Brisel

DW: Evropska unija ponovno na prekretnici, slijede "sudbonosni" izbori

BRISEL - Izbori za Evropski parlament koji e održavaju za nedjelju dana odrediće smjernice evropske politike. Da li će ojačati nacionalne države ili će biti više integracija u korist globalne snage Evropske unije?

Zaključci sa sastanka u Briselu: Naredne dvije godine umjeren ekonomski rast u BiH

BRISEL - Program ekonomskih reformi BiH predviđa umjereni rast u naredne dvije godine, zahvaljujući snažnijoj privatnoj potrošnji, podstaknutoj povećanjem zaposlenosti i niskom inflacijom, navodi se u zajedničkim zaključcima sa sastanka u Briselu predstavnika zemalja EU, zapadnog Balkana i Turske, te njihovih institucija.

Šta je Pompeo rekao EU zvaničnicima o Iranu?

BRISEL -- Američki državni sekretar Majk Pompeo u ponedjeljak u Briselu iznio informacije o "rastućim pretnjama" iz Irana evropskim saveznicima i NATO zvaničnicima.

"Brisel treba da prestane da obmanjuje Ankaru"

BUDIMPEŠTA - Evropska unija treba da prestane da obmanjuje Tursku u vezi sa njenim šansama da postane član bloka i umjesto toga treba da joj ponudi "sveobuhvatno strateško parnerstvo", rekao je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

150 godina od prvog tramvaja u Briselu

​Briselska kompanija za javni saobraćaj STIB je u povodu 150 godina od puštanja u saobraćaj prvog tramvaja u tom gradu, građanima predstavila najstarije vagone koji su korišteni u tom periodu, javlja Anadolu Agency (AA).

Brisel definitivno pooštrio emisione norme

Evropska komisija je definitivno odobrila nove, strože standarde emisije za putnička i laka komercijalna vozila. Do 2030. godine, proizvođači automobila će morati emisiju ugljen-dioksida (CO2) da smanje za 31 do 37,5 procenata.

Šta kaže Brisel povodom sastanka u Berlinu

BRISEL - U Briselu danas niko nije bio rad da komentariše da li je EU iznenađena sastankom u Berlinu, kako je to ocijenio šef srpske diplomatije Ivica Dačić, ali se nezvanično ističe da njemačko-francusku inicijativu i pokušaj pokretanja dijaloga Beograda i Prištine sa mrtve tačke u Briselu vide kao doprinos zajeničkom zalaganju EU, SAD i zemlja članica na rješavanju kosovskog pitanja.

Evakuisano osoblje banke u Briselu

BRISEL - Osoblje Nacionalne banke Belgije u Briselu evakuisano je nakon što je u blizini zgrade pronađen sumnjiv kombi, saopšteno je iz centralne policijske stanice.

Tači otputovao u Brisel na sastanke sa Tuskom i Hanom

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači danas je otputovao u Brisel, gde će imati sastanke sa visokim predstavnicima Evropske unije, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Mural bh. umjetnika predstavljen u Briselu: Balkanu je mjesto u srcu Evrope

BRISEL - Šefica EU diplomatije Federika Mogerini u centru Brisela predstavila je mural posvećen vezama Zapadnog Balkana i EU.

Najčitanije