CIK BiH

Izborni proces ugrožen, novca još nema

SARAJEVO - Nedonošenjem posebne odluke u vezi sa obezbjeđivenjem sredstava za izbore i odluka da se novac obezbijedi kroz usvajanje budžeta za 2022. godinu, ozbiljno je ugrožen izborni proces, posebno za glasanje van Bosne i Hercegovine, jer se kasni sa štampanjem glasačkih listića i njihovim slanjem.

Dodik: Pitanje kalkulacija CIK-a kada će biti održani izbori

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da će Centralna izborna komisija (CIK) BiH 2. maja donijeti odluku o održavanju opštih izbora 2. oktobra, ali će onda kalkulisati da li će ih pomjerati ili ne.

Ideja partija iz Sarajeva ne pije vode, CIK u maju raspisuje izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Bez obzira na stavove političara i ideju o prolongiranju opštih izbora, Centralna izborna komisija (CIK) izbore će raspisati početkom maja, ukoliko do tada ne bude izmijenjen Izborni zakon BiH, što je malo vjerovatno. Jedino u slučaju da se ne osiguraju sredstva za izbore, moguće ih je prolongirati, ali najduže za 30 dana.

CIK BiH: Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora u Prijedoru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora, održanih 12. decembra.

Funkcioneri u dvije fotelje treba da se odreknu jedne

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine otvorila je pitanje duplih funkcija u Bosni i Hercegovini i na kolegijumu CIK-a donijeće odluku o izradi baze svih funkcionera izvršne vlasti na svim nivoima, a koje planira pozvati da se, u slučaju da imaju i zakonodavnu funkciju, jedne odreknu.

CIK hoće da modernizuje izbore sa 5.500 laptopa

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija (CIK) BiH zatražiće da se putem IPA fondova u periodu 2023. i 2024. godine nabavi 5.500 laptopa za svako biračko mjesto u Bosni i Hercegovini.

CIK BiH: Nekompletni rezultati izbora u Doboju i Srebrenici u ponoć

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH prve preliminarne nekompletne rezultate ponovnih izbora u Doboju i Srebrenici objaviće večeras u ponoć na pres-konferenciji, a nakon toga i na veb-stranici.

Čović traži ostavke članova CIK-a BiH

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović uputio je otvoreno pismo zvaničnicima međunarodne zajednice u kojem je zatražio ostavke članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH, s obzirom na, kako je naveo, duboko kompromitovanje izbornog procesa u Mostaru, što je dovelo do toga su izbori u tom gradu veliki promašaj.

GO HDZ BiH: CIK konačno da objavi ukradene rezultate izbora

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH u Mostaru osudio je jutros u saopštenju "politički kompromitovanu Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH i pozvao je da konačno objave ukradene rezultate lokalnih izbora za grad Mostar".

Bakalar: Mandat dodijeljen Ćosiću

SARAJEVO - Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar rekao je Srni da je CIK BiH raspisao direktne izbore za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, sproveo, utvrdio i potvrdio ih, te je danas dodijeljen mandat izabranom novom gradonačelniku Ljubiši Ćosiću.

Član CIK-a: Bliže smo odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju

SARAJEVO - Član Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Ahmet Šantić ocijenio je da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

CIK potvrdio rezultate izbora, osim za Zvornik, Doboj i Srebrenicu

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je večeras rezultate lokalnih izbora u BiH održanih 15. novembra, dok će za izbore u Zvorniku, Doboju i Srebrenici biti donesene dopunske odluke kada se steknu zakonski uslovi.

Ponovno brojanje glasova na pojedinim biračkim mjestima u četiri opštine

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) naredila je brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mjesta iz izbornih jedinica Novi Grad, Derventa, Gacko i Šekovići.

Pandemija otkazala elektronske izbore

BANJALUKA, SARAJEVO - Pilot-projekat održavanja elektronskih izbora u BiH, koji je trebalo da bude sproveden ove godine radi unapređenja izbornog procesa, otkazan je zbog pandemije virusa korona, potvrđeno je "Nezavisnim" u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.

CIK objavio nove preliminarne rezultate

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je večeras da je od 3.196.511 birača, koji su glasali na proteklim lokalnim izborima u BiH, obradila 96,22 odsto glasačkih listića.

Najčitanije