Brod

Oglasio se Pentagon o brodovima u Crnom moru

VAŠINGTON - Pentagon je odbio danas da komentariše navode Turske da će Sjedinjene Države poslati dva ratna broda u Crno more sljedeće nedjelje, ali je rekao da vojska rutinski šalje brodove u taj region.

Šest važnih činjenica o Sueckom kanalu koje možda niste znali

U Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) su izdvojili šest činjenica koje ukazuju na to koliko je važan Suecki kanal za cijeli svijet.

Brodosplit gradi luksuzni kruzer za digitalne nomade

SPLIT - Američka kompanija Storilajns (Storylines) zaključila je ugovor s hrvatskim brodogradilištem Brodosplit o proizvodnji luksuznog kruzera dužine 225 metara, nazvanog Narativ, izvještava Slobodna Dalmacija.

Nasukani brod stvorio poremećaj u globalnoj brodskoj industriji

Nasukani brod s kontejnerima u Sueckom kanalu stvorio je poremećaj u globalnoj brodskoj industriji čija bi normalizacija mogla da traje sedmicama, a možda i mjesecima, saopštila je kompanija za brodski prevoz "Mersk".

Otvaranje Sueckog kanala neće biti lako

AMSTERDAM - Vijesti o tome da nasukani teretni brod u Sueckom kanalu ponovo djelimično pluta su dobre, ali završetak operacije njegovog pomjeranja neće biti lak, saopšteno je iz kompanije "Boskalis", koja pomaže u akciji otvaranja ove pomorske rute.

Oslobođen brod "Ever Given" u Sueckom kanalu

KAIRO - Nasukani teretni brod koji je blokirao Suecki kanal u prethodnih sedam dana od jutros ponovo pluta i pokrenuo je motore, a u toku su završne provjere prije pomjeranja plovila, izjavili su izvori iz brodske industrije.

Više od 300 brodova čeka otvaranje Sueca, pogledajte mapu

KAIRO - Više od 300 brodova trenutno čeka na ulazu u Sueski kanal, gdje je i dalje zaglavljen veliki brod "Ever Given" koji je prije pet dana blokirao saobraćaj na ovom području.

Policajci spasili mladića, skinuli mu omču s vrata

BROD, DERVENTA - Dvadesetosmogodišnjaka iz Gradiške, koji je pokušao da se objesi u naselju Novo Selo, opština Brod, petorica policajca uspjela su ubijediti da odustane od tog stravičnog plana.

Bacali migrante sa broda, poginulo najmanje 20

DŽIBUTI - Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je da je najmanje 20 migranata poginulo nakon što su krijumčari bacili njih 80 preko palube tokom putovanja iz Džibutija u istočnoj Africi do Jemena, prenosi AP.

Aktiviran humanitarni broj 1433 za Slobodana Kovačevića

BROD - Otvoren je humanitarni broj 1433, putem kojeg je moguće donirati jednu KM za liječenje tridesetogodišnjeg Slobodana Kovačevića iz Broda, kojem su potrebna novčana sredstva za transplantaciju srca.

Najčitanije