Bugarska

Berbatov završava fudbalsku karijeru

Dimitar Berbatov je odlučio da okonča svoju profesionalnu karijeru.

Siromašni u Bugarskoj prodavali bubrege

SOFIJA - Bugarske vlasti otkrile kriminalnu mrežu i podigle optužnice protiv četiri člana te mreže zbog regrutovanja siromašnih osoba koje su za novac davale svoje bubrege.

Majka i kćerka iz Pirota poginule u sudaru u Bugarskoj

BEOGRAD - U saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, na magistrali ka Grčkoj, kod mjesta Kocerinovo poginule su S.R. (54) iz Pirota i njena kćerka A.R. (16), dok je suprug i otac M.R. (60), sa teškim povredama prebačen u bolnicu, navode Večernje novosti.

Uhapšena četiri muškarca zbog seksualne eksploatacije djece

SOFIJA - Četiri osobe uhapšene su u Sofiji zbog seksualne eksploatacije djece putem interneta, saopštilo je danas bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog afričke groznice biće usmrćeno 17.000 svinja

SOFIJA - Bugarske vlasti su danas najavile da će usmrtiti 17.000 svinja nakon što je došlo do izbijanja afričke svinjske groznice u uzgajalištu na sjeveru zemlje, što je peta industrijska farma koju je pogodio ovaj virus.

Nema gasa za Srbiju dok se ne riješi sudski spor u Bugarskoj

BEOGRAD - Gradnja gasovoda "Turski tok" preko Bugarske, od čega zavisi snabdijevanje Srbije ruskim gasom, još nije počela, iako je planirano da radovi počnu u julu, jer je cijela stvar zastala na sudu, piše beogradski dnevni list "Politika".

Zabilježen novi slučaj afričke svinjske groznice u Evropi

SOFIJA - U Bugarskoj je zabilježen novi slučaj afričke svinjske groznice na farmi svinja blizu grada Ruse, saopšteno je iz agencije koja kontroliše bezbjednost hrane.

Bugarski predsjednik vetom obustavio kupovinu američkih F-16

SOFIJA - Bugarski predsjednik Rumen Radev stavio je veto na spornu kupovinu američkih borbenih aviona F-16.

UEFA kaznila Bugarsku i Rumuniju

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Bugarsku zatvaranjem dela tribina za predstojeće utakmice protiv Engleske i Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zbog rasizma.

Priveden osumnjičeni za hakerski napad u Bugarskoj

Bugarska policija privela je osumnjičenog za hakerski napad na državnu agenciju za prihode i curenje ličnih i finansijskih podataka nekoliko miliona ljudi, izjavila je danas portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najčitanije