Bundestag

Nijemac optužen da je Rusiji predao tlocrte Bundestaga

BERLIN - Njemačko savezno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njemačkog državljanina kojeg tereti za špijunažu u korist ruske obavještajne službe.

Poslanica Bundestaga: Njemačka vodi antisrpsku politiku

KOSOVSKA MITROVICA - Poslanica u njemačkom saveznom parlamentu Sevim Dagdelen izjavila je da, kada se pogleda postupanje Evropske unije prema zemljama Balkana, to podsjeća na "politiku zadnjeg dvorišta", koju su SAD vodile prema Južnoj Americi.

Njemački poslanik: BiH treba da se razvija kao federalna država

BERLIN - Poslanik Hrišćansko-demokratske unije u Bundestagu Stefan Kaufman smatra da bi BiH trebalo da se razvija kao federalna država, ističući da neupitno podržava Dejtonski sporazum.

Bundestag zaustavlja nekontrolisana trošenja za eksperte

BERLIN - Odbor za budžet Bundestaga na donio je značajnu odluku kojom bi trebalo da se stane na kraj nekontrolisanom i preskupom angažovanju spoljnih eksperata za potrebe ministarstava, što je posljedica "afere savjetnik" čiji je glavni akter bila sadašnja predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, saznaje njemački nedjeljnik Špigel.

Bundestag izbjegava odgovor o vojnicima na ratištima u bivšoj SFRJ

BEČ - Poslanica Ljevice u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić pokušala je da rasvetli da li su nemački vojnici, kao dobrovoljci, učestvovali u ratu na prostoru bivše Jugoslavije 1990-tih godina, a odugovlačenje sa odgovorom od strane nemačke vlade ocenila je skandalom.

Poslanica Bundestaga: NATO štitio kriminalce iz OVK

BERLIN - Poslanica turskog porijekla u njemačkom Bundestagu Sevim Dagdelen iznijela je optužbe na račun bivše OVK i njenih lidera, ali i na račun NATO, navodeći "da je prekršio međunarodno pravo podržavajući OVK kriminalce".

Poslanik Bundestaga: Najveća prijetnja iz "propale države" Kosovo

MOSKVA - Nijedna zemlja u Evropi, imajući u vidu broj stanovnika, nema toliko ljudi koji su se priključili terorističkoj organizaciji Islamska država kao što je to slučaj s "propalom državom" Kosovo, upozorio je poslanik Bundestaga iz Alternative za Njemačku Anton Frizen.

"CDU priznala da je Kosovo NATO projekat"

BERLIN - Poslanica njemačke levice "Di Linke" Žaklin Nastić izjavila je da je vladajuća CDU, tokom debate u Bundestagu o produženju mandata njemačkim vojnicima pri KFOR-u, priznala da je Kosovo NATO projekat.

Bundestag otklonio "briselsku prijetnju" za gasovod "Sjeverni tok 2"

BERLIN - Njemački parlament Bundestag otklonio je briselsku prijetnju izgradnji gasovoda "Sjeverni tok 2" i tako u potpunosti obezbijedio nacionalni interes Njemačke, ali i zadovoljio ruske interese, jer će "Gasprom" imati potpunu popunjenost gasovoda svojim energentom.

Njemačka uvodi obavezno vakcinisanje protiv malih boginja

BERLIN - Njemački Bundestag počeo je savjetovanja o zakonskim promjenama koje bi uvele obavezu vakcinisanja predškolske i školske djece protiv malih boginja, javljaju njemački mediji.

Najčitanije