COVID

Mitropolit Hrizostom u bolnici, pozitivan na koronu

BEOGRAD - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, mjestobljustitelj patrijarškog trona, primljen je večeras u Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu zbog pozitivnog rezultata testiranja na virus korona, saopšteno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Smanjenje stope PDV-a najkonkretnija pomoć ugostiteljstvu i turizmu

BANJALUKA - Poslodavci iz oblasti ugostiteljstva i turizma tvrde da bi smanjenje stope PDV-a za ove oblasti bilo najkonkretnija mjera pomoći, jer su prihodi drastično smanjeni.

Česi pohrlili u restorane i prodavnice, ublažene mjere

PRAG - U Češkoj su od danas ublažene stroge mjere karantina uoči Božića, a građani su prvi put od oktobra pohrlili u barove, restorane, prodavnice, frizerske salone...

Zbog zašite od korone, dio radnika Brodosplita ide na godišnji

SPLIT - Zbog dodatnih mjera zaštite zaposlenih u Brodosplita od većeg širenja virusa korona, Uprava tog brodogradilišta odlučila je da dio radnika pošalje na godišnji odmor od 7. decembra.

Facebook će blokirati dezinformacije o vakcini protiv kovida

MENLO PARK - Facebook je saopštio da će blokirati lažne i naučno neutemeljene tvrdnje o vakcini protiv kovida-19.

Ruska vakcina stigla u Srbiju

Na laboratorijsku provjeru Agenciju za lijekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) dostavljeno je 20 doza vakcine.

"Šteta od pandemije osjećaće se godinama, pa i decenijama"

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres rekao je danas da se svijet prvi put od Drugog svjetskog rata suočava sa zajedničkom prijetnjom kakva je pandemija virusa korona i kritikovao zemlje koje su ignorisale preporuke Svjetske zdravstvene organizacije.

Britanija možda plati odštetu osobama zbog nuspojava vakcine

LONDON - Velika Britanija bi mogla da plati 120.000 funti osobama koje budu imale teške nuspojave od vakcine protiv korona virusa, saopštila je vlada uoči prijema američke vakcine Fajzera i Bionteka.

Slovenija počinje masovno testiranje do kraja godine

LJUBLJANA - Slovenija planira da do kraja godine počne masovno testiranje građana pošto je naručila milion i po brzih antigen testova na virus korona, izjavio je danas ministar zdravlja te zemlje Tomaž Gantar.

Najčitanije