Bugarska

Ruske diplomate napustile Bugarsku

SOFIJA - Ruske diplomate, koje su proglašene personama non grata u Bugarskoj, napustile su tu zemlju, rekao je portparol ruske Ambasade u Bugarskoj.

Odbojkaši Srbije definitivno bez Olimpijskih igara

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, pošto je danas u trećem kolu B grupe kvalifikacionog turnira izgubila od Bugarske 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13).

Otkrivena afrička svinjska kuga na farmi u Bugarskoj

Bugarske veterinarske službe saopštile su danas da će zaklati 24.000 svinja nakon što je na jednoj farmi na sjeveroistoku zemlje otkrivena epidemija virusa afričke svinjske kuge.

Krenule prve isporuke gasa preko "Turskog toka"

SOFIJA - Bugarska je počela da prima ruski gas preko gasovoda "Turski tok", izjavio je izvršni direktor "Bulgartransgas-a" Vladimir Malinov.

"Pitanje dana kad će Makedonci zatražiti dio Bugarske"

SOFIJA - Rukovodstvo Bugarske mora da zauzme jasan stav povodom pokušaja Sjeverne Makedonija da postignu priznanje makedonskog jezika, izjavio je predsjednik stranke Alternativa bugarskog preporoda Rumen Petkov, kako ga citira portal Sputnjik.

Bugarski diplomata protjeran iz Rusije

SOFIJA - Ruske vlasti protjerale su jednog bugarskog diplomatu kao odgovor na odluku Sofije da ne izda vizu novom ruskom vojnom atašeu, saopštilo je danas bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Borisov poziva Putina da izvrši inspekciju "Turskog toka"

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov negirao je da Sofija namjerno odugovlači sa izgradnjom "Turskog toka", nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio Bugarsku za namjerno odugovlačenje.

Srpski ambasador u Bugarskoj biće pozvan na razgovor zbog Drecuna

Izjava predsjednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovana Drecuna da je u Srbiji aktivna krupna mreža bugarskih obavještajaca je apsurdna i ne odgovara realnosti, izjavila je šefica bugarske diplomatije Jekaterina Zaharijeva, prenijela je televizija "NOVA".

Bugari od Amerike žele F-35 i put na Mjesec

SOFIJA - Avioni F-35, ukidanje viza, investicije i put na Mjesec - potencijalne su teme razgovora tokom posjete bugarskog premijera Bojka Borisova Americi, izjavio je bivši ministar inostranih poslova Solomon Pasi bugarskoj nacionalnoj televiziji (BNT).

Borisov: Spajamo Zapadnu i Istočnu Evropu, nema više zidova

BANCAREVO - Predsjednik bugarske vlade Bojko Borisov poručio je danas da se otvaranjem istočnog kraka Koridora 10 spajaju Zapadna i Istočna Evropa.

Najčitanije