Castratonica

Pjevaju za svoju, i za dušu publike

Prvi koncert mješovitog hora "Castratonica" iz Banjaluke održan je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora. Poslije uspješnog nastupa, sekreter hora Ana Šešum istakla je da je hor nastao iz potrebe da se osvježi banjalučka horska scena.

Pokrajčić za "Nezavisne": Šund je sve preuzeo, borba mora biti sistematska

Magija zvana pjevanje, ljubav prema muzici i neraskidivo prijateljstvo - gesla su mješovitog hora "Castratonica", koji je dobio naziv po rimskom imenu grada Banjaluka, a koji će pod dirigentskom palicom Dušana Pokrajčića, 24. februara nastupiti u Kulturnom centru Banski dvor. Hor izvodi široki dijapazon muzičkih žanrova, od klasičnih preko savremenih kompozicija, duhovne i etno muzike pa sve do obrada različitih popularnih pjesama. Nešto više o predstojećem nastupu, ali i o samom horu i horskoj muzici kod nas, za "Nezavisne" je govorio Dušan Pokrajčić.

Dvije zlatne medalje za "Castratonicu"

BANJALUKA - Mješoviti hor "Castratonica" iz Banjaluke osvojio je dvije zlatne medalje u kategorijama "Pravoslavna duhovna muzika" i "Kamerni horovi" na međunarodnom takmičenju "Majske muzičke svečanosti", koje se od 8. do 12. maja održavalo u Bijeljini.

Najčitanije