Brus Berton

Lukač sa šefom Misije OEBS: MUP Srpske profesionalna struktura

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas da je Ministarstvo, na čijem je čelu, profesionalna struktura koja će omogućiti građanima Srpske da nesmetano i demokratski ostvare svoja prava.

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH: Serviraju nam ono što želimo čuti

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH, rekao je da je jedna od stvari koje radi OEBS poboljšanje medijske pismenosti te da se ljudi moraju naučiti kako da filtriraju informacije, tako da mogu razlikovati prave od lažnih vijesti.

Vigemark i Berton zabrinuti zbog situacije u federalnom Parlamentu

SARAJEVO - Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton izrazili su zabrinutost zbog unutrašnjih nesuglasica u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) koje ugrožavaju njegov zakonodavni rad.

Izetbegović: OHR da učestvuje u izmjeni Izbornog zakona

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da se za izmjene Izbornog zakona mora obezbijediti najširi konsenzus svih parlamentarnih političkih stranaka, te aktivno učešće OHR-a.

Berton pozvao vlasti RS da priznaju "'bosanski jezik"

SARAJEVO - Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brus Berton ponovio je u izjavi za Fenu da od trenutka kada se pitanje naziva jezika za djecu bošnjačke nacionalnosti prvi put pojavilo u Republici Srpskoj Misija je upozoravala da se radi o diskriminaciji.

Cvijanović i Berton: Nastaviti uspješnu saradnju OEBS-a i Vlade RS

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i novoimenovani šef Misije OEBS u BiH Brus Berton izrazili su nadu da će saradnja OEBS-a i Vlade RS, koja je na visokom nivou, biti nastavljena i u budućnosti.

Novalić i Berton: Reformskim procesima ubrzati evropske integracije

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i novoimenovani šefa Misije OEBS-a u BiH Brus Berton konstatovali su danas u Sarajevu da je jedini način za ubrzanje puta ka evropskim integracijama ubrzanje reformskih procesa.

Novi šef misije OEBS-a u BiH Brus Berton preuzeo dužnost

SARAJEVO - Ambasador Brus Berton preuzeo je danas u Sarajevu dužnost novog šefa misije OEBS u Bosni i Hercegovini.

Brus Berton novi šef Misije OEBS-a u BiH

SARAJEVO – Brus Barton od 3. septembra bit će novi šef Misije OSCE-a u BiH. On je do sada obavljao funkciju prvog zamjenika visokog predstavnika za BiH i supervizora za Brčko Distrikt.

Berton za 'Nezavisne': Hrvatski prijedlog Izbornog zakona produbljuje podjele

Hrvatski prijedlog Izbornog zakona produbljuje podjele umjesto da vodi do rješenja, smatra Brus Berton, američki diplomata i prvi zamjenik visokog predstavnika, koji završava svoj mandat.

Najčitanije