Buk Bijela

Vučić: Boli me glava kada razmišljam o auto-putu prema Sarajevu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija nastaviti da se bori za energetsku bezbjednost, da će u narednom periodu "kupovati mnogo toga u regionu" i dodao da će riješiti sve probleme oko projekta "Buk Bijela".

Košarac: Ustavni sud kreira paralelne institucije BiH

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je Srni da Ustavni sud BiH odlukom u vezi sa HE "Buk Bijela" izlazi iz okvira svoje nadležnosti i sebi uzima za pravo da od tumača ustava postaje kreator paralelnih institucija BiH, što je neprihvatljiva praksa.

Srpskoj niko ne može zabraniti gradnju "Buk Bijele"

BANJALUKA, SARAJEVO - Zajednička komisija za koncesije, u kojoj će se naći republički eksperti i njihove kolege sa nivoa BiH, trebalo bi da do kraja oktobra zauzme stav u vezi sa problematizovanom gradnjom hidroelektrane (HE) Buk Bijela na Drini, a članovi će uskoro da se, prvi put, nađu za istim stolom.

Vidović: Pokušaj Ustavnog suda BiH da na Drini postavi Kineski zid

BANJALUKA - Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske, smatra da je Odluka Ustavnog suda, po pitanju izgradnje HE Buk Bijela, pokušaj sudija stranaca da na rijeci Drini, kako je rekao, olovkom na nelegalan način postave Kineski zid.

Izgradnja HE Buk Bijela: Dan koji su Fočaci čekali decenijama

FOČA - Izgradnja hidroelektrane (HE) Buk Bijela na rijeci Drini projekat je koji naša opština i svi njeni stanovnici čekaju više desetina godina, rekao je za "Nezavisne novine" načelnik opštine Foča Milan Vukadinović.

Mihajlović: HE "Buk Bijela" se radi u skladu sa ekološkim propisima

BEOGRAD - Kamen temeljac za hidroelektranu (HE) Buk Bijela na Drini, koja je zajednički projekat Srbije i Republike Srpske, biće položen 17. maja, biće rađena u skladu sa svim ekološkim propisima i javnost će biti upoznata sa svakim korakom izgradnje, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Naredne godine početak gradnje HE "Buk Bijela"

FOČA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Foči da je Konkurencijski savjet BiH dao pozitivno mišljenje za Hidroelektranu (HE) "Buk Bijela", koju će Republika Srpska graditi zajedno sa Srbijom i da bi radovi mogli početi iduće godine.

Obnovljena ekološka dozvola za HE "Buk Bijela"

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da je resorno ministarstvo u skladu sa zakonskim procedurama obnovilo ekološku dozvolu za gradnju hidroelektrane (HE) "Buk Bijela", te da nema žalbi na tu dozvolu.

Poništena ekološka dozvola za HE „Buk Bijela“

BANJALUKA – Ekološka dozvola za izgradnju hidroelektrane (HE) "Buk Bijela" je poništena nakon što je Okružni sud Banjaluka donio presudu kojom se uvažava tužba "Arhus centra BiH".

Srbija i Republika Srpska zajedno grade HE "Buk Bijela"

BEOGRAD -- Pored izgradnje hidroelektrana Foča i Paunci, gradiće se izgradnja hidroelektrane Buk Bijela.

Najčitanije