Breza

Rudara zahvatila traka za prevoz materijala, preminuo u bolnici

BREZA - U jami Rudnika mrkog uglja "Breza" danas je u prvoj smjeni teško povrijeđen rudar Alija Zazan (44), koji je hitno prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i preminuo, potvrdio je direktor brezanskog rudnika Ćamil Zaimović.

Poginuo rudar u rudniku "Breza"

BREZA - U Rudniku mrkog uglja Breza jutros se dogodila tragedija kada je poginuo rudar A.Z. (45).

Mislili da je iz Beograda pa mu izduvali gumu uz poruku "Srbine"

BREZA - Na automobilu francuskih registarskih oznaka, koje bilo parkirano u Brezi, izduvana je guma i ostavljena poruka "Srbine", jer je autor na osnovu dva slova "BG" na tablicama zaključio da je riječ o gostima iz Beograda.

Život u crvenom: Žena iz Breze opsjednuta ovom bojom 40 godina

Zorica Rebernik iz Breze kod Tuzle provela je život u crvenom te planira da tako i ostane, čak i nakon njene smrt.

Poginuo rudar u rudniku "Breza"

BREZA - ​Najmanje jedna osoba poginula je dana su Rudniku mrkog uglja "Breza".

Zenički rudari u suzama nakon 33 sata izašli iz jame

ZENICA - Zeničkim rudarima je laknulo kada im je saopšteno da će im biti uplaćeni topli obroci i plaće, nakon čega su poslije više od 33 sata provedena u jami izašli na površinu u suzama. Prljavi od rudarske prašine, ali čistog obraza obratili su se javnosti i poručili da će se nastaviti boriti.

Rudari u Brezi se vratili na posao, njihov problem riješen

BREZA - Rudari u Rudniku mrkog uglja Breza nastavili su proizvodnju po ranijem planu nakon što je JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine dogovorila rješenje problema za ovaj rudnik.

Četiri rudara prebačena u Kantonalnu bolnicu Zenica

ZENICA - Dva rudara iz Stare jame i jedan iz Stranjana prevezeni su večeras u Kantonalnu bolnicu Zenica, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, saznaje N1.

Rudaru u Zenici pozlilo, intervenisala hitna pomoć

SARAJEVO - Rudaru Stare jame Rudnika mrkog uglja "Zenica" pozlilo je večeras, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć, koja ga je prevezla u Kantonalnu bolnicu, prenosi "Dnevni avaz".

Rudari iz Zenice i Breze počeli štrajk glađu

SARAJEVO – Rudari Rudnika mrkog uglja Zenica, koji su jutros odbili da izađu iz Stare jame i Stranjana, te iz jame "Sretno" u rudniku Breza stupili su u štrajk glađu nakon što u Sarajevu nije postignut dogovor sa predstavnicima Vlade Federacije BiH (FBiH) i "Elektroprivrede BiH".

Najčitanije