Carina

Srpski carinici otkrili neobičan slučaj krijumčarenja ljudi

Carinici Uprave carina Republike Srbije su se 24. avgusta 2020. godine na prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namjenski napravljenom ''bunkeru'' za krijumčarenje.

Usorac: Jedino rješenje uvođenje prelevmana i carine

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Vladimir Usorac izjavio je danas Srni da rješavanja pitanja otkupa svježeg i rashlađenog mesa od domaćih proizvođača nema bez uvođenja prelevmana od dvije KM i carine po stopi od 10 odsto na uvoz te robe iz inostranstva.

Carinici otkrili naslon za ruke pun neprijavljenih funti

Carinici su na prelazu Preševo spriječili pokušaj prenošenja gotovo 25.000 funti sakrivenih u naslonu za ruke.

Marihuana u tegli nutele, hašiš u donjem vešu

Pojedini putnici na različite načine pokušavaju da prenesu preko granice različite narkotike, a srpski carinici su proteklog vikenda marihuanu pronašli u tegli nutele.

Zaplijenjen luksuzni sat od 22.000 evra

BEOGRAD - Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" zaplijenili luksuzni sat "odmar pige", vrijedan 22.000 evra.

Kamiondžija iz BiH švercovao municiju, noževe, parfeme i odjeću

​BEOGRAD – Na graničnom prelazu Vrška Čuka u Srbiji carinici su u jednom kamionu, kojim je upravljao državljanin BiH (40), otkrili, pored prijavljene i neprijavljenu robu čija je vrednost procenjena na preko 25.000 evra.

Džonson planira carinske i granične kontrole za svu robu iz EU

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson planira da od naredne godine uvede carinske i granične kontrole za svu robu iz EU, piše danas "Dejli telegraf".

Carinski terminal Gradiška od ponedjeljka na novoj lokaciji

GRADIŠKA - Novosagrađeni carinski terminal Gradiška s radom počinje u ponedjeljak, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Potvrđena optužnica protiv trojice carinika zbog uzimanja mita

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića koja ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Srpski carinici u istorijskom otkriću

Carinici su u saradnji sa policijom 14. novembra 2019. godine u popodnevnim časovima, na ulazu prelaza Gradina, otkrili i spriječili pokušaj krijumčarenja antikviteta neprocjenjive vrijednosti.

Najčitanije