Buka

Svaki peti žitelj EU trpi buku, Maltežani najugroženiji

Skoro petina stanovnika zemalja EU - 18,3 odsto, kaže da ih ometa buka iz komšiluka, objavio je Eurostat.

Kazne za previsoke decibele u Banjaluci od 1. septembra

BANJALUKA - Svi koji budu proizvodili buku glasniju od predviđene novom odlukom biće kažnjavani od 1. septembra, potvrđeno je "Nezavisnim" u Odjeljenju komunalne policije.

Otkriveni sićušni crvi koji proizvode buku kao avion

Japanski naučnici otkrili su crve koji su sićušni, ali izuzetno glasni.

Prevelika buka piše kazne od 1. juna

BANJALUKA - Svi koji budu prekršili odredbe Odluke o buci i na javnim manifestacijama proizvodili buku glasniju od predviđene od 1. juna ove godine će biti i kažnjeni.

Ugostiteljskim objektima mjesec dana rok da smanje buku

ZVORNIK - Forum za bezbjednost grada Zvornika dao je rok od mjesec dana vlasnicima ugostiteljskih objekata da smanje buku u kasnim časovima, a ukoliko se situacija ne poboljša u tom roku, predložiće druge mjere.

Prekomjerna buka u bolnicama loša i za pacijente i osoblje

LONDON - Nivo buke u bolnicama postaje sve gore, što se negativno odražava na zdravstveno stanje pacijenata i radni učinak osoblja, kažu naučnici.

Kazna zbog previsoke buke u Banjaluci i do 10.000 KM

BANJALUKA - Nova odluka o buci biće u eksperimentalnoj primjeni do marta 2019. godine, do kada će svi koji prekorače dozvoljene decibele biti samo upozoreni, kako bi se navikli na novu regulativu, a potom i kažnjeni ako se ne budu pridržavali ograničenja.

Jaka buka pogubna za srce

Buka može da izazove srčana oboljenja - upozoravaju naučnici.

Mjerenje zagađenosti vazduha i buke od jula?

BANJALUKA - Uskoro će početi mjerenje aerozagađenja i buke u gradu jer je potpisan ugovor s Institutom za građevinarstvo IG, koji je ovaj posao dobio na javnom tenderu godinu dana nakon njegovog objavljivanja.

Misteriozni zvuk godinama "teroriše" građane

Građani kanadskog grada Vindzora, koji se nalazi u blizini Detroita u SAD, već neko vrijeme se žale na misterioznu buku, koja se pojavljuje u proteklih osam godina, a za koju niko ne zna šta je uzrokuje. Vlasti ovog grada su pokušale da otkriju šta je uzrok misteriozne buke, ali dosad im to nije pošlo za rukom.

Najčitanije