Brisel

Mediji: Hrvat pokušao da se zapali ispred EK jer je ljut na Srbe

BRISEL - Jedan muškarac je pokušao da se zapali ispred zgrade Evropske komisije u Briselu, a incidentu je svjedočila HRT-ova dopisnica iz Brisela Jasna Paro.

Umjetnici ispratili Tim za za evropsku prestonicu kulture u Brisel

​Grupa banjalučkih umjetnika ispratila je delegaciju Tima za evropsku prestonicu kulture koji je danas krenuo za Brisel gdje će u naredna dva dana „braniti“ aplikaciju za ovu prestižnu titulu.

Brisel voljan da razgovara sa Londonom o Brexitu

BRISEL - Evropska komisija je voljna da sa Velikom Britanijom u narednim sedmicama razgovara o Brexitu, saopšteno je danas iz Evropske komisije.

Betel: Ne tražimo superstara

BRISEL - Premijer Luksemburga Ksavijer Betel očekuje da će lideri EU danas postići kompromis o imenovanju čelnika evropskih institucija.

Novi pokušaj izbora čelnika EU, dan treći

BRISEL - Lideri EU počeli su da se okupljaju u Briselu kako bi nastavili pregovore o imenovanjima za vodeće pozicije EU institucija.

Eksploziv na pruzi kod Brisela, uhapšen osumnjičeni

​BRISEL - Belgijske vlasti uhapsile su danas jednu osobu pošto je na železničkoj pruzi nedaleko od Brisela pronađena manja količina eksploziva.

Incko: Problemi u vladavini prava sprečavaju strana ulaganja u BiH

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko izjavio je u Briselu da problemi u oblasti vladavine prava u BiH sprečavaju strane investicije.

Protest "žutih prsluka" u Briselu, sukobi sa policijom

BRISEL - Na protestu "žutih prsluka" danas u Briselu došlo je do sukoba sa policijom, koja je koristila biber sprej.

DW: Evropska unija ponovno na prekretnici, slijede "sudbonosni" izbori

BRISEL - Izbori za Evropski parlament koji e održavaju za nedjelju dana odrediće smjernice evropske politike. Da li će ojačati nacionalne države ili će biti više integracija u korist globalne snage Evropske unije?

Zaključci sa sastanka u Briselu: Naredne dvije godine umjeren ekonomski rast u BiH

BRISEL - Program ekonomskih reformi BiH predviđa umjereni rast u naredne dvije godine, zahvaljujući snažnijoj privatnoj potrošnji, podstaknutoj povećanjem zaposlenosti i niskom inflacijom, navodi se u zajedničkim zaključcima sa sastanka u Briselu predstavnika zemalja EU, zapadnog Balkana i Turske, te njihovih institucija.

Najčitanije