Bugarska

Bugari od Amerike žele F-35 i put na Mjesec

SOFIJA - Avioni F-35, ukidanje viza, investicije i put na Mjesec - potencijalne su teme razgovora tokom posjete bugarskog premijera Bojka Borisova Americi, izjavio je bivši ministar inostranih poslova Solomon Pasi bugarskoj nacionalnoj televiziji (BNT).

Borisov: Spajamo Zapadnu i Istočnu Evropu, nema više zidova

BANCAREVO - Predsjednik bugarske vlade Bojko Borisov poručio je danas da se otvaranjem istočnog kraka Koridora 10 spajaju Zapadna i Istočna Evropa.

Atlantski savjet: Isporuka S-400 Srbiji pokazuje rusko komandovanje Bugarskom

SOFIJA - Posljednji događaji, koji bi trebalo da dovedu do napetosti između Bugarske i Rusije, iz nekog razloga ne prouzrokuju oštre reakcije Sofije, saopštili su iz Atlantskog savjeta Bugarske.

Bugarska: Protestna nota Francuskoj zbog Makronove izjave

SOFIJA - Bugarska je uputila Francuskoj protestnu notu zbog izjava predsjednika Emanuela Makrona, a francuska ambasadorka u Sofiji pozvana je u bugarsko ministarstvo spoljnih poslova na razgovor 4. novembra.

Bugarski predstavnik u NATO-u: Zabraniti transport S-400 Srbiji

SOFIJA - Rusija može ponovo da prebaci u Srbiju svoj S-400, dok je Beograd već izašao sa saopštenjem da slične vojne vježbe mogu postati rutina, smatra vojni predstavnik Bugarske u NATO-u i član uprave Atlantskog savjeta Sibi Sibev.

Bugari zabrinuti zbog S-400 u Srbiji

SOFIJA - Rusija je dobila odgovarajuću diplomatsku dozvolu za transport S-400 u Srbiju preko Bugarske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske, komentarišući ranije navode medija da su se 22. oktobra u vazdušnom prostoru Bugarske pojavili ruski strateški transportni avioni An-124, pomoću kojih su sistemi isporučeni u Srbiju.

Ruski diplomata nepoželjan u Bugarskoj

SOFIJA - Bugarske vlasti proglasile su ruskog diplomatu u Ambasadi u Sofiji nepoželjnom osobom.

Borisov: Osobe umrle u kamionu nisu se ukrcale u Bugarskoj

SOFIJA - Preminule osobe pronađene u kamionu u Britaniji nisu mogle da se ukrcaju u Bugarskoj, jer vozilo nije ušlo u našu zemlju od registracije 2017. godine, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

"Kamion užasa" do Britanije putovao preko BiH?

Policija je pokrenula jednu od najvećih istraga ubistava u Velikoj Britaniji nakon što su tijela 39 ljudi, uključujući jednog tinejdžera, pronađena u hladnjači u Eseksu.

Srbija prodaje Bugarskoj vojne avione?

SOFIJA - Ministarstvo odbrane Bugarske pokrenulo je 9. septembra postupak javne nabavke četiri laka elisna školsko-trenažna aviona.

Najčitanije