Carina

Zaposlena u rukovodstvu carina Srbije uhapšena zbog zloupotrebe položaja

​BEOGRAD - Žena koja je bila u zaposlena u rukovodstvu u Upravi carina Srbije uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja u javnim nabavkama davala prednost određenim ponuđačima za poslove u ukupnoj vrijednosti od oko osam miliona evra.

Vozač u duplom dnu kofera smjestio 230.000 evra, ulovljen na granici

BEOGRAD - Carinici na prelazu Gradina, u saradnji s policijom, otkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja 230.000 evra u duplom dnu jednog kofera.

SAD i EU blizu nagodbe u sporu oko uvoznih tarifa na čelik

VAŠINGTON - Sjedinjene Države se nadaju rješenju trgovinskog spora sa Evropskom unijom oko uvoznih carina na čelik i aluminijum do kraja oktobra, izvještava Rojters, pozivajući se na dobro obaviještene izvore upućene u pregovore.

Zaplijenjen nakit vrijedan oko 27.000 evra

Na prelazu Preševo i na niškom Aerodromu Konstantin Veliki, carinici su u saradnji sa policijom tokom proteklog vikenda otkrili i spriječili pokušaj krijumčarenja više od kilogram neprijavljenog zlatnog nakita u vrijednosti od blizu 27.000 evra, saopštila je Uprava carina.

"Carina bez papira" tek od naredne godine

BANJALUKA - Iako je planirano da primjena Zakona o carinskoj politici, a samim tim i "carine bez papira", odnosno NCTS sistema, počne 1. avgusta, odlukom Savjeta ministara BiH taj rok je pomjeren na 1. januar 2022. godine.

Delegati Doma naroda BiH o oštrijim carinskim kaznama

SARAJEVO - Neizvjesno je da li će delegati sutra podržati hitnu proceduru za Prijedlog zakona o carinskim prekršajima BiH, koju je u parlamentarnu proceduru uputilo Vijeće ministara BiH.

BiH nakon osam godina došla do "carine bez papira"

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH od Ministarstva transporta i komunikacija BiH dobila je sertifikat za izdavanje digitalnog kvalifikovanog potpisa, čime su stvoreni uslovi da već od 1. jula carinski obveznici i špediteri dokumente šalju i ovjeravaju elektronskim putem, što će sasvim sigurno ubrzati postupke, ali i smanjiti mogućnost korupcije s obzirom na to da će kontakti zaposlenih i obveznika biti svedeni na minimum.

Gradiška postaje novi magnet za kupoholičare iz BiH i regiona

GRADIŠKA - Carinski terminal Gradiška, koji je svoje rampe podigao krajem januara prošle godine, trenutno je jedan od najvećih i najopremljenijih carinskih terminala u BiH koji osigurava uslove za normalno i nesmetano carinjenje roba, kao i brži i jednostavniji prelazak graničnog prelaza.

Smrzavao se u kabrioletu da bi prokrijumčario hormon rasta

Na prelazu Gradina, prema Bugarskoj, spriječen je neobičan pokušaj krijumčarenja injekcija vrijednih 27.000 evra sakrivenih u prostoru za smještaj pokretnog krova jednog automobila, saopštila je Uprava carina Srbije.

Srpski carinici otkrili neobičan slučaj krijumčarenja ljudi

Carinici Uprave carina Republike Srbije su se 24. avgusta 2020. godine na prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namjenski napravljenom ''bunkeru'' za krijumčarenje.

Najčitanije