Brisel

Erdoan s NATO i EU o migrantskoj krizi

BRISEL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je danas u Briselu Evropsku uniju da više pomogne u zbrinjavanju izbjeglica iz Sirije, pošto su ga neki zvaničnici EU optužili za "ucjenu" jer je pustio migrante ka Evropi, javlja AP.

Orban: Evropa nije u Briselu, Evropa smo mi

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je Budimpešta naučila da ne mora da se svidi "umornoj briselskoj eliti", ističući da je Mađarska budućnost Evrope.

Ðukanović: Crna Gora u stanju da riješi aktuelne probleme

BRISEL - Crna Gora je zemlja koja je u stanju da rješava aktuelne teme u najboljoj demokratskoj praksi, poštujući ono što je pravna tekovina EU, s čijim pravnim sistemom se usaglašava, istakao je u Briselu predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović.

Brisel oprezan u vezi s Lajčakovim imenovanjem

​BANJALUKA - Iako regionalni mediji pišu da je imenovanje Miroslava Lajčaka, ministra spoljnih poslova Slovačke i bivšeg visokog predstavnika u BiH, za specijalnog predstavnika EU za razgovor Beograda i Prištine skoro gotova stvar, "Nezavisnim" je iz nekoliko izvora rečeno da još ništa nije odlučeno.

Košarac: Intenzivirati saradnju sa institucijama EU

BRISEL - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Briselu sa generalnim direktorom Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijanom Danielsenom.

Zvizdić i Čović u Briselu: Evropski put nema alternativu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Doma naroda Dragan Čović poručili su na sastanku Radne grupe Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta za zapadni Balkan da evropske integracije i regionalna stabilnost nemaju alternativu.

Čović i Zvizdić na samitu u Briselu: U Fokusu kandidatski status BiH u EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović učestvovali su danas u Briselu na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata zemalja zapadnog Balkana, na kojem je usvojena deklaracija kojom je još jednom potvrđena nesumnjiva EU perspektiva tih zemalja.

Krenuo "ekološki voz" od Beča do Brisela

Evropski noćni voz počeo je da prevozi putnike od Beča do Brisela - riječ je o jednoj vrsti "ekološkog voza".

Skandal u Briselu: Sjedište EU gradili migranti bez dozvole koji nisu plaćani?

BRISEL - Evropska unija je suočena sa neprijatnom situacijom zbog tvrdnji da je njeno novo sjedište "Evropa", poznato i kao "svemirsko jaje", izgrađeno uz pomoć neregistrovanih migrantskih radnika koji povremeno nisu plaćani.

Ljudski lanac u Briselu, upozorenje na klimatske promjene

BRISEL - Hiljade ljudi je držeći se za ruke formiralo danas u centru Brisela ljudski lanac, želeći na taj način da privuku pažnju javnosti da je neophodna neodložna, zajednička akcija u borbi protiv klimatskih promjena.

Najčitanije