CIK BiH

Za izbore u Mostaru prijavljeno 38 stranaka i devet nezavisnih kandidata

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je danas da je podneseno 38 prijava političkih stranaka i devet nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u Mostaru.

CIK BiH: U petak ističe rok za prijavu stranaka za izbore u Mostaru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da sutra ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u Mostaru.

Dodik: Nelegitimni CIK namješta u vezi sa štampanjem glasačkih listića

BIJELJINA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da Centralna izborna komisija (CIK) BiH nema legitimitet, što će se tek pokazati na predstojećim lokalnim izborima i nakon njih, a posljednji događaj u vezi sa štampanjem glasačkih listića "govori samo da su namještali".

CIK BiH ovjerila 77 prijava koalicija, 45 prijava vraćeno na doradu

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH je danas na 44. hitnoj, korespodentnoj sjednici ovjerila 77 prijava koalicija u potpunosti, 45 prijava koalicija vraćeno je na uređenje i otklanjanje nedostataka, dok je sedam prijava odbijeno u cijelosti zbog neispunjavanja zakonskih uslova.

Bakalar: Usvajanje budžeta velika vijest za građane i demokratiju

SARAJEVO - Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar izjavio je Srni da je usvajanje zakona o budžetu institucija BiH velika vijest za CIK, građane i demokratiju u BiH.

Ljubić: Odluka CIK-a - pokušaj da se Mostar zadrži kao grad slučaj

SARAJEVO - Odluka Centralne izborne komisije (CIK) da izbori u Mostaru budu održani u decembru predstavlja pokušaj da Mostar bude zadržan kao grad slučaj, izjavio je predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić.

Za HNS odluka CIK-a o izborima u Mostaru neprihvatljiva

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH odbacio je kao neprihvatljivu i diskriminišuću odluku Centralne izborne komisije BiH (CIK) o izdvojenom održavanju lokalnih izbora u Mostaru 20. decembra.

CIK BiH: Ili pare ili ništa od izbora 15. novembra

BANJALUKA - Ukoliko u narednih sedam dana ne bude obezbijeđeno 4,2 miliona iz budžeta BiH, lokalni izbori neće biti održani, upozoreno je danas nakon sjednice Centralne izborne komisije BiH.

Odbijena žalba SNSD-a o odgađanju izbora

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da je danas primila Rješenje Suda BiH kojim se žalba Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS na odluku CIK BiH od 23. maja 2020. godine o odgađanju Lokalnih izbora 2020. godine odbija kao neosnovana.

CIK BiH ovjerio učešće 87 stranaka i 81 nezavisnog kandidata na izborima

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka u prijavi, ovjerila prijave za 87 političkih stranaka za učešće na lokalnim izborima 2020. godine u BiH zakazanim za nedjelju, 15. novembra 2020. godine za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Najčitanije