Carina

SAD i EU blizu nagodbe u sporu oko uvoznih tarifa na čelik

VAŠINGTON - Sjedinjene Države se nadaju rješenju trgovinskog spora sa Evropskom unijom oko uvoznih carina na čelik i aluminijum do kraja oktobra, izvještava Rojters, pozivajući se na dobro obaviještene izvore upućene u pregovore.

Zaplijenjen nakit vrijedan oko 27.000 evra

Na prelazu Preševo i na niškom Aerodromu Konstantin Veliki, carinici su u saradnji sa policijom tokom proteklog vikenda otkrili i spriječili pokušaj krijumčarenja više od kilogram neprijavljenog zlatnog nakita u vrijednosti od blizu 27.000 evra, saopštila je Uprava carina.

"Carina bez papira" tek od naredne godine

BANJALUKA - Iako je planirano da primjena Zakona o carinskoj politici, a samim tim i "carine bez papira", odnosno NCTS sistema, počne 1. avgusta, odlukom Savjeta ministara BiH taj rok je pomjeren na 1. januar 2022. godine.

Delegati Doma naroda BiH o oštrijim carinskim kaznama

SARAJEVO - Neizvjesno je da li će delegati sutra podržati hitnu proceduru za Prijedlog zakona o carinskim prekršajima BiH, koju je u parlamentarnu proceduru uputilo Vijeće ministara BiH.

BiH nakon osam godina došla do "carine bez papira"

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH od Ministarstva transporta i komunikacija BiH dobila je sertifikat za izdavanje digitalnog kvalifikovanog potpisa, čime su stvoreni uslovi da već od 1. jula carinski obveznici i špediteri dokumente šalju i ovjeravaju elektronskim putem, što će sasvim sigurno ubrzati postupke, ali i smanjiti mogućnost korupcije s obzirom na to da će kontakti zaposlenih i obveznika biti svedeni na minimum.

Gradiška postaje novi magnet za kupoholičare iz BiH i regiona

GRADIŠKA - Carinski terminal Gradiška, koji je svoje rampe podigao krajem januara prošle godine, trenutno je jedan od najvećih i najopremljenijih carinskih terminala u BiH koji osigurava uslove za normalno i nesmetano carinjenje roba, kao i brži i jednostavniji prelazak graničnog prelaza.

Smrzavao se u kabrioletu da bi prokrijumčario hormon rasta

Na prelazu Gradina, prema Bugarskoj, spriječen je neobičan pokušaj krijumčarenja injekcija vrijednih 27.000 evra sakrivenih u prostoru za smještaj pokretnog krova jednog automobila, saopštila je Uprava carina Srbije.

Srpski carinici otkrili neobičan slučaj krijumčarenja ljudi

Carinici Uprave carina Republike Srbije su se 24. avgusta 2020. godine na prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namjenski napravljenom ''bunkeru'' za krijumčarenje.

Usorac: Jedino rješenje uvođenje prelevmana i carine

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Vladimir Usorac izjavio je danas Srni da rješavanja pitanja otkupa svježeg i rashlađenog mesa od domaćih proizvođača nema bez uvođenja prelevmana od dvije KM i carine po stopi od 10 odsto na uvoz te robe iz inostranstva.

Carinici otkrili naslon za ruke pun neprijavljenih funti

Carinici su na prelazu Preševo spriječili pokušaj prenošenja gotovo 25.000 funti sakrivenih u naslonu za ruke.

Najčitanije