COVID 19

U FBiH preminulo pet pacijenata, još 106 zaraženih

U FBiH u protekla 24 časa registorvano je 106 lica pozitivnih na virus korona, a preminulo je pet ljudi, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo.

Hongkong uvodi prvi lokdaun od početka pandemije

HONGKONG - Hongkong će uvesti prvi lokdaun od početka pandemije virusom korona, kojim će biti obuhvaćene desetine hiljada građana, kako bi suzbio novi talas zaraze, javili su lokalni mediji.

Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS dostavio je informacije resornom ministarstvu o potrebi nabavke dodatnih 50.000 ruskih i 80.000 kineskih vakcina, rekao je direktor Instituta Branislav Zeljković i dodao da postoje dva modela prijavljivanja za vakcinisanje, jedan putem call centra a drugi putem interneta.

Preminulo 14 osoba od virusa korona u Srpskoj, zaraženo još 92

BANJALUKA - U Republici Srpskoj testirano je još 596 uzoraka, a potvrđeno je novih 92 slučajeva zaraze virusom korona dok je 14 preminulo, rekao je na pres - konferenciji direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Popović: Počeli razgovori o proizvodnji vakcine "Sputnjik" u Srbiji

BEOGRAD - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas u Rusiji da su počeli zvanični razgovori o proizvodnji vakcine "sputnjik ve" na teritoriji Srbije i najavio skoru posjetu ruskih stručnjaka beogradskom Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".

Tegeltija: BiH će nabavljati i rusku i kinesku vakcinu

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH rekao je danas, nakon sastanka sa entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem u Sarajevu, da je pandemija globalno pitanje i na taj način treba posmatrati i nabavku vacina, te da će BiH krenuti i u direktnu nabavku vakcina od ruskih proizvođača i vakcine koja dolazi iz Kine.

Šest osoba umrlo u RS, još 165 zaraženih koronom

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je za posljednja 24 sata potvrđeno 165 novih slučajeva virusa korona, a umrlo je šest osoba, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Deset osoba preminulo, još 91 pozitivno na virus korona u Srpskoj

BANJALUKA - U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj preminulo je deset osoba pozitivnih na virus korona, dok je kod još 91 osobe utvrđeno prisustvo Kovida-19, od ukupno 703 testiranih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Mitropolit Hrizostom podržao vakcinaciju: SPC potcijenila opasnost korone

Mitropolit dabrobosnaki i čuvar patrijarškog trona SPC Hrizostom rekao je da bi se vakcinisao protiv virusa korona, ukazujući da je veliki zagovornik vakcinacije i imunizacije, kao i da je SPC potcijenila opasnost novog virusa.

Konte produžio stroge mjere u Italiji

RIM - Italijanski premijer Ðuzepe Konte izdao je danas dekret kojim su restrikcije za suzbijanje korona virusa produžene, nakon što je Ministarstvo zdravlja upozorilo da se epidemiološka situacija pogoršava.

Najčitanije