COVID 19

Saradnja Koike i Abea povodom pandemije i Olimpijskih igara

TOKIO - Novoizabrana guvernerka Tokija Juriko Koike i njen politički rival japanski premijer Šinzo Abe postigli su dogovor o zajedničkom upravljanju pandemijom kako bi Olimpijske igre mogle bezbjedno da se održe naredne godine, prenio je AP.

Kineski rudari imali simptome slične koroni prije sedam godina

Istraga je otkrila da trag koronavirusa seže sedam godina nakon što su se ljudi, koji su radili u rudniku punom šišmiša i pacova u Kini, razboljeli a njihovi uzorci poslati u Vuhan na testiranje.

Ponovo otvoren Luvr nakon četiri mjeseca

PARIZ - Čuveni muzej Luvr u Parizu od danas je ponovo otvoren za posjetioce nakon četiri mjeseca pauze napravljene zbog epidemije virusa Kovid-19.

U korona krizi mnogi Nijemci više piju alkohol

BERLIN - Tokom pandemije korona virus krize porasla je konzumacija alkoholnih pića u Njemačkoj, pokazuje studija Centralnog instituta za duhovno zdravlje (ZI) iz Manhajma i Klinike Nirnberg.

Švajcarska po prvi put uvela obavezu nošenja maski u prevozu

BERN - Po prvi put od izbijanja pandemije korona virusa u Švajcarskoj od danas je na snazi obaveza nošenja zaštitnih maski u gradskom prevozu.

Testiranje na kovid-19 u Bihaću počinje sljedeće sedmice

BIHAĆ - Mikrobiološka laboratorija Kantonalne bolnice u Bihaću započeće sljedeće sedmice testiranja uzoraka na virus korona nakon što je od Ministarstva zdravstva FBiH stiglo dugo očekivano odobrenje za obavljanje ove djelatnosti.

U Novi Pazar stiglo deset novih respiratora

BEOGRAD - U Novom Pazaru je u posljednja tri dana zabilježen blagi pad broja zaraženih virusom korona, izjavio je danas koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Ðerlek i istakao da je u tu zdravstvenu ustanovu stiglo deset novih respiratora.

SZO: Prvi rezultati lijeka protiv Kovida-19 za dvije nedjelje

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija, u roku od dvije nedjelje očekuje prve rezultate kliničkih ispitivanja lijekova, koji bi mogli da budu efikasni u liječenju oboljelih od Kovida-19, saopštio je danas generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

Još devet NBA igrača pozitivno na koronavirus

Manje od sedam dana prije predviđenog roka za otvaranje trening-kampova na Floridi još je devet košarkaša iz NBA lige testirano pozitivno na koronavirus.

U Crnoj Gori 40 novozaraženih, najviše u Podgorici

PODGORICA - u Crnoj Gori je u posljednja 24 sata registrovano 40 noovozaraženih osoba virusom korona, saopštio je danas Institut za javno zdravlje (IJZ).

Najčitanije