Brod

Eksplodirao Maskov prototip "Staršip" rakete

VAŠINGTON - Prototip rakete Staršip kompanije Spejs Iks eksplodirao je tokom pokušaja povratnog slijetanja, nekoliko minuta nakon nakon običnog probnog polijetanja s lansirnog pogona kompanije u Teksasu, pokazali su videosnimci.

Pronađen veliki vikinški brod u kojem je možda sahranjen kralj

Norveški arheolozi se nadaju da će ovog mjeseca završiti iskopavanje rijetkog, zakopanog dugačkog broda u mjestu Gjelestad, drevnom arheološkom nalazištu jugoistočno od Osla. To je prvo takvo iskopavanje u Norveškoj u prethodnih 100 godina.

Prvi kilovati struje iz solarne elektrane u Rafineriji nafte u Brodu

U "Rafineriji nafte Brod" a.d. Brod uspješno je završen još jedan projekat, montirana je i puštena u rad solarna elektrana, koja je danas proizvela sopstvene prve kilovate električne energije.

U toku istraživanje broda iz doba antike kod Lošinja

ZAGREB - U vodama ostrva Ilovika u lošinjskom arhipelagu sprovodi se projekt istraživanja i zaštite jedinstvenog otkrića - antičkog broda iz drugog vijeka prije Hrista.

NASA šalje u svemir toalet vrijedan 23 miliona dolara

Sanitarni čvor koji će američka svemirska agencija da pošalje u kosmos sigurno je jedan od najvrjednijih, ako ne i najvrjedniji na svijetu.

Nasukao se finski kruzer, evakuacija u toku

Kruzer finske kompanije "Viking lajn" nasukao se u blizini Olandskih ostrva, prenose finski mediji. Iz kompanije poručuju da nema povrijeđenih i da je situacija pod kontrolom.

Sberbank donirala računare za dvije osnovne škole u Brodu

Kao društveno odgovorna institucija, Sberbank a.d. Banjaluka se trudi da vodi računa o budućnosti mladih ljudi, te da što više bude uključena u aktivnosti zajednice u kojoj posluje, kako bi na taj način doprinijela stvaranju boljeg i naprednijeg okruženja za sve nas.

Provjeravali podvodni kabl, otkrili njemačku krstaricu

Olupina jednog od najpoznatijih njemačkih ratnih brodova iz Drugog svjetskog rata - krstarice "Karlsrue" nedavno je pronađena slučajno u teritorijalnim vodama Norveške. Iako je istorijat krstarice, koja je jedini veliki njemački ratni brod izgubljen tokom invazije na Norvešku, dobro poznat, olupina broda do sada nije pronađena.

Pronađen potopljeni njemački ratni brod iz Drugog svjetskog rata

Olupina velikog njemačkog ratnog broda pronađena je u blizini obale Norveške oko 80 godina nakon što je potopljen u bici tokom Drugog svjetskog rata, saopštili su arheolozi i operator elektrodistribucije "Statnet".

Tegeltija: Ilija Jovičić najbolji kandidat za načelnika Broda

BROD - Član Izvršnog komiteta i Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija istakao je da je ova stranka, zbog svega što je zajedno sa svojim koalicionim partnerima uradila u opštini Brod, zaslužuje povjerenje građana ove lokalne zajednice na predstojećim izborima.

Najčitanije