Buba

Restaurirana najstarija Buba na svijetu

Kad je Ondrej Brom kupio Volkswagen Bubu koja je propadala pod drvetom nije mu bilo ni na kraj pameti da je riječ o najstarijem primjerku.

"Nerviraju me Buba i Jala, ne razumem šta pevaju"

Glumica Dragana Dabović bila je gošća emisije AmyG Show zajedno sa svojim kolegama iz filma "Vojna akademija 5" Ivanom Mihailovićem, Ninom Janković i Bojanom Bokijem Perićem.

Od "Bube" napravili zvijer na točkovima

Volkswagen je nedavno obustavio proizvodnju nove "Bube" i zasad ne planira nasljednika. U međuvremenu, njemački tjuner je modifikovao poslednju seriju ovog automobila.

Nakon presude Buba Corelli otputovao u Hrvatsku

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli, koji je prije nekoliko dana osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prodaje opojnih droga, otputovao je zbog nastupa u Hrvatsku pa se time i pohvalio na društvenoj mreži Instagram.

Koliko će Buba Corelli morati da plati ukoliko ne želi u zatvor?

Poznati reper Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli, osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a prije četiri godine zbog ovih optužbi već je bio u pritvoru.

Buba Corelli osuđen na godinu dana zatvora

SARAJEVO - ​Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Amara Hodžića, poznatijeg kao estradnog umjetnika Buba Corelli i Almira Bozaliju zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kraj proizvodnje "Volkswagen bube"

FRANKFURT - "Volkswagen" ove sedmice obustavlja proizvodnju posljednje verzije modela "buba" u svojoj fabrici u meksičkoj Puebli.

Buba ima dušu i povezuje ljude

PRIJEDOR - Iako je ne proizvode već 16 godina, “buba”, kako je u narodu nazvan najpopularniji model “Volkswagenovog” vozila, i dalje pobuđuje veliku pažnju ljubitelja četvorotočkaša koji su se proteklog vikenda, drugi put zaredom, okupili na međunarodnoj “Bubijadi” u Resavcima kod Prijedora.

Pogledajte trku: Fićo, Stojadin, Yugo, Renault 4, Peglica i Buba

Na YouTube kanalu Atmosferci objavljen je zanimljiv video koji prikazuje trku starih i nekada popularnih automobila.

Kako je britanski major spasio Hitlerovu Bubu?

Amerikanci i Rusi u Volkswagenovu fabriku su ušli 1945. Nacrti Hitlerovog automobila za narod, međutim, nisu ih zanimali. Fabriku su prepustili britanskoj vojsci, a šef je postao 29-godišnji Ivan Hirst, major i optički inženjer.

Najčitanije