Bugarska

Bh. građani bezuslovno mogu samo u tri zemlje

SARAJEVO - Građani BiH u jeku pandemije virusa korona bezuslovno mogu da putuju u Tursku, Srbiju i Bugarsku, dok im je za putovanje u Albaniju, neophodna samo potvrda o raspoloživosti smještaja tokom boravka u ovoj zemlji.

Državljani BiH mogu u bugarska odmarališta

SOFIJA - Državljani BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije, Moldavije, Izraela i Kuvajta od sutra će moći da posjete odmarališta u Bugarskoj ukoliko budu negativni na testu za kovid-19, saopšteno je iz bugarskog Ministarstva zdravlja.

Borisov smijenio četiri ministra,s ciljem da zaustavi proteste

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov smijenio je danas četiri ministra u okviru rekonstrukcije vlade čiji je cilj da zaustavi proteste protiv korupcije na kojima demonstranti već danima traže njegovu ostavku.

Rusija: Balkanski tok će biti gotov do Nove godine

Izgradnja gasovoda Balkanski tok, kako uvjeravaju bugarske vlasti, biće završena do Nove godine, saopštila je direktorka Četvrtog Evropskog departmana Ministarstva inostranih spolova Rusije Jurij Pilipson.

Grčka potpuno zatvara jedan granični prelaz prema Bugarskoj

SOFIJA - Grčke vlasti su informisale upravu granične policije Bugarske da od danas do 4. avgusta zatvaraju granični prelaz Kapetan Petko Vojvoda/Ormenio za sva vozila uključujući i kamione, izvijestila je agencija BTA.

Bugarska zatvorila granice za državljane BiH i Srbije

SOFIJA - Građanima Srbije privremeno je ograničen ulazak u Bugarsku od danas, 16. jula, pa do 31. jula, saopštila je Ambasada Srbije u Sofiji.

Prodaju lažne negativne PCR testovi na grčko-bugarskoj granici?

Duge kolone na grčkoj granici Promahonas su prošlost, zato što je sada potreban negativan test na virus korona, ali u isto vrijeme vlasti upozoravaju na prevarante koji haraju u susjednim zemljama.

Hrvatska i Bugarska spremne za evrozonu

Zvaničnici evrozone spremni su da dopuste ulazak Hrvatske i Bugarske u mehanizam Evropske berze dva (ERM-2) što je preliminarna faza za usvajanje evra kao valute u naredne tri godine, izjavili su danas izvori iz Brisela.

Nagli skok broja zaraženih u Bugarkoj i Slovačkoj

SOFIJA, PRAG - U Bugarskoj su do ponoći zabilježene dvije rekordne cifre - 240 novih slučajeva virusa korona na osnovu 4.286 testiranih uzoraka, prenosi agencija BTA.

U Bugarskoj još 188 novooboljelih

SOFIJA - Broj lica pozitivnih na testu za virus korona u Bugarskoj uvećan je za 188 u posljednja 24 časa, navodi se u saopštenju Portala za zajedničko informisanje bugarskog Ministarstva zdravlja.

Najčitanije