Bugarska

DW: Kosovo "kamenčić u cipeli" koji žulja Balkan

Jedna izjava premijera Bugarske izazvala je žestoke reakcije u Srbiji. Ambasadori "pozivani na raport". Kako na sve to gledaju u Bugarskoj? Prenosimo komentar Emilije Milčeve, novinarke DW na bugarskom iz Sofije.

MSP Srbije pozvalo otpravnika poslova u bugarskoj Ambasadi

BEOGRAD - U Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je pozvan privremeni otpravnik poslova u Ambasadi Republike Bugarske u Beogradu Iva Kruleva radi razjašnjenja situacije koja je nastala poslije istupanja predsjednika Vlade Bugarske Bojka Borisova u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova i Metohije.

Dačić pozvao bugarskog diplomatu da otklone nesporazume

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je večeras da je po njegovom nalogu otpravnik poslova Ambasade Bugarske pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova povodom izjave bugarskog premijera Bojka Borisova u vezi sa Kosovom.

Dačić odbrusio Borisovu, srpski ambasador pozvan na "raport" u Sofiju

SOFIJA - Ambasador Srbije u Sofiji biće pozvan na sastanak u bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova u ponedjeljak, po nalogu ministarke Ekaterine Zaharijeve, zbog komentara srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu, saopšteno je danas u Sofiji.

"Ako uspijemo nabaviti F-16 možemo čuvati i makedonsko nebo"

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da Bugarska kao NATO članica može da pomogne Sjevernoj Makedoniji u čuvanju vazdušnog prostora, ako, kako je on naveo, postigne sporazum o kupovini novih osam lovaca F-16 sa Sjedinjenim Državama, prenosi Reuters.

Maloljetni džihadista planirao napad u Plovdivu

SOFIJA - Bugarska policija u saradnja sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i tužilaštvom uhapsila je maloljetnog džihadistu koji je spremao teroristički napad u Plovdivu, prenose bugarski mediji.

Ovo je bugarska restauracija Trabanta

Jedan od najzanimljivijih automobila iza "Željezne zavjese", Trabant 601, bio je popularan i na našim prostorima. Kupovali su ga oni koji su željeli novi auto, a Fićo (Zastava 750) im je bio preskup.

Novo evropsko hit-mjesto u kojem pivo košta 1,60 KM

​Uz Zrće u Hrvatskoj i Magaluf na Majorci i Sunčana plaža u Bugarskoj postaje sve popularnije mjesto za danonoćno partijanje i ispijanje alkohola u potocima, piše Punkufer.hr.

Bugari u srpskom kamionu našli 1,5 tona marihuane, vozač pobjegao u šumu

SOFIJA - Bugarska granična policija zaplijenila je oko 1.500 kilograma marihuane, koja je bila sakrivena u kamionu kojim je upravljao vozač iz Srbije.

Rumunija, Grčka i Bugarska pišu Makronu i Merkelovoj zbog Srbije

BUKUREŠT - Premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke uputiće njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu zajedničko pismo podrške Srbiji na evropskom putu.

Najčitanije