CIK

"Novi saziv CIK-a sredstvo da se SDA i SDS svete drugim strankama"

TESLIĆ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nezakonito imenovanje Centralne izborne komisije BiH stvara rascjep za malverzacije i probleme i da je očigledno da su njen sadašnji sastav izabrali SDS i SDA samo da bi se svetili drugim političkim partijama.

Pokrenuta inicijativa za izmjenu zakona: CIK traži finansijsku nezavisnost

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH pokrenula je inicijativu za izmjenu Izbornog zakona BiH u smjeru da se više ne dođe u poziciju da zbog neusvajanja budžeta bude dovedeno u pitanje održavanje izbora.

CIК BiH inicira dopune Izbornog zakona BiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH je na 34. sjednici održanoj danas usvojila Zaključak o pokretanju inicijative za donošenje Zakona o dopunama Izbornog zakona BiH.

Ističe rok za prijavu za učešće na lokalnim izborima

SARAJEVO - Danas ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na lokalnim izborima 2020. godine, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Bakalar: Podršku određenim nezavisnim kandidatima dale su umrle osobe

SARAJEVO - Ukoliko iduće sedmice Parlament BiH usvoji nacrt budžeta BiH, Centralna izborna komisija (CIK) stići će do 15. novembra pripremiti održavanje ovogodišnjih lokalnih izbora, kazao je za "Avaz" novoimenovani predsjednik CIK-a Željko Bakalar.

Željko Bakalar novi predsjednik CIK-a BiH

SARAJEVO - Željko Bakalar, član Centralne izborne komisije BiH (CIK), izabran je za predsjednika CIK BiH iz reda hrvatskog naroda.

CIK će se obratiti Tužilaštvu: Prijavljuju mrtve za glasanje iz inostranstva

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija (CIK) BiH obavijestiće nadležne policijske agencije i Tužilaštvo BiH da su zaprimili četiri prijave za glasanje iz inostranstva za koje je utvrđeno da se radi o preminulim osobama.

Tegeltija za "Nezavisne": Protivnik sam ucjene, hitno nam treba ministar

Razgovaraću sa Selmom Cikotićem kao novim kandidatom za ministra bezbjednosti BiH, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Naglasio je da ako Cikotić prođe i provjere u CIK-u i SIPA da će ga predložiti za novog ministra bezbjednosti BiH. "Naravno, odluku o izboru ministra donosi Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH", naglasio je Tegeltija.

Dodik: SNSD ne opstruiše održavanje izbora, to radi nelegalni CIK

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da ta partija nema nijednog razloga da opstruiše održavanje ovogodišnjih lokalnih izbora, ali da to radi nelegalno izabrana Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

Najčitanije