Carine

Britanija ne može da očekuje nulte carine u trgovini s EU

Evropska unija je danas jasno stavila do znanja da Velika Britanija ne može da očekuje nulte carine i nulte kvote u trgovini s evropskim blokom ukoliko London ne prihvati uslove koji će obezbijediti fer konkurenost jedinstvenom evropskom tržištu, izvještava agencija Reuters.

Vašington zaprijetio carinama na evropske automobile

Amerika je zaprijetila carinama od 25 odsto na automobile kako bi primorala Evropljane da pokrenu proceduru protiv Irana zbog kršenja nuklearnog sporazuma, rekla je danas njemački ministar odbrane Anegret Kramp-Karenbauer.

Amerika uvela carine Evropskoj uniji

VAŠINGTON - Amerika je danas uvela carine na robu iz EU vrijednu rekordnih 7,5 milijardi dolara.

Tramp se zaista kaje zbog tarifa Kini: Želi da budu veće

BIJARIC - Kada je predsjednik SAD Donald Tramp rekao da mu je žao zbog uvođenja tarifa Kini, želio je da kaže da mu je žao zbog toga što nije uveo još veće tarife, saopšteno je iz Bijele kuće.

Kina uvela recipročne carine na američku robu

PEKING - Kina je danas objavila da je uvela recipročne carine na američku robu u vrijednosti od 75 milijardi dolara.

Srbija zbog taksi dnevno gubi više od milion evra

BEOGRAD - Šteta od prištinskih taksi na srpsku robu dnevno iznosi oko 1,07 miliona evra, ali je zbog gubitka tržišta za srpske privrednike indirektna šteta mnogo veća, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Tramp uvodi carine na kinesku robu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da će od 1. septembra uvesti dodatne carine od deset odsto na kinesku robu u vrijednosti od 300 milijardi dolara.

Carinici "ulovili" Srbina sa tablicama LOVAC: Švercovao municiju i novac

Carinici su juče u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplijenili više municije i novca od onoga što su putnici prijavili.

Strahovi od recesije zbog Trampovih trgovinskih ratova

Sa zaoštravanjem trgovinskih tenzija i novim prijetnjama američkog predsjednika Donalda Trampa da će uvesti carine Meksiku ako ta zemlja ne zaustavi dolazak migranata u SAD, povećavaju se strahovi od recesije ne samo u najvećoj svjetskoj privredi, veći i globalno, pišu svjetski mediji.

Vašington spreman za razgovore sa Kinom, ali ne i sa EU

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa spremna je za otvaranje novih razgovora o trgovini sa Kinom, ukoliko strane mogu nastaviti na bazi prethodnih pregovora, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Najčitanije