Carina

Marihuana u tegli nutele, hašiš u donjem vešu

Pojedini putnici na različite načine pokušavaju da prenesu preko granice različite narkotike, a srpski carinici su proteklog vikenda marihuanu pronašli u tegli nutele.

Zaplijenjen luksuzni sat od 22.000 evra

BEOGRAD - Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" zaplijenili luksuzni sat "odmar pige", vrijedan 22.000 evra.

Kamiondžija iz BiH švercovao municiju, noževe, parfeme i odjeću

​BEOGRAD – Na graničnom prelazu Vrška Čuka u Srbiji carinici su u jednom kamionu, kojim je upravljao državljanin BiH (40), otkrili, pored prijavljene i neprijavljenu robu čija je vrednost procenjena na preko 25.000 evra.

Džonson planira carinske i granične kontrole za svu robu iz EU

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson planira da od naredne godine uvede carinske i granične kontrole za svu robu iz EU, piše danas "Dejli telegraf".

Carinski terminal Gradiška od ponedjeljka na novoj lokaciji

GRADIŠKA - Novosagrađeni carinski terminal Gradiška s radom počinje u ponedjeljak, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Potvrđena optužnica protiv trojice carinika zbog uzimanja mita

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića koja ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Srpski carinici u istorijskom otkriću

Carinici su u saradnji sa policijom 14. novembra 2019. godine u popodnevnim časovima, na ulazu prelaza Gradina, otkrili i spriječili pokušaj krijumčarenja antikviteta neprocjenjive vrijednosti.

Turčin optužen da je oštetio budžet BiH za 247.000 KM

SARAEJVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mustafe Once (38), državljanina Turske, koji se tereti za carinske prevare prilikom uvoza većih količina robe u Bosnu i Hercegovinu, čime je nanio štetu budžetu BiH u iznosu od 247.000 KM.

Srpska rakija ide u Rusiju bez carinjenja, trguje se i sa Indijom

​BEOGRAD - Od 25. oktobra Srbija će imati bescarinski izvoz rakije u Rusiju, najavio je ministar poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Prodavao vozila iz Velike Britanije, bez prijave carini

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode državljanina BiH i Velike Britanije A.B. (49) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo carinska prevara.

Najčitanije