Centar

Nakon Bijeljine Jahorina promoviše svoje potencijale u Banjaluci

Nakon uspješno realizovane promocije u Bijeljini proteklog vikenda Olimpijski centar Jahorina nastavlja dalje. Ovog vikenda, 30. i 31. maja građani Banjaluke će biti u prilici da se upoznaju sa ljetnom ponudom ove olimpijske planine i osvoje vrijedne nagrade. Promotivni štand Jahorine će biti smješten na Trgu Krajine u subotu i nedjelju od 12 do 20:00 časova i svi banjalučani su pozvani.

Zenički studenti se neće vraćati u dom do jeseni

ZENICA - Senat Univerziteta u Zenici (UNZE) donio je odluku da se ispiti realizuju u prostorijama fakulteta, ali Studentski centar Zenica (SCZ) ovog ljeta ipak neće moći primati studente i obezbijediti im boravak te spremanje ispita u domu, kazao je direktor SCZ Dino Eminović.

Hrvatski pisci napustili PEN zbog stava o blajburškoj misi u Sarajevu

ZAGREB - Članovi PEN centra BiH pisci Miljenko Jergović, Ivan Lovrenović, Željko Ivanković i Ivica Đikić zatražili su da ih ova organizacija izbriše iz članstva nezadovoljni saopštenjem koje je PEN uputio 9. maja povodom mise za stradale na Blajburgu.

Vučić: Klinički centar u Beogradu biće najmoderniji u regionu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će obnova i izgradnja Kliničkog centra Srbije u Beogradu biti potpuno završena 2022. godine i moći će da prima pacijente iz zemlje i regiona.

Centar za kulturu i obrazovanje Doboj nije odustao od rekonstrukcije

DOBOJ - Gradska vlast Doboja, i pored virusa korona i slabijeg punjenja budžeta, nije odustala od rekonstrukcije objekta Centra za kulturu i obrazovanje koji nakon dva mjeseca pauze otvara vrata posjetiocima.

Kazna za one koji su smjestili zdrave sa zaraženima u Studentski centar

BANJALUKA - Biće kažnjeni svi koji su neodgovorno postupili u slučaju prebacivanja šest građana u Studentski centar "Nikola Tesla", gdje su, inače, smješteni pacijenti zaraženi novim virusom korona, umjesto u karantin u Srednjoškolskom domu u Banjaluci.

Uznemirenost i strah od korone najčešći razlog za poziv stručnjaka

BANJALUKA - Otkako je uvedena psihološka pomoć na području grada za osobe koje su u izolaciji zbog virusa korona ili su zaražene, uznemirenost i strah od dobijanja bolesti su najčešći razlozi poziva.

Srbija izgubila još jednog hirurga, od korone preminuo Dragan Marković

BEOGRAD - Ugledni beogradski vaskularni hirurg dr Dragan Marković preminuo je od posljedica novog korona virusa.

Direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao krivicu, određen pritvor

NIŠ - Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. (47) negirao je krivicu na saslušanju u Višem tužilaštvu u Nišu koje je održano kasno sinoć, nakon čega mu je na prijedlog tužilaštva, sud odredio pritvor.

Uhapšen direktor Gerontološkog centra u Nišu

NIŠ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Bezbjednosno- informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su M.S. (47) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom prenošenje zarazne bolesti.

Najčitanije