Brisel

Vučić: Za Srbiju EU strateški cilj, ostalo pitajte EU

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je za Srbiju ubrzanje evropskog puta strateški cilj, a da ne moze da govori u ime EU o njihovom raspoloženju.

Članovi iz HDZ-a neće doći na sjednicu, skup u Briselu pod znakom pitanja

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva u BiH Bariša Čolak rekao je Srni da je bilo najava da bi u Briselu mogao biti održan sastanak o izmjenama Izbornog zakona, ali da još nema jasne informacije hoće li do toga doći i kada.

Džaferović u Briselu: Zamolio sam da se BiH dodijeli kandidatski status

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je nakon sastanka s predsjednikom Evropskog savjeta Čarlsom Mišelom danas u Briselu ocijenio da je to vrlo bitan sastanak, važan sastanak za BiH, jer je razgovarao s prvim čovjekom Evropske unije o pitanjima koja se tiču BiH i odnosa BiH i EU.

Bajdenov boravak u Briselu košta 2.000 evra po minutu

BRISEL - Zbog posjete američkog predsjednika Džozefa Bajdena Briselu građani su upozoreni da će se primjenjivati vanredne bezbjednosne mjere više od onih koje su uobičajne za samite lidera EU ili posjete drugih svjetskih zvanicnika, uključujući i najviše državnike Kine i Rusije.

Bajden doputovao u Brisel

BRISEL - Predsjednik SAD Džozef Bajden doputovao je večeras u Brisel uoči samita NATO saveza, EU i Grupe sedam o ukrajinskoj krizi.

Ministri odbrane u Briselu zbog situacije u Ukrajini

BRISEL - U sjedištu NATO-a u Briselu danas se sastaju ministri odbrane kako bi razmotrili jačanje prisustva vojnika i opreme u istočnom dijelu Alijanse, uključujući i jačanje protivvazdušne i protivraketne odbrane.

U Briselu eskalirale sve podjele u BiH

BRISEL - Rasprava pred Odborom Evropskog parlamenta za spoljnu politiku još jednom je pokazala svu podijeljenost Bosne i Hercegovine, a iz govora Milorada Dodika, Šefika Džaferovića, Željka Komšića, članova Predsjedništva BiH, te Dragana Čovića, predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH, moglo se zaključiti da u ovom trenutku Bosnom i Hercegovinom nije zadovoljan nijedan narod te da na potpuno različit način vide njenu budućnost.

Džaferović: BiH se nalazi na prekretnici

BRISEL - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je pred Odborom Evropskog parlamenta za spoljna pitanja u Briselu, da se BiH nalazi na prekretnici.

Dodik: U Briselu očekujem civilizovanu i demokratsku raspravu

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da od sutrašnjeg sastanka sa poslanicima Odbora Evropskog parlamenta za spoljna pitanja u Briselu očekuje demokratsku i civilizovanu raspravu.

Šalenberg: Obezbijediti da BiH ne postane mjesto na kojem će se sukobljavati akteri izvan EU

BRISEL - Ministri spoljnjih poslova zemalja Evropske unije razmatraće na današnjem sastanku u Briselu, između ostalog, situaciju u BiH, za koju ocjenjuju da se suočava s jednom od najtežih političkih kriza od završetka rata 1995. godine.

Milanović: Plenković je u Briselu morao nešto da ižicka

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas produžetak roka Evropske komisije za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za saniranje posljedica zemljotresa i dodo da je premijer Andrej Plenković u Briselu, kako je rekao, morao "nešto sitno da ižicka", kako se Hrvatska ne bi totalno osramotila.

"Konvoj slobode" u Briselu, uvedeno 48 sati nadzora

BRISEL - Oko hiljadu policajaca od sinoć je u pripravnosti na belgijskim graničnim prelazima i prilazima Briselu sa namjerom da zaustave konvoj od oko 1.300 vozila kojima je cilj da danas blokiraju glavni grad Belgije u znak protesta protiv epidemioloških mjera, ali i cijena goriva u Evropi.

"Konvoj slobode" iz Pariza krenuo ka Briselu

PARIZ - Nekoliko stotina vozila čiji su vozači u konvojima učestvovali u protestu protiv kovid propusnica, u nedjelju rano ujutro napustilo je parisku regiju te su krenuli put Brisela, gdje, uprkos zabrani belgijskih vlasti kane protestovati u ponedjeljak, a Pariz je ostao pod pomnim policijskim nadzorom.

Borelj: EU ne povlači svoje osoblje iz Kijeva

BRISEL - EU ne povlači svoje diplomatsko prisustvo iz Ukrajine, rekao je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj.

"Republika Srpska poštuje ustavni poredak, Dodik se zalaže za Dejtonski sporazum"

BRISEL - Republika Srpska jasno je stavila do znanja da poštuje ustavni poredak BiH i ne planira da se odvoji, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u stvarnosti se zalaže za Dejtonski sporazum i ustavni poredak, navodi se u odgovoru Predstavništva Republike Srpske u Briselu na saopštenje osam članova Evropskog parlamenta o BiH.

Najčitanije