Bugarska

Radev: Parlamentarni izbori 11. jula

SOFIJA - U Bugarskoj će 11. jula biti održani parlamentarni izbori, izjavio je bugarski predsjednik Rumen Radev.

Rusija protjerala dvoje bugarskih diplomata

MOSKVA - Rusija je danas proglasila dvojicu bugarskih državljana "personom non grata" kao odgovor na bugarsko protjerivanje dvojice ruskih diplomata prošlog mjeseca zbog navodne špijunaže, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Otvorena birališta, Bugari biraju Skupštinu

SOFIJA - U Bugarskoj su jutros u sedam časova otvorena birališta na parlamentarnoj izborima, nakon višemjesečnih protesta protiv Vlade, usljed povećanog broja oboljelih od virusa korona, javio je AP.

U Bugarskoj zaplijenjeni milioni lažnih evra i dolara

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova i Kancelarija gradskog tužilaštva Sofije zaplijenili su falsifikovane novčanice u dolarima i evrima tokom akcije u Sofiji.

Karakačanov objavio mapu - Sjeverna Makedonija, Vranje i Niš dio Bugarske

SOFIJA - Zamjenik premijera Bugarske i ministar odbrane Krasimir Karakačanov je, kako prenose Novosti, skandaloznom čestitkom za 8. mart izazvao bijes u regionu, i još jednom obznanio iredentističke tendencije stranke kojoj pripada (VMRO-BND).

"U Bugarskoj će vakcine biti besplatne i neobavezne"

SOFIJA - U Bugarskoj vakcine protiv virusa kovid-19 će biti besplatne i neće biti obavezne, saopštio je bugarski ministar zdravlja Kostadin Angelov, prenosi portal A1on iz Skoplja.

Bugarska blokirala početak pregovora Sjeverne Makedonije s EU

SOFIJA - Bugarska je obavijestila Evropsku komisiju da ne može da prihvati predloženi pregovarački okvir za Sjevernu Makedoniju za članstvo u EU jer ne pruža potrebne garancije za ispunjavanje uslova koje je postavila ta zemlja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Sofiji.

Imala 21 intervenciju na usnama i želi imati najveća usta na svijetu

Andrea Emilova Ivanova (22), studentkinje iz Bugarske, otišla je 21 put na intervenciju povećanja usana.

Zatvorska kazna za zamjenika predsjednika parlamenta Bugarske

Sud u Bugarskoj osudio je danas lidera partije Volja Veselina Mareškog na četiri godine zatvora zbog iznude.

Građani Srbije od sutra u Bugarsku bez PCR testa

SOFIJA - Odlukom Ministarstva zdravlja Bugarske od sutra za ulazak u tu zemlju nije potreban negativan PCR test na korona virus za državljane Srbije, Turske, Bjelorusije i Češke Republike

Najčitanije