Bugarska

Ministarstvo: Gruevski nema pasoš Bugarske

SOFIJA - Bugarsko Ministarstvo pravde saopštilo je danas da bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nije bugarski državljanin, negirajući na taj način pisanje pojedinih medija da je on u Mađarsku, gdje je zatražio politički azil, doputovao sa pasošem Bugarske.

Bugarska neće potpisati sporazum UN o migrantima

SOFIJA - Bugarski zvaničnici rekli su da neće potpisati globalni sporazum o promovisanju bezbjednih i urednih migracija, jer to može da nanese štetu nacionalnim interesima zemlje.

DW: Svako može da kupi državljanstvo EU

U Bugarskoj je raskrinkana prevarantska mreža koja je za novac falsifikovala certifikate o bugarskom porijeklu. Tako se preko Bugarske sticalo državljanstvo EU.

Srbija će se kandidovati za Mundijal 2030. godine

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska kandidovaće se za zajedničko organizovanje Svjetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine, izjavio je danas u Varni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bugarska vlada "preživjela" glasanje o povjerenju

SOFIJA - Bugarska vlada prošla je danas u parlamentu glasanje o povjerenju, koje su inicirali opozicioni socijalisti, koji su je optužili da nije obnovila zdravstveni sistem.

Optuženi za ubistvo bugarske novinarke: Ne vjerujem da sam to uradio

SOFIJA - Optuženi za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove (30), Severin Krasimov, rekao je danas uoči saslušanja u sudu u gradu Ruse da žali što je ubio Marinovu i da nije hteo to da učini.

Njemačka izručila Bugarskoj osumnjičenog za ubistvo novinarke

BERLIN - Njemačka je Bugarskoj izručila osumnjičenog za ubistvo bugarske televizijske novinarke Viktorije Marinove, rekao je danas zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Priveden osumnjičeni za ubistvo novinarke

SOFIJA - Bugarska policija privela je osumnjičenu osobu povodom ubistva istraživačke novinarke Viktorije Marinove, rekao je danas izvor iz istrage agenciji Rojters.

U Bugarskoj protesti zbog ubistva novinarke

SOFIJA - Širom Bugarske su održani protesti povodom ubistva 30-godišnje novinarke Viktorije Marinove u podunavskom gradu Ruse.

Silovana i ubijena bugarska istraživačka novinarka

SOFIJA - Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova silovana je i ubijena u gradu Ruse u sjevernoj Bugarskoj, izvjestili su danas lokalni mediji u toj zemlji.

Najčitanije