CIK

Opšti izbori nisu završeni u Federaciji BiH

SARAJEVO - Opšti izbori 2018. godine još nisu završeni pošto nije završen dio posrednih izbora koji se odnosi na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH /FBiH/, konstatovala je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.

Srpski mandati Stevanoviću, Bosniću I Loniću

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH dodijelila je Draganu Stevanoviću, Nikici Bosniću i Mladenu Loniću delegatske mandate u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ iz reda srpskog naroda.

Dodijeljeni mandati u Dom naroda parlamenta BiH iz FBiH

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je na današnjoj sjednici odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

CIK objavio prve preliminarne rezultate prijevremenih izbora

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je prve preliminarne rezultate prijevremenih izbora za dva grada i sedam opština, te najavila da će utvrđeni rezultati biti objavljeni do 27. februara.

CIK potvrdio još dva mandata iz reda ostalih u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je danas još dva mandata iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) koji su dodijeljeni Sejadu Tatarinu iz Bosansko-podrinjskog kantona i Aneru Žuljeviću iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dodijeljeno još pet mandata u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je primjenom odrebi člana 10.16 Izbornog zakona BiH donijela odluke o raspodjeli mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH i to jednog nedostajućeg iz reda Bošnjaka, dva nedostajuća iz reda Ostalih i dva iz reda Srba od nedostajućih pet.

Završena dodjela mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ iz Kantona 10, čime je završen postupak utvrđivanja rezultata i dodjeljivanja mandata u svim kantonima u FBiH.

Bradara traži da CIK ubrza procedure popune Doma naroda

SARAJEVO - Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Lidija Bradara apelovala je da Centralna izborna komisija (CIK) BiH maksimalno ubrza procedure završetka popune ovog doma kako bi mogla u najkraćem roku zakazati konstitutivnu sjednicu Doma.

Dodijeljeni mandati delegatima iz Srednjobosanskog kantona

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) iz Srednjobosanskog kantona.

CIK dodijelio mandate delegatima iz Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) iz Kantona Sarajevo.

Najčitanije