Brod

Najveći 3D štampač na svijetu odštampao cijeli brod

Za razliku od tradicionalne proizvodnje, 3D štampanje omogućava ljudima da stvaraju razne vrste predmeta i oblika koje možda nije moguće stvoriti tradicionalnim metodama.

Rusi patentirali svemirski brod koji se maskira

Ruska svemirska agencija "Roskosmos" patentirala je svemirski brod koji može da promijeni oblik ukoliko mu se približi strani špijunski satelit, navodi se u objašnjenju uz opis patenta koji je predat Saveznoj službi za intelektualnu svojinu.

Potraga za hrvatskim kapetanom, uočen splav u Atlantiku

Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, moguće da je došla kraju.

Pucnjava u Slavonskom Brodu, ranjen muškarac

SLAVONSKI BROD - Jedan muškarac je povrijeđen u pucnjavi ikoja se dogodila se u ponedjeljak oko 23 sata u najvećem slavonskobrodskom naselju Andrije Hebranga.

Uhapšen pa polupao staklo i oštetio bravu u pritvoru

BROD - Policija u Brodu uhapsila je u subotu oko 23 časa osobu D.J. sa područja ove opštine zbog narušavanja javnog reda i mira.

Traje akcija potrage za članovim broda Bourbon Rhode

Potraga za 11 članova posade, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić i dalje je u toku, saopštio je u nedjelju naveče francuski brodar.

Brod hrvatskog kapetana potonuo u Atlantiku

MARTINIK - Tri osobe su spasene, a za 11 se traga nakon što je potonuo brod Bourbon Rhode koji se našao na udaru uragana "Lorenco" u Atlantskom okeanu.

Rusija zaplijenila tri sjevernokorejska ribarska broda

​MOSKVA - Ruski graničari zaplijenili su tri sjevernokorejska ribarska broda i priveli 262 člana posade u vodama koje Moskva smatra svojom isključivom ekonomskom zonom.

Željani Ristić iz Broda potrebna pomoć za liječenje

Učenici Hemijske škole iz Broda Željani Ristić potrebna je pomoć. Još sa tri godine ostala je trajni invalid, nakon povreda vratnog pršljena u saobraćajnoj nezgodi. Tri puta transplantirane su joj matične ćelije, i sada se oporavlja u novosadskoj Klinici za ortopediju.

Potonuo brod sa migrantima, najmanje dvoje stradalo

TUNIS - Najmanje dvije osobe su se utopile, devet je spaseno, a 14 se vodi kao nestalo kada je blizu obale Tunisa potonuo čamac koji je prevozio migrante, rekao je zvaničnik obalske straže.

Najčitanije