Bugarska

Privremeno obustavljen tender za "Turski tok" kroz Bugarsku

BEOGRAD - Bugarska kompanija "Bulgartransgas" privremeno je obustavila tender za izgradnju gasovoda od granice sa Turskom do granice sa Srbijom, zbog žalbe jednog domaćeg bugarskog preduzeća na njegovu neregularnost.

Bugarska odobrila tranzit gasa od Turske do Srbije

SOFIJA - Bugarski operator za tranzit gasa "Bulgartransgas" je nakon prikupljanja obavezujućih ponuda za proširenje nacionalnog sistema za tranzit gasa od Turske do Srbije doneo konačnu odluku o investiranju u taj projekat.

Bugarska oduzela državljanstvo ruskom milioneru

SOFIJA - Ruskom milioneru Sergeju Adonjevu oduzeto je bugarsko državljanstvo jer je prije 20 godina u SAD osuđen za prevaru, rekla je potpredsjednica Bugarske Ilijana Jotova.

Bugarski fudbaleri optuženi za namještanje utakmica

Bugarski fudbaleri Ljubomir Vitanov i Ivan Topuzov optuženi su od državnih tužioca da su učestvovali u namještanju utakmica u sklopu istrage oko korupcije u tamošnjem fudbalu, saopštio je Bugarski fudbalski savez (BFU).

Bugarski parlament odobrio kupovinu američkih aviona

SOFIJA - Bugarski parlament odobrio je danas plan vlade da pokrene pregovore o sporazumu sa SAD o kupovini osam novih borbenih aviona F-16, čime bi zamijenila ruske Migove 29 i time vazdušne snage prilagodile NATO standardima.

Kod granice Bugarske i Srbije zaplijenjeno 500.000 tableta ekstazija

ISTANBUL - Timovi policije u Istanbulu za borbu protiv narkotika zaplijenili su u saradnji sa lokalnom policijom 500.000 pilula droge ekstazi u blizini granice između Srbije i Bugarske, javili su turski mediji.

Bugarska prijeti Makedoniji novom blokadom na putu ka NATO i EU

SOFIJA - Bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov upozorio je makedonskog premijera Zorana Zaeva da ne zloupotrebljava pitanje makedonskog jezika, jer to moglo da košta tu državu članstva u NATO i EU, prenosi skopska TV Telma.

Predstavljen plan za tranzit gasa od Turske ka Srbiji

SOFIJA - Bugarsko državno preduzeće "Bulgartransgas" predstavilo je plan za novi gasovod, koji će prolaziti kroz tu zemlju od granice sa Turskom do Srbije.

Četiri balkanske zemlje potvrdile kandidaturu za EP i SP u fudbalu

Na sastanku ministara omladine i sporta Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke zvanično je potvrđeno da će ove četiri države podnijeti zajedničku kandidaturu za organizaciju dva velika fudbalska takmičenja, Evropskog prvenstva 2028. i Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Ministarstvo: Gruevski nema pasoš Bugarske

SOFIJA - Bugarsko Ministarstvo pravde saopštilo je danas da bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nije bugarski državljanin, negirajući na taj način pisanje pojedinih medija da je on u Mađarsku, gdje je zatražio politički azil, doputovao sa pasošem Bugarske.

Najčitanije