COVID

Cvijanović: Srpska u mogućnosti da organizuje imunizaciju

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović primila je u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH Makota Ita kojeg je informisala o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, planu vakcinacije protiv virusa korona, te drugim aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Ðukanović: Zatvoriti granice, zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović traži zatvaranje granica i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.

Episkop Atanasije na respiratoru

TREBINJE - Zdravstveno stanje umirovljenog episkopa zahumsko hercegovačkog i primorskog Atanasija, koji se od korone liječi na trebinjskom COVID odjeljenju, pogoršalo se tokom protekle sedmice, saopšteno je u Eparhiji zahumsko hercegovačkoj i primorskoj.

Usvojena informaciju o donaciji vakcina iz Srbije, Turkovićeva ima uslov

SARAJEVO - Savjet ministara je na jutrošnjoj sjednici jednoglasno usvojilo informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca (Covishield) između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH.

Kurc mijenja kurs: Nećemo se više oslanjati na EU za vakcine

BEČ - Austrija i Danska ubuduće se neće više oslanjati na EU i zajedno s Izraelom radiće na vakcini protiv virusa korona, poručio je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Kon: Vanredno stanje nema alternativu, inače ćemo pući k'o zvečka

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je medicinski dio Kriznog štaba predložio vanredno stanje i zatvaranje svih objekata, osim apoteka, prehrambenih radnji i pumpnih stanica.

Broj slučajeva virusa korona u svijetu premašio 115 miliona

VAŠINGTON - Od početka pandemije u svijetu je zabilježeno više od 115 miliona slučajeva virusa korona, od kojih je trenutno aktivno skoro 22 miliona, pokazuju najnoviji podaci sajta Worldometers.

Vakcinisani bez maske kada broj novooboljelih bude jednocifren

BEOGRAD - Imunolog Dušan Popadić ističe da vakcina protiv virusa korone štiti od smrti, teških i srednje teških bolesti, ali da proizvođači vakcina ne mogu garantovati da se ne može uopšte razboljeti, pa je potrebno da i vakcinisani nose maske sve dok broj novooboljelih ne spadne na jednocifreni ili mali dvocifren.

Štab: Epidemiološka situacija u Banjaluci i dalje nepovoljna

Epidemiološka situacija na području grada Banjaluka je i dalje nepovoljna, zdravstveni sistem je opterećen, pa su građani pozvani da se ponašaju odgovorno i da poštuju sve propisane mjere, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vučić: Donosimo vakcine koje pripadaju svim našim balkanskim narodima

SARAJEVO - Dolazim sutra u Sarajevo, samo na aerodrom. Želim da donesem nešto što pripada svim našim balkanskim narodima, potvrdio Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Najčitanije