Buka

Kazne za previsoke decibele u Banjaluci od 1. septembra

BANJALUKA - Svi koji budu proizvodili buku glasniju od predviđene novom odlukom biće kažnjavani od 1. septembra, potvrđeno je "Nezavisnim" u Odjeljenju komunalne policije.

Otkriveni sićušni crvi koji proizvode buku kao avion

Japanski naučnici otkrili su crve koji su sićušni, ali izuzetno glasni.

Prevelika buka piše kazne od 1. juna

BANJALUKA - Svi koji budu prekršili odredbe Odluke o buci i na javnim manifestacijama proizvodili buku glasniju od predviđene od 1. juna ove godine će biti i kažnjeni.

Ugostiteljskim objektima mjesec dana rok da smanje buku

ZVORNIK - Forum za bezbjednost grada Zvornika dao je rok od mjesec dana vlasnicima ugostiteljskih objekata da smanje buku u kasnim časovima, a ukoliko se situacija ne poboljša u tom roku, predložiće druge mjere.

Prekomjerna buka u bolnicama loša i za pacijente i osoblje

LONDON - Nivo buke u bolnicama postaje sve gore, što se negativno odražava na zdravstveno stanje pacijenata i radni učinak osoblja, kažu naučnici.

Kazna zbog previsoke buke u Banjaluci i do 10.000 KM

BANJALUKA - Nova odluka o buci biće u eksperimentalnoj primjeni do marta 2019. godine, do kada će svi koji prekorače dozvoljene decibele biti samo upozoreni, kako bi se navikli na novu regulativu, a potom i kažnjeni ako se ne budu pridržavali ograničenja.

Jaka buka pogubna za srce

Buka može da izazove srčana oboljenja - upozoravaju naučnici.

Mjerenje zagađenosti vazduha i buke od jula?

BANJALUKA - Uskoro će početi mjerenje aerozagađenja i buke u gradu jer je potpisan ugovor s Institutom za građevinarstvo IG, koji je ovaj posao dobio na javnom tenderu godinu dana nakon njegovog objavljivanja.

Misteriozni zvuk godinama "teroriše" građane

Građani kanadskog grada Vindzora, koji se nalazi u blizini Detroita u SAD, već neko vrijeme se žale na misterioznu buku, koja se pojavljuje u proteklih osam godina, a za koju niko ne zna šta je uzrokuje. Vlasti ovog grada su pokušale da otkriju šta je uzrok misteriozne buke, ali dosad im to nije pošlo za rukom.

Buka može negativno da utiče na plodnost muškaraca

Naučnici sa univerziteta u Seulu smatraju da izloženost buci tokom sna može da ima hronično stresno dejstvo na organizam, pa tako može i da redukuje plodnost, objavljeno je u časopis Environmental Pollution.

Najčitanije