COVID 19

Zeljković: Zabrinjavajući broj pozitivnih u odnosu na testirane

BANJALUKA - U pojedinim lokalnim zajednicama evidentirano je pogoršanje epidemiološke situacije kada je riječ o virusu korona i zabrinjavajući je broj pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih, istakao je danas direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Zagrebačka Arena spremna za pacijente, nove mjere u Hrvatskoj

ZAGREB - U Hrvatskoj danas stupaju na snagu nove mjere protiv širenja korona virusa o dozvoljenom broju osoba na javnim i privatnim okupljanjima, koje će biti na snazi narednih 14 dana, a možda i duže, ako bude neophodno.

U Rusiji novih 16.550 slučajeva zaraze

MOSKVA - Rusija je registrovala novih 16.550 slučajeva zaraze virusom korona, uključujući 4.312 u Moskvi, saopštile su danas vlasti.

"Francuska na putu da ima 100.000 slučajeva na dan"

PARIZ - Francuska bi mogla da ima 100.000 novih slučajeva zaraze virusom korona dnevno, što je dvostruko više od posljednjih brojeva, izjavio je danas profesor Žan-Fransoa Delfresi, šef Vladinog naučnog savjeta za pandemiju.

Korona (ne) može odgoditi lokalne izbore u BiH

BANJALUKA - Iako se epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini komplikuje, u ovom trenutku niko ne razmišlja o eventualnom odgađanju izbora niti postoji jasan plan ili procedura koja bi dovela do odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH da se lokalni izbori ponovo odgode.

Američki naučnici tvrde: Ako volite horore, pandemija vas manje tišti

Naučnici iz Čikaga tvrde da ljubitelji horor filmova psihički bolje izlaze na kraj sa pandemijom od ljubitelja komedija, drama ili trilera. O tome je za podkast "Dojče velea" govorio i autor studije Koltan Skrivner.

U Francuskoj apsolutni rekord oboljelih za 24 sata

PARIZ - U Francuskoj je zabeležen rekordan broj obolelih u jednom danu od početka pandemije - 41.622, šaopštili su francuski zdravstveni zvaničnici.

U Velikoj Britaniji još 21.242 zaraženih

LONDON - Najmanje 21.242 ljudi zaraženo je virusom korona u Velikoj Britaniji u posljednja 24 časa, navodi se u dnevnom izvještaju britanskih vlasti.

Putin: Ne planiramo nikakve dodatne mjere

MOSKVA - Rusija ne planira uvođenje nikakvih oštrih restrikcija kako bi zauzdala epidemiju kovida-19, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Preminuo brazilski dobrovoljac koji je primio oksfordsku vakcinu

SAO PAULO - Brazilske zdravstvene službe saopštile su danas da je preminuo volonter koji je priminuo vakcinu koju razvijaju kompanija Astra Zeneka i Univerzitet u Oksfordu.

Najčitanije