CIK

CIK BiH sprovodi potrebne aktivnosti za lokalne izbore

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da, uz uvažavanje opšte situacije i u skladu sa realnim mogućnostima, sprovodi sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, uključujući pripremu i raspisivanje lokalnih izbora ove godine.

Vanja Bjelica Prutina novi predsjednik CIK-a

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH izabrala je Vanju Bjelicu Prutina za predsjednika CIK-a, rečeno je Srni u toj komisiji.

Oštre reakcije na smjenu i izbor novih članova CIK BiH: SDA izazvala novu krizu

SARAJEVO - Odluka Predstavničkog doma BiH da prihvati prijedlog Dragana Mektića, poslanika SDS-a, i u srijedu naveče raspravlja i donese odluku o prestanku mandata članova CIK BiH, izazvala je oštre reakcije predstavnika vladajuće koalicije iz Republike Srpske, ali i koalicionih partnera u FBiH.

Božičković: Neću se žaliti, "druga stvar" je šta privatno mislim

SARAJEVO - Razriješeni član Centralne izborne komisije (CIK) Novak Božičković rekao je da poštuje odluke Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i da nema namjeru da se žali bilo kome, te da je "druga stvar" šta on privatno misli o razrješenju i da ne bi detaljisao o tome.

Kalaba i Prutina novi članovi CIK-a

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras, na prijedlog poslanika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

CIK BiH: Jović ispunjava uslove za zamjenika ministra bezbjednosti

SARAJEVO - Predloženi kandidat za zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nedeljko Jović ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje, propisane Izbornim zakonom BiH, utvrđeno je na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Krišto na čelu Komisije za izbor i imenovanje članova CIK-a

SARAJEVO - U Sarajevu je danas održana konstitutivna sjednica Komisije za izbor i imenovanje članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH, za čijeg je predsjednika izabrana Borjana Krišto.

Radmanović, Krišto i Softić u Komisiji za imenovanje članova CIK-a

SARAJEVO - Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH imenovala je poslanike Nebojšu Radmanovića, Borjanu Krišto i Safeta Softića, članove ove Komisije iz Predstavničkog doma, u Komisiju za izbor i imenovanje članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

CIK BiH: Runićeva ne može biti opozvana u izbornoj godini

DRVAR, BANJALUKA - Dušica Runić, načelnica Drvara, protiv koje je nova skupštinska većina pokrenula opoziv, kaže da se neće povući sa čelne pozicije.

CIK u v.d. mandatu ulazi u lokalne izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao što se moglo i pretpostaviti, predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini sprovešće Centralna izborna komisija (CIK) BiH, u kojoj je od sedam članova, petorici istekao mandat.

Najčitanije