Britanija

Turska izuzela nekoliko članica EU i Britaniju iz viznog režima

ANKARA - Turska je donijela odluku da zbog turizma na 90 dana iz viznog režima izuzme državljane nekoliko članica EU i Velike Britanije, saopšteno je dnas iz turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Masovna otpuštanja u britanskoj banci, gase 35.000 radnih mjesta

Britanska banka HSBC najavila je da će ugasiti oko 35.000 radnih mjesta i saopštila da joj je profit u 2019. godini pao za 33 procenta.

Oluja divlja u Britaniji: Voda ušla u domove, vjetar ih ruši

LONDON - Veliku Britaniju je pogodila oluja Denis praćena obilnim padavinama i snažnim vjetrovima, što je izazvalo poplave u južnom Velsu. S obzirom na to da ona i dalje bjesni, britanske vlasti su upozorile građane da se zaštite od poplava opasnih po život.

Oluja "Kjara" koštaće britansko osiguranje 241 milion evra

Štetu koju je za sobom ostavila oluja "Kjara" koja je početkom februara pogodila Veliku Britaniju, koštaće osiguravajuće kuće oko 200 miliona funti, piše Gardijan.

Oluja "Denis" hara Britanijom, dvoje mrtvih, otkazano stotine letova

LONDON - Dvije osobe poginule su danas usljed udara oluje "Denis" u Britaniji, dok je više stotina letova otkazano, a vozovi kasne.

Engleska se sprema za oluju "Denis"

LONDON - Veći broj letova je otkazan, a u pripravnosti je i vojska Britanije pred nadolazeću oluju "Denis" koje donosi obilne kiše i poplave u neke dijelove Engleske.

Džonson izvršio rekonstrukciju Vlade

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson izvršio je danas rekonstrukciju Vlade, dva mjeseca nakon pobjede na prijevremenim izborima.

Facebook i Twitter će odgovarati za sporan sadržaj

Britanska regulatorna agencija "Ofkom" najavila je da će digitalne kompanije poput Facebooka i Twittera biti odgovorne za štetni sadržaj objavljen na njihovim platformama.

Uhapšene još dvije osobe zbog "kamiona smrti"

LONDON - U Velikoj Britaniji su uhapšene još dvije osobe zbog smrti 39 migranata iz Vijetnama, čija su tijela pronađena u kamionu hladnjači blizu Londona prošlog oktobra.

Stardžen: Samo je pitanje kada će se Škotska odvojiti

BRISEL - Škotska već preduzima korake za održavanje referenduma o nezavisnosti i vjeruje da je samo pitanje kada će se odvojiti od ostatka Britanije, rekla je danas premijerka Nikola Stardžen.

Najčitanije