CIA

CIA: BiH treća po starosti stanovništva na Balkanu

SARAJEVO - Prema podacima američke Centralne obaveštajne agencije CIA, Bosna i Hercegovina je na trećem mjestu u regionu Balkana po starosti stanovnika, pišu federalni mediji i dodaju da je od ukupnog broja stanovnika 16 odsto u kategoriji treće životne dobi, a najviše ih je u Hrvatskoj - 21 odsto.

Automobilom pokušao da se probije u sjedište CIA

VAŠINGTON - Neidentifikovani muškarac povrijeđen je i hospitalizovan nakon što je pokušao da automobilom uđe u kompleks sjedišta američke Centralne obavještajne agencije (CIA), saopšteno je iz odjeljenja Federalnog istražnog biroa (FBI) u Vašingtonu.

Bivši analitičar CIA: BiH je krhka tvorevina, nije prava država (ISPRAVLJENO)

BEOGRAD - Granice bazirane na etnicitetu su najbolje rješenje za Balkan, u suprotnom, one su stalni izvor sukoba, jer nisu ono što politička zajednica i narodi stvarno žele, izjavio je bivši analitičar američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Stiven Majer.

Snouden pristao da Vladi SAD preda pet miliona dolara

Edvard Snouden, nekadašnji pripadnik američke obavještajne službe (CIA), saglasio se da pet miliona dolara koje je zaradio od prodaje autobiografske knjige i govora koje je držao po svijetu preda američkoj Vladi.

CIA: Elitni hakeri su nam ukrali 24 terabajta informacija

CIA, najpoznatija američka obavještajna agencija, suočena je sa jednim od najvećih skandala - elitna hakerska grupa ove agencije je "pokradena", odnosno neko je ukrao, kako se procjenjuje, 34 terabajta informacija, odnosno 2,2 milijarde stranica teksta.

Novinar tvrdi: CIA napisala "Wind of Change" da ubrza raspad SSSR

Novinar Patrik Rejden Kif poznat je po svom ozbiljnom istraživanju i pisanju, uključujući i prošlogodišnju knjigu "Ne reci ništa: Istinita priča o ubistvu i sjećanju u Sjevernoj Irskoj", za koju je dobio Nacionalnu nagradu za krug kritičara knjige.

"Rubikon" trese Zapad: CIA i BND znali za zlodjela vojnih hunti

Afera "Rubikon" potresa Zapad. Novo otkriće američkih, njemačkih i švajcarskih novinara pokazuje da su američka i njemačka obavještajna služba - CIA i BND znali za gruba kršenja ljudskih prava od strane latinoameričkih vojnih hunti krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

CIA I BND godinama špijunirale zemlje preko firme za kodiranje

Američke i njemačke tajne službe špijunirale su godinama više od stotinu zemalja preko švajcarske firme specijalizovane za kodiranje razgovora, prenose mediji te tri zemlje.

Iran: Smrtna kazna zbog špijuniranja za SAD

TEHERAN - Sud u Iranu osudio je jednu osobu na smrtnu kaznu nakon optužbi za špijuniranje za američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA), saopštio je portparol glavnog iranskog krivičnog suda Holamhosein Ismaili.

FT: CIA prve dronove koristila za praćenje srpske vojske

VAŠINGTON - Dronovi "gnat", koji su prototip Pentagonovih dronova "predator" testirani su tokom rata u BiH 1993. godine i korišteni su za praćenje kretanja srpskih tenkova i vojske, objavio je "Fajnanšel tajms" (FT).

Najčitanije