Na velikom prostranstvu Rusije, hiljadama godina, biljke se koriste za liječenje bolesti i očuvanje zdravlja.

Prekinut štrajk rudara rudnika Breza i Zenica

SARAJEVO – U Sarajevu je nakon šest sati pregovora potpisan sporazum između Sindikata radnika u rudnicima FBiH i Vlade FBiH odnosno Eelektroprivrede BiH, te bi plate u rudnicima Breza i Zenica trebale biti isplaćene do 17. februara.

Rudari ne odustaju od zahtjeva, u toku konsultacije

SARAJEVO - U Sarajevu je prekinut sastanak rudara rudnika Zenica i Breza, Sindikata, Elektroprivrede BiH, Vlade FBiH i Porezne uprave FBiH radi konsultacija, a rudari kažu da ne odustaju od svojih zahtjeva.

Rudari iz Zenice i Breze odložili lopate

SARAJEVO - Rudari rudnika mrkog uglja Zenica i Breza od petka su stupili u generalni štrajk, a za ponedjeljak je najavljen i sastanak predstavnika sindikata, Vlade FBiH i "Elektroprivrede BiH".

Rudari Zenice i Breze idu u štrajk i uz deblokadu računa

SARAJEVO - Porezna uprava Federacije BiH do srijede, 20. januara, odblokiraće račune rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica i Breza.

Rudara zahvatila traka za prevoz materijala, preminuo u bolnici

BREZA - U jami Rudnika mrkog uglja "Breza" danas je u prvoj smjeni teško povrijeđen rudar Alija Zazan (44), koji je hitno prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i preminuo, potvrdio je direktor brezanskog rudnika Ćamil Zaimović.

Poginuo rudar u rudniku "Breza"

BREZA - U Rudniku mrkog uglja Breza jutros se dogodila tragedija kada je poginuo rudar A.Z. (45).

Mislili da je iz Beograda pa mu izduvali gumu uz poruku "Srbine"

BREZA - Na automobilu francuskih registarskih oznaka, koje bilo parkirano u Brezi, izduvana je guma i ostavljena poruka "Srbine", jer je autor na osnovu dva slova "BG" na tablicama zaključio da je riječ o gostima iz Beograda.

Život u crvenom: Žena iz Breze opsjednuta ovom bojom 40 godina

Zorica Rebernik iz Breze kod Tuzle provela je život u crvenom te planira da tako i ostane, čak i nakon njene smrt.

Poginuo rudar u rudniku "Breza"

BREZA - ​Najmanje jedna osoba poginula je dana su Rudniku mrkog uglja "Breza".

Zenički rudari u suzama nakon 33 sata izašli iz jame

ZENICA - Zeničkim rudarima je laknulo kada im je saopšteno da će im biti uplaćeni topli obroci i plaće, nakon čega su poslije više od 33 sata provedena u jami izašli na površinu u suzama. Prljavi od rudarske prašine, ali čistog obraza obratili su se javnosti i poručili da će se nastaviti boriti.

Rudari u Brezi se vratili na posao, njihov problem riješen

BREZA - Rudari u Rudniku mrkog uglja Breza nastavili su proizvodnju po ranijem planu nakon što je JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine dogovorila rješenje problema za ovaj rudnik.

Četiri rudara prebačena u Kantonalnu bolnicu Zenica

ZENICA - Dva rudara iz Stare jame i jedan iz Stranjana prevezeni su večeras u Kantonalnu bolnicu Zenica, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, saznaje N1.

Najčitanije