Brus Berton

Berton: BiH zaglavljena u stalnom krugu političkih previranja

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina stoji u mestu, zaglavljena u konstantnom krugu političkih previranja, čiji su uzročnici lideri nezainteresovani za budućnost države, poručio je odlazeći šef Misije OSCE u BiH, Brus Berton.

Berton: Tužilaštvo BiH predmete ratnih zločina procesuira veoma sporo

SARAJEVO - Ukoliko nastavi rješavati predmete ovom brzinom, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine trebaće skoro deset godina da okonča sve predmete ratnih zločina koje trenutno ima, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje ambasador Brus Berton, šef Misije OSCE-a u BiH.

Lukač sa Bertonom o projekatima sajber bezbjednosti

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas sa šefom Misije OSCE-a u BiH Brusom Bertonom koji je bio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu.

Pet majevičkih opština ostvarilo saradnju za primjer

Šef Misije OSCE-a u BiH Brus Berton pohvalio je saradnju pet majevičkih opština iz Republike Srpske i Federacije BiH na zajedničkom projektu razvoja turizma u ovoj regiji, navodeći da je to primjer koji treba da slijede i druge lokalne zajednice.

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH za "Nezavisne": Građani navikli na korupciju

Korupcija je, nažalost, sveprisutna u zemlji. Za njeno suzbijanje biće potrebni dugogodišnji usredotočeni napori, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH.

Berton: Alarmantan pad stope osuđujućih presuda za ratne zločine

SARAJEVO - Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina pred Sudom BiH opada alarmantnom brzinom, što podstiče zabrinutost u vezi sa kvalitetom istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH, upozorio je danas u Sarajevu šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton.

Berton i Fild u kolumni za "Nezavisne": Oslobodimo medije

Sloboda medija ključni je stub demokratije i osnova na kojoj se grade društva u kojima se poštuju građanska prava i temeljne slobode. Zabrinjavajuće je da je samo postojanje slobode medija u velikoj opasnosti, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u drugim zemljama širom svijeta. Velika Britanija i OEBS zajednički rade u ovom području i igraju aktivnu ulogu u pružanju podrške ostvarenju i promovisanju ovih sloboda.

Čubrilović: OEBS doprinio razumijevanju procesa Srpske i BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je OEBS svojim radom doprinio razumijevanju procesa u kojima su Republika Srpska i BiH.

Berton pozvao sve u BiH da se uzdrže od zapaljive retorike

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton pozvao je sve građane u zemlji i inostranstvu, a naročito političke i stranačke lidere, medije, zvaničnike lokalnih vlasti, vjerske lidere i aktiviste u lokalnim zajednicama da poštuju današnju presudu Radovanu Karadžiću i da se uzdrže od zapaljive retorike koja vodi ka podjelama.

Berton: Inicijativa o promjeni imena Republike Srpske nije dobrodošla

Brus Berton, šef misije OSCE u BiH, komentarisao je aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te komentarisao sva pitanja u javnom - političkom prostoru BiH.

Najčitanije