CIK

CIK BiH izabran u Izvršni odbor

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH izabrana je u Izvršni odbor Svjetskog udruženja tijela za sprovođenje izbora, i to na mandat od dvije godine.

CIK dočekuje lokalne izbore u v.d. mandatu

SARAJEVO - Zbog nerada parlamenta BiH, Branku Petriću i Suadu Arnautoviću, članovima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, mandat je istekao prije godinu dana, a u novembru će isteći i Ahmetu Šantiću, Stjepanu Mikiću i Novaku Božičkoviću i gotovo je sigurno da do tada neće biti imenovani novi članovi CIK-a, tako da će petorica od ukupno sedam članova raditi s isteklim mandatom.

CIK: Tegeltija ispunjava sve uslove za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara

SARAJEVO - Postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) je na današnjoj sjednici utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Opšti izbori nisu završeni u Federaciji BiH

SARAJEVO - Opšti izbori 2018. godine još nisu završeni pošto nije završen dio posrednih izbora koji se odnosi na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH /FBiH/, konstatovala je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.

Srpski mandati Stevanoviću, Bosniću I Loniću

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH dodijelila je Draganu Stevanoviću, Nikici Bosniću i Mladenu Loniću delegatske mandate u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ iz reda srpskog naroda.

Dodijeljeni mandati u Dom naroda parlamenta BiH iz FBiH

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je na današnjoj sjednici odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

CIK objavio prve preliminarne rezultate prijevremenih izbora

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je prve preliminarne rezultate prijevremenih izbora za dva grada i sedam opština, te najavila da će utvrđeni rezultati biti objavljeni do 27. februara.

CIK potvrdio još dva mandata iz reda ostalih u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je danas još dva mandata iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) koji su dodijeljeni Sejadu Tatarinu iz Bosansko-podrinjskog kantona i Aneru Žuljeviću iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dodijeljeno još pet mandata u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je primjenom odrebi člana 10.16 Izbornog zakona BiH donijela odluke o raspodjeli mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH i to jednog nedostajućeg iz reda Bošnjaka, dva nedostajuća iz reda Ostalih i dva iz reda Srba od nedostajućih pet.

Završena dodjela mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ iz Kantona 10, čime je završen postupak utvrđivanja rezultata i dodjeljivanja mandata u svim kantonima u FBiH.

Najčitanije