CIA

"Rubikon" trese Zapad: CIA i BND znali za zlodjela vojnih hunti

Afera "Rubikon" potresa Zapad. Novo otkriće američkih, njemačkih i švajcarskih novinara pokazuje da su američka i njemačka obavještajna služba - CIA i BND znali za gruba kršenja ljudskih prava od strane latinoameričkih vojnih hunti krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

CIA I BND godinama špijunirale zemlje preko firme za kodiranje

Američke i njemačke tajne službe špijunirale su godinama više od stotinu zemalja preko švajcarske firme specijalizovane za kodiranje razgovora, prenose mediji te tri zemlje.

Iran: Smrtna kazna zbog špijuniranja za SAD

TEHERAN - Sud u Iranu osudio je jednu osobu na smrtnu kaznu nakon optužbi za špijuniranje za američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA), saopštio je portparol glavnog iranskog krivičnog suda Holamhosein Ismaili.

FT: CIA prve dronove koristila za praćenje srpske vojske

VAŠINGTON - Dronovi "gnat", koji su prototip Pentagonovih dronova "predator" testirani su tokom rata u BiH 1993. godine i korišteni su za praćenje kretanja srpskih tenkova i vojske, objavio je "Fajnanšel tajms" (FT).

Dokumenti FBI: "Tito više nije Tito, zamijenio ga je ruski agent"

Izvijesni Marijan Džon Markul iz Los Anđelesa je 1955. godine agentima FBI detaljno pričao o susretu s Josipom Brozom Titom, za koga je tvrdio da je ruski agent.

Bivši šef CIA za Balkan: Sjever KiM dati Srbiji

BEOGRAD - Stiven Mejer, bivši zamjenik šefa Centralno obavještajne agencije (CIA) za Balkan i odličan poznavalac regiona ponovo se oglasio u srpskoj javnosti sa svojim viđenjem rješenja problema Kosova, ali i drugih kriznih tačaka u ovom regionu.

Tramp negirao hapšenje 17 špijuna CIA: Izvještaj potpuno lažan

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp kategorički je negirao da je Iran uhapsio 17 ljudi koje Teheran optužuje da su špijuni CIA i da je neke osudio na smrtnu kaznu, nazvavši izvještaje "potpuno lažnim".

Iranska televizija objavila fotografije nekih od uhapšenih špijuna

TEHERAN - Iranska državna televizija objavila je danas fotografije nekih od 17 špijuna koji su radili za Centralnu obavještajnu agenciju (CIA).

Iran uhapsio 17 špijuna CIA, neki osuđeni na smrt

TEHERAN - Iran je uhapsio 17 špijuna koji rade za američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA) i neki od njih su osuđeni na smrtnu kaznu, saopštila je danas iranska državna televizija.

Uhapšeni agenti CIA u Iranu, razbijena špijunska sajber mreža

TEHERAN - Visoki iranski bezbjednosni zvaničnik Ali Šamhani objavio je danas da je u toj zemlji uhapšeno nekoliko agenata američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), nakon nakon što je Teheran razmijenio bezbjednosne podatke sa saveznicima.

Najčitanije