Brokula

Hrana koja olakšava menstrualne tegobe

Nutritivne potrebe žena mijenjaju se tokom menstruacije, u odnosu na one svakodnevne, ne samo zbog hormonske nestabilnosti, već zato što se krvarenjem gube esencijalni minerali i vitamini. Da biste to izbjegli, stručnjaci preporučuju izbalansiranu dijetu, usklađenu s ciklusom. Pojedini proizvodi mogu vam pomoći da održite željeni nivo ovih elemenata i lakše se izborite sa grčevima, glavoboljom, mučninom, umorom, nadutošću.

Brokula zeleni "čuvar života"

Brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, karfiol, kelj... Smatra se izvornim oblikom karfiola, a uzgaja se zbog središnjeg i postranih zelenih cvjetnih izdanaka smještenih na razgranatoj i mekanoj stabljici.

Pasta sa brokulom

Lagano i jednostavno jelo.

Piletina sa rižom i brokulom

Donosimo vam recept za zdrav i ukusan obrok, idealan za ručak bogat proteinima.

Brokula-kraljica zdravlja

Zamislite namirnicu koja daje sve neophodno za zdravlje, podmlađivanje i detoksikaciju organizma i uz pomoć koje možete spriječiti alergiju, prehladu, artritis, rak i bolesti oka...

Kako ispravno pripremati povrće?

Većina ljudi povrće kuva u proključaloj vodi ili na pari, bez obzira na to o kojem se povrću radi.

Da li biste probali kafu sa okusom brokule?

U Australiji se pojavila nova vrsta kafe – kafa s brokulom. Proizvođači su naime napravili prah od ovog povrća koji se može dodati u kavu, prenose mediji.

Brokula sa makaronima

Danas spremite brokule sa makaronima. Prijatno.

Namirnice koje prirodno snižavaju visok krvni pritisak

Da bi izbjegli visok krvni pritisak treba jesti hranu s niskim postotkom soli. Nutricionisti upozoravaju da se protiv visokog pritiska treba boriti i s tri moćna minerala: kalcijumom, magnezijumom i kalijumom.

Detoksikacija organizma nakon praznika

Praznici su iza nas, a tijelo je još pod uticajem velikih količina hrane i napitaka. Vrijeme je da mu priuštite čišćenje kako biste bili zdravi tokom cijele godine.

Najčitanije