Centar

Ćulibrk: Gradnja Rusko-srpskog centra korak ka jačanju kulturne saradnje

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja "Srpsko-rusko prijateljstvo-Bratstvo" iz Banjaluke Rajko Ćulibrk rekao je Srni da izgradnja Rusko-srpskog kulturnog centra u Banjaluci predstavlja svojevrsni razvoj Banjaluke i važan korak na planu produbljivanja i jačanja međunarodne kulturne saradnje.

Ovako će izgledati Rusko-srpski centar u Banjaluci

BANJALUKA - Temelj Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra u Banjaluci, koji se gradi u čast porodice Romanov, biće svečano osveštan u ponedjeljak.

Dodik i Ivancov: Rusko-srpski centar dokaz pobezanosti dva naroda

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu razgovarao sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim o dinamici i toku izgradnje Rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjaluci, koji predstavlja dokaz povezanosti srpskog i ruskog naroda.

Incident u centru Banjaluke: Psihički oboljela žena nožem mahala prema djetetu

BANJALUKA – Banjalučanku, čije ime je poznato redakciji, i njeno četvorogodišnje dijete prestrašila je u utorak žena koja je u centru Banjaluke iz novčanika izvadila manji nož i zamahnula prema djetetu, saznaju "Nezavisne".

SAD obilježavaju 17. godina od terorističkih napada

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države obilježavaju danas 17. godina od terorističkih napada, u kojima je poginulo 3.000 ljudi.

Operisan rak pluća bez otvaranja grudnog koša

BANJALUKA - U Službi za torakalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u srijedu je prvi put operisan rak pluća bez otvaranja grudnog koša.

U septembru preventivni pregledi za oko 10.000 penzionera

BANJALUKA - Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je Srni da je planiran pregled oko 10.000 penzionera u okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda krvnih sudova glave i vrata koju tokom septembra u Banjaluci realizuje Udruženje neurologa.

Podrška oboljelima od rijetkih bolesti

BANJALUKA - Centar za socijalni rad Banjaluka i Savez za rijetke bolesti RS potpisali su danas u Banjaluci memorandum o saradnji i razumijevanju.

Vlado Đajić za Večernji: Naši ljekari su prošle godine izveli replantaciju kompletne šake

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS-a Vlado Đajić u intervjuu za Večernji list govori o financijskom stanju te zdravstvene institucije i planovima za budućnost.

Beograd će imati najozbiljniji Klinički centar u regionu

BEOGRAD - Klinički centar Srbije u Beogradu biće jedan od najboljih u Evropi i najozbiljniji u regionu, u čiju će rekonstrukciju i opremu ukupno biti uloženo 110 miliona evra, najavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najčitanije