Buđenje

Ne možete da se razbudite - postoji opcija, ali nije najprijatnija

Ako po prirodi niste ranoranilac, buđenje ujutro može biti izazov. Jedva se podignete iz kreveta, bjesomučno se umivate, pijete litar kafe... Nema potrebe da gubite toliko vremena.

Evo šta je uzrok buđenja sa začepljenim nosem

Budite se često sa začepljenim nosom, a niste prehlađeni, ne patite od alergija, sobu prije spavanja uvijek dobro provetrite i vazduh u njoj nije suv? Pitate se šta se događa te kako se toga riješiti. Uzrok može biti i hrana. Naime, ako ste kasno uzeli obilan obrok, začinjena jela ili samo malo kiselog voća - to može uticati na vaše disanje.

Zašto je rano buđenje odlično za zdravlje mozga

Ustajanje rano može da ima brojne prednosti, a stručnjaci kažu da je jedna od njih i zdravlje naše psihe.

Četiri stvari koje će vam pomoći da se lakše probudite

Vjerujemo da ne postoji osoba koja bez problema napušta topao i mekan krevet i orna se budi za novi dan. Jutra mogu da budu veoma teška, posebno sada kada se većina budi ranom zorom za posao, a napolju je još uvijek mrak.

Zbog ovih grešaka se budimo mrzovoljni

Mnogi ljudi, uprkos dobrom i kvalitetnom snu, jutarnja mrzovolja prisutna je kod mnogih.

Zašto je dobro buditi se u isto vrijeme svakog dana?

Stručnjaci za spavanje savjetuju da ustajete u isto vrijeme svako jutro bez obzira na to kada idete da spavate i da li radite ili ne, jer je to odlično za mentalno i fizičko zdravlje, a time i za zadovoljstvo životom generalno.

Razlozi zbog kojih se budite otečeni

Probudili ste se s otečenim licem? To može da bude veoma zastrašujuće, nebitno da li je u pitanju natečenost oko očiju ili crveni i naduvani obrazi. Postoji čitav niz razloga koji mogu da izazovu ovo stanje – od previše koktela nakon sinoćnje večeri do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Zašto je dobro buditi se rano ujutro

Stvaranje zdravih navika nikad nije lako.

"Buđenje naroda", lom u Americi i EU - šta svijet čeka u 2020?

"Buđenje naroda", nastavak razaranja EU, Brexit, politički lom u Americi, obilježavanje 75. godišnjice pobjede nad fašizmom u Rusiji i dalji uspon Kine procesi su koji bi mogli da obilježe svjetsku politiku u 2020. godini.

Ranoranioci imaju bolje mentalno zdravlje i sretniji su

Ne znamo jeste li ranoranilac zato što volite da ustajete rano ili zato što vas obaveze prisiljavaju da ustajete rano, ali to ima ogromne beneficije za vas.

Cvijeće za ljepše buđenje

Mnoštvo je savjeta o tome kako da imamo bolji i kvalitetniji san. Ono što još nismo čuli, a nova američka studija tvrdi da djeluje, jeste buket cvijeća na natkasni.

Najčitanije