Brod

"Nepotopiva Violet": Preživjela tri najveća brodoloma

Violet Džesop rođena je u Argentini 1887. godine, u porodici irskih doseljenika, ali joj je djetinjstvo bilo obilježeno bolešću. Dugo je bolovala od veoma teške vrste tuberkuloze. Doktori su joj davali manje od godinu dana života, ali je žilava Violet uspjela da se izbori s bolešću i ozdravi.

Jedno poginulo, pet povrijeđenih u sudaru kod Slavonskog Broda

ZAGREB – Jedna osoba je poginula, a pet je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros autoputu Bregana-Lipovac kod Slavonskog Broda.

Tuča četiri djevojke ispred kluba u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD - Lokalni slavonskobrodski portal SBonline objavio je snimku četiri djevojke koje su se sinoć potukle ispred noćnog kluba u Slavonskom Brodu.

"Američki razarač izveo manevar kako bi presjekao kurs ruskog broda"

​Saopštenje američke vojne mornarice o navodnom "opasnom" zbližavanju ruskog broda američkom razaraču u Arapskom moru nije tačno, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Teretni brod udario u obalu Bosfora, obustavljen saobraćaj

ISTANBUL - Teretni brod udario je danas u obalu Bosfora u Istanbulu, zbog čega je saobraćaj u tom dijelu moreuza obustavljen, javio je CNN Turk.

Brođaninu šest i po godina robije zbog pljačke pumpe

DOBOJ - Mitra Kostadinovića iz Broda Okružni sud u Doboju osudio je na jedinstvenu kaznu od šest i po godina zatvora zbog razbojništva koje je martu počinio s nepoznatom osobom na benzinskoj pumpi u tom gradu, iz koje je ukradeno nekoliko hiljada maraka, i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Skočio za brodom, kćerka ga izvukla mrtvog

ŠIBENIK - Olujni jugo koji je povukao veliku plimu donio je velike probleme ljudima u Dalmaciji u nedjelju i odnio jedan život.

Poginuo pješak, policija traga za vozačem

DOBOJ - Lice čiji su inicijali R.B. (59) poginulo je kada ga je jutros udarilo vozilo na magistralnom putu Brod-Derventa, u mjestu Sijekovac, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Doboj.

Počela izgradnja gasovoda na teritoriji Rafinerije nafte Brod

BROD - Na teritoriji Rafinerije nafte Brod počeli su radovi na izgradnji gasnog cjevovoda dužine 1.850 metara.

"Vihorovo stihovanje" okupilo brojne pjesnike

Manifestacija "Vihorovo stihovanje", na kojoj su pjesnici iz Broda, Dervente, Doboja i Prnjavora poručili da je potrebno očuvati srpski jezik i pismo, održana je u Brodu.

Najčitanije