Bugarska

Zemljotres pogodio jugozapad Bugarske

SOFIJA - Zemljotres jačine 3,4 stepena Rihterove skale registrovan je rano jutros na jugozapadu Bugarske.

Bugarska akademija tvrdi da je srpski jezik proistekao iz bugarskog

Bugarska akademija nauka je objavila knjigu u kojoj navodi da su bugarski korijeni jezika u krajevima od Dunava do Đevđelije, i od Kopaonika do Timoka, Pčinja i Ohrida. Udruženje Spona iz Sjeverne Makedonije je obavijestilo SANU da reaguje.

Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene 1. juna

BEOGRAD - Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene 1. juna, dogovoreno je na video-sastanku četvorke koju čine Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija.

Borisov biznismenima: Prodajte skupa auta i platite radnike

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov predložio je biznismenima, koji su "navalili na vladin novac za tobožnje spasavanje radnih mjesta", da prvo prodaju svoje skupe limuzine, pa da mu se tek onda obrate za pomoć.

Kritika za EU: Da se naše kamiondžije vrate kući umrle bi vam hiljade ljudi

SOFIJA - Bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Angel Džambaski uputio je oštru kritiku predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu zbog usvajanja reformi drumskog saobraćaja poznatije kao Paket mobilnosti. Prema riječima političara, predložene mjere u vezi sa transportom robe značiće za Bugarsku uništavanje poslovanja u toj oblasti.

Bugarski predsjednik: Odluke donose siti, gladni bi mogli izaći na ulice

SOFIJA - Država mora da razmišlja ne samo o fizičkom, već i o mentalnom zdravlju ljudi, izjavio je bugarski predsjednik Rumen Radev komentarišući mjere vlade.

Potvrđen prvi smrtni slučaj u Bugarskoj

SOFIJA - U Bugarskoj je zabilježen prvi smrtni slučaj usljed širenja zaraze virusom korona, saopšteno je iz bugarskog Ministarstva zdravlja.

Prvi slučajevi virusa korona u Bugarskoj

​SOFIJA - Bugarska je danas prijavila prve slučajeve infekcije virusom korona.

Sofija dobila popust od 40 odsto na ruski gas

Bugarska je postigla dogovor o smanjenju cijene uvoznog ruskog prirodnog gasa za 40 odsto u okviru dugoročnog ugovora s ruskom državnom kompanijom "Gasprom".

Situacija na granicama - Grčka odolijeva, Bugarska mirna

BON - Desetine hiljada migranta je na putu iz Turske ka EU i dok mali broj uspijeva da pređe granicu sa Grčkom, Bugarska javlja da je situacija na tom dijelu granice mirna.

Najčitanije