CArina

Srpska rakija ide u Rusiju bez carinjenja, trguje se i sa Indijom

​BEOGRAD - Od 25. oktobra Srbija će imati bescarinski izvoz rakije u Rusiju, najavio je ministar poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Prodavao vozila iz Velike Britanije, bez prijave carini

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode državljanina BiH i Velike Britanije A.B. (49) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo carinska prevara.

Vašington uveo nove trgovinske tarife Pekingu

VAŠINGTON - SAD uvele su nove tarife na kinesku robu u vrijednosti 112 milijardi dolara, što je još jedno zaoštravanje trgovinskog rata između dvije najveće ekonomije na svijetu.

Carinski terminal ostaje na Rači

BANJALUKA - Carinski terminal na graničnom prelazu Rača kod Bijeljine ostaje na istoj lokaciji, ali se moraju naći dodatna sredstva za održavanje ovog graničnog i carinskog terminala.

Od državljanina BiH oduzeto 9.400 evra: Zaboravio sam da ih ostavim kod kuće

BEOGRAD - Carinici su na beogradskom aerodromu spriječili pokušaj prenosa 9.400 neprijavljenih evra preko granice, saopštila je danas Uprava carina.

U cipelama i košuljama pronađeno 82.000 evra

BEOGRAD - Srpski carinici su u saradnji s policijom 2. jula 2019. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Vatin, prema Rumuniji, u prtljagu putnika kombija otkrili gotovo 82.000 neprijavljenih evra.

Elektronski potpis koči e-carinu

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zatražila je od Savjeta ministara BiH da donese novu odluku o sprovođenju Zakona o carinskoj politici BiH, tačnije da prolongira njegovu primjenu za skoro dvije godine.

Kanada ukinula carine na američke proizvode

OTAVA - Odluka SAD da ukine carine na kanadske proizvode od čelika i aluminijuma navela je Kanadu da recipročno odgovori, ukidanjem carina na američku robu, navodi se u saopštenju kanadskog Ministarstva finansija.

Špediteri osumnjičeni za lažiranje carinske dokumentacije za vozila

GRADIŠKA - Policija u Gradišci podnijela je izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu protiv D.S. (38), G.J. (33), i D.S. (34), zbog sumnje da su falsifikovali dokumentaciju prilikom carinjenja motornih vozila.

"Retro" hapsi carinike zbog korupcije

​CAZIN, VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) RK Banjaluka od ranih jutarnjih časova, na području Cazina i Velike Kladuše, provode akciju "Retro" i aktivnosti hapšenja i pretresa šest osumnjičenih carinskih službenika UIO, koji su osumnjičeni za koruptivna krivična djela kojima su nanosili štetu budžetu BiH, a za sebe ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Najčitanije