Centralna banka

Blokirana 95.072 računa firmi u BiH

Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima su na dan 2. decembar bila blokirana 95.072 računa poslovnih subjekata, dok 51.821 firma ima blokiran bar jedan račun.

Centralna banka BiH: Stabilna inflaciona očekivanja u BiH

Centralna banka BiH saopštila je da rezultati istraživanja finansijskog sektora u BiH ukazuju da postojeći monetarni aranžman i kretanja omogućavaju održavanje niske, stabilne i predvidive inflacije, što je jedan od neophodnih preduslova za održivi ekonomski rast.

Advokata platili 21.000 KM da bi kaznili svog radnika

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna banka Bosne i Hercegovine i pored Odjeljenja za pravne poslove, Disciplinske komisije i Odjeljenja za ljudske resurse, te više od 15 pravnika, angažovala je advokata za vođenje jednog disciplinskog postupka, koji je plaćen više od 21.000 KM.

Naredne sedmice u opticaju dodatna količina novčanica

SARAJEVO - Centralna banka BiH će u ponedjeljak, 4. novembra, pustiti u opticaj novčanice u apoenima od 10, 20, 50 i 100 KM dodatno štampane u ovoj godini da bi zamijenile dotrajale novčanice prethodnih izdanja, koje će biti povučene.

Kristin Lagard preuzima ECB od 1. novembra

Lideri Evropske unije odobrili su danas imenovanje Kristin Lagard kao naredne predsjednice Evropske centralne banke.

Blokirana 94.504 računa firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke prema kojima su jutros bila blokirana 94.504 računa poslovnih subjekata u BiH, dok 51.516 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

Evropski parlament podržao Lagardovu za direktora ECB

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta podržali su izbor Kristin Lagard za novog predsjednika Evropske centralne banke (ECB).

Devizne rezerve BiH prvi put premašile 12 milijardi KM

SARAJEVO - Neto devizne rezerve Centralne banke BiH prvi put su u junu ove godine premašile 12 milijardi konvertibilnih maraka, pokazuje najnovija statistika.

Softić: U posljednjih 20 godina BiH ostala bez 20 odsto populacije

SARAJEVO - Guverner Centralna banke BiH Senad Softić rekao je da je BiH, prema dostupnim podacima, u posljednjih 20-ak godina ostala bez 20 odsto populacije.

Erdoan smijenio guvernera Centralne banke preko noći

ANKARA - Turska je danas smijenila guvernera centralne banke zbog razmimoilaženja Vlade i banke oko ekonomskog pada, volatilnosti turske lire i visoke inflacije.

Najčitanije