Brucoši

Fakulteti daju i treću šansu

BANJALUKA - Do indeksa na željenom studiju na javnim univerzitetima u Srpskoj u drugom upisnom roku došlo je oko 500 studenata, što je tri puta manje u odnosu na broj ponuđenih mjesta, zbog čega će veliki broj fakulteta, kako bi popunili amfiteatre, u drugoj polovini mjeseca budućim brucošima pružiti i treću šansu.

Nastava za brucoše Univerziteta u Banjaluci počinje 5. oktobra

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je će nastava za brucoše u novoj akademskoj godini početi 5. oktobra, a za starije godine početkom novembra, te dodao da će biti poštovane sve epidemiološke preporuke u vezi sa zaštitom od širenja virusa korona.

Budući brucoši ne odustaju od inostranstva

DOBOJ - Za svoja buduća akademska zvanja svršeni dobojski srednjoškolci, koji se umjesto odlaska na rad u Njemačku ipak odluče na studiranje, uglavnom će se školovati izvan granica BiH.

Na fakultetima u RS počeo upis: Trka za 4.440 indeksa

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Predajom dokumenata budućih brucoša danas je počeo upis na prvi ciklus studija na dva javna univerziteta u RS, a završava se 26. juna.

Doček za 1.460 brucoša Tuzlanskog univerziteta

TUZLA - Nakon tri upisna roka na fakultete Univerziteta u Tuzli upisano je 1.460 studenata koji su danas počeli školovanje.

Većina fakulteta nije popunila kvote

BANJALUKA - Nakon prvog prijemnog ispita za prvi ciklus studija na većini fakulteta Univerziteta u Banjaluci ostalo je slobodnih mjesta, iako su kvote znatno srezane u odnosu na prošlu godinu.

Brucoši će biti oslobođeni plaćanja soba?

BANJALUKA - Brucoši koji su dobili smještaj u drugom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci mogli bi biti oslobođeni plaćanja smještaja nekoliko mjeseci, kazao je Savan Vujin, potpredsjednik Unije studenata RS, ali to još nije ozvaničeno.

Smanjen broj brucoša u RS

BANJALUKA – Na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj (RS), u ovoj školskoj godini na sva tri ciklusa studija, upisano je 34.224 studenata, što je za 8,7 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.

Nikad manje brucoša na Univerzitetu u Sarajevu

SARAJEVO - Na Univerzitetu u Sarajevu u novu akademsku godinu upisano je samo 5.880 studenata, dok ih je ranije bilo više od 6.500, piše "Dnevni avaz".

Znanje investicija koju niko ne može oduzeti

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Ulažite u znanje, to je investicija koja je uvijek sa vama i koju vam ne može niko uzeti bilo gdje da se nalazite. Ulažite u znanje, jer je to nešto što se dijeljenjem umnožava. Budite na ponos roditeljima, Univerzitetu, Banjaluci i Republici Srpskoj.

Najčitanije