CiK

Tehničke izmjene izbornog procesa čekaju lokalne izbore?

SARAJEVO, BANJALUKA - Tehničke izmjene za unapređenje izbornog procesa mogle bi biti spremne za naredne lokalne izbore, koji će se održati 2024. godine, dok bi naredni opšti izbori, planirani za oktobar sljedeće godine, bili održani po sadašnjem sistemu, saznaju "Nezavisne".

EU uslovljava pomoć za jači izborni proces

BANJALUKA, SARAJEVO - Evropska unija spremna je podržati primjenu tehničkih rješenja za jačanje integriteta izbornog procesa u BiH, ali preduslov je usvajanje strategije i akcionog plana za poboljšanje integriteta izbornog procesa, rekao je "Nezavisnim novinama" Ferdinand Konig, portparol Kancelarije EU u BiH.

Funkcioneri u dvije fotelje treba da se odreknu jedne

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine otvorila je pitanje duplih funkcija u Bosni i Hercegovini i na kolegijumu CIK-a donijeće odluku o izradi baze svih funkcionera izvršne vlasti na svim nivoima, a koje planira pozvati da se, u slučaju da imaju i zakonodavnu funkciju, jedne odreknu.

Mijenjaju Izborni zakon bez CIK-a

SARAJEVO, BANJALUKA - Na prijedlog Zajedničkog kolegijuma oba doma parlamenta BiH, poslanici Predstavničkog doma na predstojećoj sjednici glasaće o formiranju interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona BiH, u kojoj, kako stvari sada stoje, neće biti predstavnici Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

CIK donio odluku o potvrđivanju rezultata izbora za Skupštinu grada Istočno Sarajevo

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je na hitnoj sjednici donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

Potvrđeni rezultati izbora u Doboju

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH potvrdila je rezultate izbora za gradonačelnika grada Doboj i Skupštinu grada održanih 15. novembra prošle godine i ponovljenih izbora održanih 21. februara ove godine.

CIK hoće da modernizuje izbore sa 5.500 laptopa

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija (CIK) BiH zatražiće da se putem IPA fondova u periodu 2023. i 2024. godine nabavi 5.500 laptopa za svako biračko mjesto u Bosni i Hercegovini.

CIK BiH: Nekompletni rezultati izbora u Doboju i Srebrenici u ponoć

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH prve preliminarne nekompletne rezultate ponovnih izbora u Doboju i Srebrenici objaviće večeras u ponoć na pres-konferenciji, a nakon toga i na veb-stranici.

Dodik najavio tužbe protiv članova CIK-a

ISTOČNO SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, najavio je da će SNSD u toku iduće sedmice podnijeti tužbe protiv svakog člana CIK-a koji je glasao za poništavanje izbora u Doboju i Srebrenici zbog kršenja zakona, ponašanja za vrijeme izbora i eliminacije izbora u Doboju i Srebrenici.

Grujičić: Odluka o poništavanju izbora u Srebrenici sramota i cirkus

SREBRENICA - Odluka Centralne izborne komisije BiH da poništi rezultate izbora u Srebrenici je cirkus koji ponovo pokazuje da BiH nije pravna država, kaže za "Nezavisne" Mladen Grujičić, koji je bio zajednički kandidat stranaka iz RS za načelnika opštine.

Najčitanije