Centralna banka

Devizne rezerve BiH prvi put premašile 12 milijardi KM

SARAJEVO - Neto devizne rezerve Centralne banke BiH prvi put su u junu ove godine premašile 12 milijardi konvertibilnih maraka, pokazuje najnovija statistika.

Softić: U posljednjih 20 godina BiH ostala bez 20 odsto populacije

SARAJEVO - Guverner Centralna banke BiH Senad Softić rekao je da je BiH, prema dostupnim podacima, u posljednjih 20-ak godina ostala bez 20 odsto populacije.

Erdoan smijenio guvernera Centralne banke preko noći

ANKARA - Turska je danas smijenila guvernera centralne banke zbog razmimoilaženja Vlade i banke oko ekonomskog pada, volatilnosti turske lire i visoke inflacije.

Objavljen novi spisak vlasnika blokiranih računa u BiH

SARAJEVO - Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH.

Povećan broj blokiranih računa poslovnih subjekata

SARAJEVO - Centralna banka BiH (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Centralna banka BiH: Ne kršimo ni Ustav ni zakone

SARAJEVO – Centralna banka BiH nije radila i ne radi kontrolu i nadzor nad komercijalnim bankama u unutrašnjem platnom prometu niti je to namjera za ubuduće, istakli su iz ove institucije, reagujući na tvrdnje Zore Vidović, ministra finansija RS.

Blokirano 93.706 računa preduzeća

SARAJEVO - U BiH je, zaključno sa 3. majem, bilo blokirano 93.706 računa preduzeća, objavila Centralna banka BiH najnovije podatke.

Centralna banka BiH ostvarila dobit od 8,4 miliona KM

Centralna banka BiH ostvarila je prošle godine dobit od 8.430.875 KM koja je raspoređena u generalne rezerve kao pozicije kapitala Banke.

Centralna banka BiH objavila podatke o platnom bilansu za 2018.

​SARAJEVO - Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) je objavila podatke o platnom bilansu za 2018. godinu, prema kojima deficit tekućeg računa iznosi 1,37 milijardi KM ili za 104,4 miliona KM manje u odnosu na 2017. godinu.

U BiH blokirano više od 93.000 računa poslovnih subjekata

SARAJEVO - Centralna banka BiH (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije