Centralna banka BiH

Softić: Međunarodne rezerve skoro sedam milijardi evra

SARAJEVO - Guverner Centralne banke BiH Senad Softić izjavio je da su međunarodne rezerve BiH više od 13 milijardi KM, odnosno skoro sedam milijardi evra, i da građani nemaju razloga za zabrinutost zbog kursa KM.

Povećava se obim doznaka koje dijaspora šalje prema BiH

Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine (CB BiH), ukupni tekući transferi (personalni i ostali transferi) iz inostranstva u 2019. godini iznosili su 4,29 milijardi KM.

Blokiran račun 95.251 firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je do jutros blokiran 95.251 račun poslovnih subjekata, dok 51.990 firmi ima blokiran bar jedan račun.

Nema para MMF-a bez odluke koju su Bošnjaci rušili dva puta

SARAJEVO, BANJALUKA - Upravni odbor Centralne banke BiH (CB BiH) nije postigao dogovor o oslobađanju 330 miliona evra MMF-a s obzirom na to da Senad Softić, guverner Centralne banke BiH, neće da "pusti" ta sredstva bez odluke Savjeta ministara BiH.

UO Centralne banke u srijedu o sredstvima MMF-a

SARAJEVO - Član Upravnog odbora Centralne banke BiH Dragan Kulina rekao je da će u srijedu, 27. maja, biti održana sjednica tog odbora na kojoj će članovi iz Republike Srpske tražiti informaciju o sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja još nisu raspoređena entitetima.

Pala neto dobit Centralne banke BiH

Neto dobit Centralne banke Bosne i Hercegovine iznosila je 5,9 miliona KM za prvi kvartal 2020. godine.

Imenovano novo Upravno vijeće Centralne banke BiH

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo je danas tri nova člana Upravnog vijeća Centralne banke i to Radomira Božića, Dragana Kulinu i Danijelu Martinović, potvrđeno je za Klix.ba u Predsjedništvu BiH.

Pročitajte Pismo namjere koje je BiH uputila MMF-u

​BANJALUKA – BiH je uputila Međunarodnom monetarnom fondu Pismo namjere u kojem se ističe da će se sredstva od 330 miliona evra korisitit za povećanje zdravstvenih troškova i finasniranje mjera ekonomske stabilizacije.

Džuel: Višak od oko 2.45 milijardi KM ne pripada Centralnoj banci BiH

SARAJEVO – Endri Džuel, rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Bosni i Hercegovini, rekao je povodom poziva iz javnosti da Centralna banka Bosne i Hercegovine koristi višak iznad obavezne rezerve u borbi protiv krize izazvane virusom korona, da su takve izjave nepromišljene.

U opticaj idu nove kovanice od dvije KM

SARAJEVO - Centralna banka BiH iskovala je nove kovanice konvertibilne marke u apoenima od dvije konvertibilne marke sa godinom izdanja 2019 koje će sukcesivno pušati u opticaj.

Najčitanije