Carina

Delegati Doma naroda BiH o oštrijim carinskim kaznama

SARAJEVO - Neizvjesno je da li će delegati sutra podržati hitnu proceduru za Prijedlog zakona o carinskim prekršajima BiH, koju je u parlamentarnu proceduru uputilo Vijeće ministara BiH.

BiH nakon osam godina došla do "carine bez papira"

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH od Ministarstva transporta i komunikacija BiH dobila je sertifikat za izdavanje digitalnog kvalifikovanog potpisa, čime su stvoreni uslovi da već od 1. jula carinski obveznici i špediteri dokumente šalju i ovjeravaju elektronskim putem, što će sasvim sigurno ubrzati postupke, ali i smanjiti mogućnost korupcije s obzirom na to da će kontakti zaposlenih i obveznika biti svedeni na minimum.

Gradiška postaje novi magnet za kupoholičare iz BiH i regiona

GRADIŠKA - Carinski terminal Gradiška, koji je svoje rampe podigao krajem januara prošle godine, trenutno je jedan od najvećih i najopremljenijih carinskih terminala u BiH koji osigurava uslove za normalno i nesmetano carinjenje roba, kao i brži i jednostavniji prelazak graničnog prelaza.

Smrzavao se u kabrioletu da bi prokrijumčario hormon rasta

Na prelazu Gradina, prema Bugarskoj, spriječen je neobičan pokušaj krijumčarenja injekcija vrijednih 27.000 evra sakrivenih u prostoru za smještaj pokretnog krova jednog automobila, saopštila je Uprava carina Srbije.

Srpski carinici otkrili neobičan slučaj krijumčarenja ljudi

Carinici Uprave carina Republike Srbije su se 24. avgusta 2020. godine na prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namjenski napravljenom ''bunkeru'' za krijumčarenje.

Usorac: Jedino rješenje uvođenje prelevmana i carine

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Vladimir Usorac izjavio je danas Srni da rješavanja pitanja otkupa svježeg i rashlađenog mesa od domaćih proizvođača nema bez uvođenja prelevmana od dvije KM i carine po stopi od 10 odsto na uvoz te robe iz inostranstva.

Carinici otkrili naslon za ruke pun neprijavljenih funti

Carinici su na prelazu Preševo spriječili pokušaj prenošenja gotovo 25.000 funti sakrivenih u naslonu za ruke.

Marihuana u tegli nutele, hašiš u donjem vešu

Pojedini putnici na različite načine pokušavaju da prenesu preko granice različite narkotike, a srpski carinici su proteklog vikenda marihuanu pronašli u tegli nutele.

Zaplijenjen luksuzni sat od 22.000 evra

BEOGRAD - Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" zaplijenili luksuzni sat "odmar pige", vrijedan 22.000 evra.

Kamiondžija iz BiH švercovao municiju, noževe, parfeme i odjeću

​BEOGRAD – Na graničnom prelazu Vrška Čuka u Srbiji carinici su u jednom kamionu, kojim je upravljao državljanin BiH (40), otkrili, pored prijavljene i neprijavljenu robu čija je vrednost procenjena na preko 25.000 evra.

Najčitanije