CDU

U redovima CDU debata zbog Merkelinog stanja

BERLIN - Zbog zdravstvenog stanje njemačke kancelarke Angele Merkel u redovima Hrišćansko-demokratske unije razgovara se o tome da bi ona trebalo da se povuče prije 2021. godine, kažu izvori iz CDU, prenosi Rojters.

Stranka Angele Merkel nudi razgovor Youtuberu koji ju je napao

BERLIN - Stranka njemačke kancelarke Angele Merkel, Demohrišćanska unija Njemačke (CDU), ponudila se da razgovara sa zvijezdom Youtubea čiji je video u kome napada tu stranku imao pet miliona pregleda.

Nasljednica Merkelove imenovala 33-godišnjaka za genseka CDU

BERLIN - Novoizabrana nasljednica Angele Merkele na čelu Hrišćanskodemokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer, koju mediji po inicijalima zovu i AKK, načinila je danas prvi potez na konsolidaciji vlasti nakon tijesne pobjede na unutarstranačkim izborima.

Konzervativac Fridrih Merc objavio kandidaturu za čelnika CDU-a

BERLIN - Njemački konzervativni političar Fridrih Merc objavio je svoju kandidaturu za čelnika Hrišćansko-demokratske unije (CDU) nakon odluke Angele Merkel da se povuče s pozicije lidera ove stranke.

Pada popularnost CDU i SPD

BERLIN - Konzervativcima kancelarke Angele Merkel i njihovim koalicionim partnerima socijaldemokratama prijeti opasnost od daljeg pada popularnosti, uoči pokrajinskih izbora 28. oktobra u Hesenu, pokazuju rezultati najnovijih anketa objavljeni u četvrtak, javlja Rojters.

Da li je poraz u Bavarskoj početak kraja Angele Merkel?

Izbori u najvećoj njemačkoj saveznoj pokrajini završili su s debaklom vladajućih stranaka CSU i SPD, koji su svaki izgubili više od 10 odsto glasova u odnosu na prije četiri godine.

Bavarci kaznili Merkelovu na izborima, najgori rezultat CSU od 1950.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel i njeni konzervativni saveznici na putu su da izgube apsolutnu većinu na pokrajinskim izborima u Bavarskoj, navodi AP pozivajući se na izlazne ankete.

Najčitanije