Brnjak

KPS preuzeo kontrolu na Јarinju i Brnjaku

Kosovska policijska služba od jutros kontroliše administrativne prelaze Јarinje i Brnjak nakon što su se povukli pripadnici Kfora, rečeno je Srni u komandi Kfora u Prištini.

Rosu se povukla sa Jarinja, Kfor na administrativnim prelazima

JARINJE - Jedinice kosovske specijalne policije Rosu danas su se, nakon nekoliko sati oklijevanja, povukle sa administrativnog prelaza Jarinje.

Pripadnici Rosu dovezli oklopno vozilo sa puškomitraljezom na granični prelaz

Pripadnici specijalne jedinice policije tzv. Kosova dovezli su danas na Jarinje specijalno oklopno vozilo na koje je postavljen puškomitraljez.

Simić: Broj provokacija od strane Rosu je ogroman

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić poručio je danas sa blokade na Brnjaku da Srbi sa Kosova mirno protestuju na prelazima zbog jednostranih poteza Prištine.

NATO pozvao na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova

BRISEL - NATO je danas pozvao na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova i Metohije.

Rakić: Demonstrira se sila nad nedužnim narodom

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da pošto se čuju izjave da nije bilo napada i da Srbi nisu pretučeni na Brnjaku, poziva i Prištinu i međunarodne organizacije da dođu i da se uvjere da je to tačno.

Vučić: Odbio sam predlog za rešenje situacije na Jarinju i Brnjaku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je predsedavao sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost, rekao je da je dobio juče prijedlog za rješenje situacije na prelazima Jarinje i Brnjak, ali da je taj prijedlog odbio, za šta je dobio i saglasnost Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Rosu upotrijebila suzavac, upućene dodatne jedinice

PRIŠTINA - Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak i kod administrativnog punkta Jarinje u opštini Zubin Potok.

MUP u Prištini apeluje da se ne koriste Brnjak i Jarinje

PRIŠTINA - Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini apelovalo je na građane južne srpske pokrajine da ne koriste administrativne prelaze Brnjak i Jarinje već druge administrativne prelaze, a zbog mogućih prepreka koje mogu na putu da se pojave.

Odbojkašima iz Srbije zabranjen ulaz na Brnjaku

KOSOVSKA MITROVICA - Odbojkašima Bukovice iz Ivanjice i Ribnice iz Kraljeva zabranjeno je danas da pređu prelaz Brnjak kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku.

Najčitanije