CDU

Potencijalni nasljednik Angele Merkel imenovao predizborni tim

BERLIN - Armin Lašet, koji se nada da će naslijediti Angelu Merkel na poziciji njemačkog kancelara nakon izbora u ovom mjesecu, imenovao je tim poslanika iz svoje stranke koji bi mu pomogao u završnim fazama njegove predizborne kampanje.

Merkel: Držaću se po strani u vezi s kandidatom za kancelara

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel ne želi da se miješa u pitanje ko će biti kandidat CDU/CSU za budućeg kancelara.

CDU podržao kandidaturu Armina Lašeta za kancelara Njemačke

BERLIN - Izvršni odbor njemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) podržao je danas lidera te partije Armina Lašeta kao kandidata tog konzervativnog bloka za kancelara Njemačke na saveznim izborima u septembru, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane izvore iz stanke.

DW: Fijasko demohrišćana - šta će sada stranka Angele Merkel?

BERLIN - Socijaldemokrate su ubjedljivo dobile izbore u njemačkoj pokrajini Rajnland-Pfalc, a Zeleni u Baden-Virtembergu, a kako ocjenjuje Dojče vele, demohrišćani su kažnjeni zbog pandemijske politike i afera.

Ko su potencijalni nasljednici Angele Merkel?

BON - Ukoliko Demohrišćani (CDU) i nakon idućih izbora budu formirali vlast, promjena pod nasljednikom Angele Merkel ne bi ni izbliza ličila na zaokret kakav se desio u SAD ili Velikoj Britaniji sa pojavom Donalda Trampa i Borisa Džonsona, piše Dojče Vele (DW).

Članovi CDU žele brzu odluku o budućem vođi

BERLIN - Članovi konzervativne Hrišćansko-demokratske unije (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel uputili su danas poziv da se donese brza odluka o tome ko će voditi stranku i biti njen kandidat za kancelara na sljedećim izborima pošto je aktuelna šefica stranke Anegret Kramp-Karenbauer odlučila da se ne kandiduje.

U redovima CDU debata zbog Merkelinog stanja

BERLIN - Zbog zdravstvenog stanje njemačke kancelarke Angele Merkel u redovima Hrišćansko-demokratske unije razgovara se o tome da bi ona trebalo da se povuče prije 2021. godine, kažu izvori iz CDU, prenosi Rojters.

Stranka Angele Merkel nudi razgovor Youtuberu koji ju je napao

BERLIN - Stranka njemačke kancelarke Angele Merkel, Demohrišćanska unija Njemačke (CDU), ponudila se da razgovara sa zvijezdom Youtubea čiji je video u kome napada tu stranku imao pet miliona pregleda.

Nasljednica Merkelove imenovala 33-godišnjaka za genseka CDU

BERLIN - Novoizabrana nasljednica Angele Merkele na čelu Hrišćanskodemokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer, koju mediji po inicijalima zovu i AKK, načinila je danas prvi potez na konsolidaciji vlasti nakon tijesne pobjede na unutarstranačkim izborima.

Konzervativac Fridrih Merc objavio kandidaturu za čelnika CDU-a

BERLIN - Njemački konzervativni političar Fridrih Merc objavio je svoju kandidaturu za čelnika Hrišćansko-demokratske unije (CDU) nakon odluke Angele Merkel da se povuče s pozicije lidera ove stranke.

Najčitanije