CIK

CIK BiH: Nekompletni rezultati izbora u Doboju i Srebrenici u ponoć

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH prve preliminarne nekompletne rezultate ponovnih izbora u Doboju i Srebrenici objaviće večeras u ponoć na pres-konferenciji, a nakon toga i na veb-stranici.

Dodik najavio tužbe protiv članova CIK-a

ISTOČNO SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, najavio je da će SNSD u toku iduće sedmice podnijeti tužbe protiv svakog člana CIK-a koji je glasao za poništavanje izbora u Doboju i Srebrenici zbog kršenja zakona, ponašanja za vrijeme izbora i eliminacije izbora u Doboju i Srebrenici.

Grujičić: Odluka o poništavanju izbora u Srebrenici sramota i cirkus

SREBRENICA - Odluka Centralne izborne komisije BiH da poništi rezultate izbora u Srebrenici je cirkus koji ponovo pokazuje da BiH nije pravna država, kaže za "Nezavisne" Mladen Grujičić, koji je bio zajednički kandidat stranaka iz RS za načelnika opštine.

Mostar nakon 12 godina dobio Gradsko vijeće

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je potvrdila izborne rezultate u Mostaru, čime je Mostar nakon 12 godina dobio Gradsko vijeće.

Čović traži ostavke članova CIK-a BiH

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović uputio je otvoreno pismo zvaničnicima međunarodne zajednice u kojem je zatražio ostavke članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH, s obzirom na, kako je naveo, duboko kompromitovanje izbornog procesa u Mostaru, što je dovelo do toga su izbori u tom gradu veliki promašaj.

Novi izborni rezultati u Mostaru kost u grlu partijama i CIK-u

MOSTAR - Nakon što su ponovo prebrojani glasovi na pojedinim biračkim mjestima u Mostaru, Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je izmijenjene rezultate iz kojih se može zaključiti da je bilo dosta neregularnosti, a lideri SBB BiH Fahrudin Radončić i SDP-a Nermin Nikšić već su zatražili ponovno prebrojavanje svih glasova u Centru za brojanje u Sarajevu.

Jerinić pozvao CIK da radi, zbog izborne sage trpe i građani i projekti

DOBOJ - Skoro dva mjeseca nakon lokalnih izbora gradonačelnik Doboja Boris Jerinić ponovio je i danas da Centralna izborna komisija (CIK) BiH treba da radi svoj posao i da što prije završi sagu o izborima.

Nova naredba glavnom centru za brojanje glasačkih listića u Mostaru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je na hitnoj sjednici usvojila naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora s redovnih biračkih mjesta u gradu Mostaru po političkim subjektima i kandidatima političkih subjekata.

Brojanje glasova putem pošte za Mostar trebalo bi da počne u nedjelju

SARAJEVO - Brojanje glasačkih listića birača koji su glasali putem pošte na izborima za Gradsko vijeće Mostara trebalo bi da počne sutra, nakon što budu završene pripreme, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Nakon obraćanja Jerinića okupljeni odblokirali magistralni put

DOBOJ - Više stotina građana Doboja, nezadovoljnih odlukom Centralne izborne komisije (CIK) BiH da ne potvrdi izborne rezultate u ovom gradu, odblokiralo je saobraćaj nakon obraćanja gradonačelnika Borisa Jerinića.

Najčitanije