CIA

CIA: Elitni hakeri su nam ukrali 24 terabajta informacija

CIA, najpoznatija američka obavještajna agencija, suočena je sa jednim od najvećih skandala - elitna hakerska grupa ove agencije je "pokradena", odnosno neko je ukrao, kako se procjenjuje, 34 terabajta informacija, odnosno 2,2 milijarde stranica teksta.

Novinar tvrdi: CIA napisala "Wind of Change" da ubrza raspad SSSR

Novinar Patrik Rejden Kif poznat je po svom ozbiljnom istraživanju i pisanju, uključujući i prošlogodišnju knjigu "Ne reci ništa: Istinita priča o ubistvu i sjećanju u Sjevernoj Irskoj", za koju je dobio Nacionalnu nagradu za krug kritičara knjige.

"Rubikon" trese Zapad: CIA i BND znali za zlodjela vojnih hunti

Afera "Rubikon" potresa Zapad. Novo otkriće američkih, njemačkih i švajcarskih novinara pokazuje da su američka i njemačka obavještajna služba - CIA i BND znali za gruba kršenja ljudskih prava od strane latinoameričkih vojnih hunti krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

CIA I BND godinama špijunirale zemlje preko firme za kodiranje

Američke i njemačke tajne službe špijunirale su godinama više od stotinu zemalja preko švajcarske firme specijalizovane za kodiranje razgovora, prenose mediji te tri zemlje.

Iran: Smrtna kazna zbog špijuniranja za SAD

TEHERAN - Sud u Iranu osudio je jednu osobu na smrtnu kaznu nakon optužbi za špijuniranje za američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA), saopštio je portparol glavnog iranskog krivičnog suda Holamhosein Ismaili.

FT: CIA prve dronove koristila za praćenje srpske vojske

VAŠINGTON - Dronovi "gnat", koji su prototip Pentagonovih dronova "predator" testirani su tokom rata u BiH 1993. godine i korišteni su za praćenje kretanja srpskih tenkova i vojske, objavio je "Fajnanšel tajms" (FT).

Dokumenti FBI: "Tito više nije Tito, zamijenio ga je ruski agent"

Izvijesni Marijan Džon Markul iz Los Anđelesa je 1955. godine agentima FBI detaljno pričao o susretu s Josipom Brozom Titom, za koga je tvrdio da je ruski agent.

Bivši šef CIA za Balkan: Sjever KiM dati Srbiji

BEOGRAD - Stiven Mejer, bivši zamjenik šefa Centralno obavještajne agencije (CIA) za Balkan i odličan poznavalac regiona ponovo se oglasio u srpskoj javnosti sa svojim viđenjem rješenja problema Kosova, ali i drugih kriznih tačaka u ovom regionu.

Tramp negirao hapšenje 17 špijuna CIA: Izvještaj potpuno lažan

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp kategorički je negirao da je Iran uhapsio 17 ljudi koje Teheran optužuje da su špijuni CIA i da je neke osudio na smrtnu kaznu, nazvavši izvještaje "potpuno lažnim".

Iranska televizija objavila fotografije nekih od uhapšenih špijuna

TEHERAN - Iranska državna televizija objavila je danas fotografije nekih od 17 špijuna koji su radili za Centralnu obavještajnu agenciju (CIA).

Najčitanije