Brisel

Kakva je sudbina dijaloga Beograda i Prištine poslije izbora Bajdena?

BRISEL - Zvanični Brisel očekuje da će dolaskom Džoa Bajdena u Bijelu kuću doći i do "obnavljanja" partnerstva EU i SAD na svim važnim pitanjima, pa i na pitanju procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Džaferović iz Brisela: Što prije to završimo biće svima bolje u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić borave danas u radnoj posjeti Briselu.

Dodik u Briselu: EU ima niz očekivanja i "domaćih zadataka" za BiH

BRISEL - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Briselu da su predstavnici evropskih institucija iskazali jasno opredjeljenje za evropsku perspektivu BiH.

Džaferović, Dodik i Komšić sutra u Briselu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić boraviće sutra u radnoj posjeti Briselu.

Dodik s Ivancovom: Posjeta Briselu bila uspješna

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim i tom prilikom istakao da je posljednja posjeta članova Predsjedništva Briselu bila pozitivna i da se rezultati te posjete očekuju u narednom periodu.

Poruke pred početak Samita lidera EU: Želimo konstruktivan odnos s Turskom

BRISEL - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je kako Evropska unija (EU) ima snažan interes za razvijanje konstruktivnog odnosa s Turskom.

Dodik stigao u Brisel, razgovarao sa ambasadorima BiH u Belgiji

BRISEL - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je večeras u Brisel.

Brisel novo žarište korone sa više od 2.300 novih slučajeva

BRISEL - Dnevni prosjek novozaraženih virusom COVID19 u posljednjih nedjelju dana u Briselu je 2.305 odnosno 340 inficiranih na 100.000 stanovnika.

Odložen dijalog Beograda i Prištine

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sastanak ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazan za 28. septembar u Briselu, odložen.

Vučić i Hoti: EU integracije i dijalog najviši prioriteti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti potvrdili su šefu diplomatije Evropske unije Žosepu Borelu da daju najveći prioritet evropskim integracijama i nastavku dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, rečeno je Evropskoj službi za spoljne poslove.

Najčitanije