Brus Berton

Berton: Inicijativa o promjeni imena Republike Srpske nije dobrodošla

Brus Berton, šef misije OSCE u BiH, komentarisao je aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te komentarisao sva pitanja u javnom - političkom prostoru BiH.

Borenović i Ivanić sa Bertonom: Potrebne izmjene Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i Mladen Ivanić sastali su se danas u Banjaluci sa šefom Misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Brusom Bertonom.

Berton: Inicijativa SDA nepoželjna u jeku formiranja vlasti

SARAJEVO – Brus Berton, šef misije OSCE-a u BiH, izjavio je povodom najave SDA o promjeni imena Republike Srpske, da Dejtonski sporazum i Ustav BiH jasno prepoznaju dva entiteta, Federaciju Bosne i Hercegovine i Republiku Srpsku.

Misija OEBS-a upozorila vlast u Kantonu Sarajevo: Jezik dijeli učenike

SARAJEVO - Misija OSCE-a u BiH upozorila je Kanton Sarajevo da je pravna formulacija navedena u Zakonu o osnovnom obrazovanju tog kantona neprihvatljiva i nije u skladu s Okvirnim zakonom o osnovnom i srednjem obrazovanju BiH.

Čović i Berton: Uređeno izborno zakonodavstvo prioritet

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH, Brus Berton, istakao je, u razgovoru sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, da su stranke Hrvatskog narodnog sabora /HNS/ ostvarile veoma dobar rezultat na proteklim izborima, što nalaže posebnu odgovornost u procesu uspostavljanja vlasti, da bi mogle biti efikasno sprovođene neophodne reforme.

Dodik: Moj početni čin biće vraćanje unutrašnjeg suvereniteta BiH

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, je tokom razgovara sa Brusom Bertonom, šefom misije OSCE-a u BiH, rekao da će se zalagati za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma kako je napisan, te za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak.

Lukač sa šefom Misije OEBS: MUP Srpske profesionalna struktura

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas da je Ministarstvo, na čijem je čelu, profesionalna struktura koja će omogućiti građanima Srpske da nesmetano i demokratski ostvare svoja prava.

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH: Serviraju nam ono što želimo čuti

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH, rekao je da je jedna od stvari koje radi OEBS poboljšanje medijske pismenosti te da se ljudi moraju naučiti kako da filtriraju informacije, tako da mogu razlikovati prave od lažnih vijesti.

Vigemark i Berton zabrinuti zbog situacije u federalnom Parlamentu

SARAJEVO - Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton izrazili su zabrinutost zbog unutrašnjih nesuglasica u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) koje ugrožavaju njegov zakonodavni rad.

Izetbegović: OHR da učestvuje u izmjeni Izbornog zakona

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da se za izmjene Izbornog zakona mora obezbijediti najširi konsenzus svih parlamentarnih političkih stranaka, te aktivno učešće OHR-a.

Najčitanije