Burka

U Holandiji stupio na snagu zakon koji zabranjuje burke

AMSTERDAM - U Holandiji je stupio na snagu zakon kojim se zabranjuje nošenje burke, nakon što je parlament te zemlje u junu prošle godine izglasao djelimičnu zabranu nošenja u javnim ustanovama kao što su škole, vladine kancelarije i bolnice. Zakon se odnosi na sve elemente koji prikrivaju lice.

Potukle se žene u burkama, muškarci sve snimili

Pet žena u burkama potuklo se pored prometnog puta u Saudijskoj Arabiji dok je jedna od njih sve vrijeme ispuštala dijete na zemlju i ponovo ga uzimala u ruke.

Koja je razlika između hidžaba, nikaba i burke?

Sve više država zabranjuje vjersku odjeću koja pokriva lice, što je izazvalo proteste onih koji smatraju da se time ograničavaju prava muslimanskih vjernika.

U Kopenhagenu protesti protiv zakona o zabrani nošenja burke

KOPENHAGEN - Najmanje 1.300 Danaca marširalo je danas u Kopenhagenu protiveći se novoj zabrani nošenja odjevnih predmeta na javnim mjestima koji prekrivaju lice, optužujući vlasti da "ugrožavaju prava žena da se oblače onako kako žele".

Holandija zabranila burke u školama, bolnicama, institucijama

AMSTERDAM - Gornji dom holandskog parlamenta danas je usvojio zakon kojim se zabranjuje nošenja velova koji pokrivaju lice u javnim zgradama poput škola, vladinih kancelarija i bolnica, prenosi Rojters.

Burke i nikab zabranjeni u norveškim obrazovnim institucijama

OSLO - Norveški parlament zabranio je nošenja burki i nikaba u prostorijama obrazovnih institucija u toj zemlji, saopšteno je iz Ministarstva za obrazovanje i istraživanje.

Danci zabranili javno nošenje burke

KOPENHAGEN - Danska se pridružila grupi evropskih zemalja koje su zabranile nošenje odjeće koja pokriva lice, uključujući islamske velove poput burke i nikaba.

Nakon Austrije i Danske i Švajcarska zabranjuje burke?

BERN - Švajcarska valada saopštila je da će birači odlučiti da li će biti zabranjeno pokrivanje lica burkama ili hidžabima.

Nakon Austrije i Danska skida burke i hidžabe

Danska će postati sljedeća evropska država koja će zabraniti muslimankama nošenje burke i hidžaba u javnosti.

Danska se pridružuje zabrani pokrivanja lica

KOPENHAGEN - Danska će se pridružiti drugim evropskim zemljama koje su zabranile pokrivanje lica i nošenje nikaba i burki u javnosti.

Najčitanije