Cigarete

Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

BANJALUKA - Cigarete "Tvornice duvana Rovinj" (TDR) i to 44 vrste, poskupjeće od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

Šverceri duvana s pijaca se preselili na internet

BANJALUKA - Nakon pritiska inspekcije i sve većih zapljena duvana i duvanskih proizvoda, prodaja ilegalnih cigareta, rezanog duvana i ručno punjenih cigareta preselila se na internet, uglavnom na Facebook i onlajn oglase.

U Modriči oduzeta veća količina duvana i cigareta

DOBOJ - Policija je u Modriči lišila slobode lice iz Šamca, čiji su inicijali M.K, od koga je oduzela 4.240 kilograma duvana i 3.490 paklica cigareta, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Akcizna politika ojačala sivo tržište

BANJALUKA - Raspon gubitka u naplati akciza duvana i duvanskih proizvoda se kreće od 456 miliona KM u 2014. godini do 981 miliona KM u 2019. godini, što ukazuje da je izgubljena naplata akciza na ilegalnom tržištu veća od legalne naplate akciza.

Oduzete puške i duvan u vrijednosti od 137.000 KM

​SARAJEVO - Službenici UIO u saradnji sa policijom iz Kladnja i Graničnom policijom BiH oduzeli su veću količinu duvanskih prerađevina i lovačke puške u vrijednosti od oko 137.000 KM.

Uhapšen osumnjičeni za krađu cigareta u Gradiški

GRADIŠKA - Policajci iz Gradiške juče su identifikovali i uhapsili M.L. iz Brčkog zbog sumnje da je počinio krađu, saopšteno je iz PU Gradiška.

Domaći ekonomisti ujedinjeni: Trenutne akcize na duvan ne ispunjavaju svoju svrhu

SARAJEVO, BANJALUKA - Ne postoji nijedan racionalan razlog da se sadašnji nivo akciza na duvan u Bosni i Hercegovini zadrži, jer postojeća akcizna politika ne koristi nikome, osim ljudima koji se bave švercom tih proizvoda.

Šest hiljada razloga da zauvijek ugasite cigaretu

Znate li da se u svijetu godišnje prosječno registruje više od 50.000 šumskih požara koji unište 400.000 ha šume, a da su jedan od najčešćih uzroka požara neugašene cigarete?

Kako da se oslobodite mirisa duvanskog dima u prostoriji

Duvanski dim je vrlo neprijatnog mirisa, posebno za nepušače, a lako se uvuče u prostoriju i nekada je potrebno mnogo vremena da ga se oslobodimo. Naročito, ako smo veče prije imali goste koji su konzumenti cigareta.

Šverceri i dalje vladaju ulicama, nužne drastične mjere

BANJALUKA, SARAJEVO - Činjenica je da je visok nivo poreskog opterećenja zbog akciza doveo do drastičnog pada legalnog tržišta cigareta i porasta ilegalnog, zbog velike razlike u cijeni između ova dva tržišta. Pokretači kriminalnih aktivnosti u vezi sa ilegalnim tržištem u BiH su visoka cijena cigareta u legalnoj prodaji, slaba kupovna moć i opšti ekonomski standard građana te potencijalno velika zarada od kriminalnih aktivnosti.

Akcize ipak neće podići cijene cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Akcizna politika za cigarete i duvan u narednoj godini ne bi trebalo da utiče na cijene ovih proizvoda, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Akcize ipak neće podići cijene cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Akcizna politika za cigarete i duvan u narednoj godini ne bi trebalo da utiče na cijene ovih proizvoda, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Bračni par iz Srebrenika optužen za šverc cigareta i duvana

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv bračnog para Željka (56) i Stane (55) Stanković iz Srebrenika koja ih tereti da su nezakonito stavljali u promet veću količinu duvana i duvanskih prerađevina koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH.

Zašto se ljudi ugoje kad prestanu da puše?

Ostaviti cigarete nije lak posao, naročito ako su dio vaše svakodnevice. Oni koji i uspiju u svojoj namjeri često pominju jednu nuspojavu - povećanje tjelesne težine.

Ni jak udarac inspekcija nije ugrozio crno tržište cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako su institucije zadužene za kontrolu sprovođenja zakona ove godine u odnosu na prošlu ostvarile višestruko veće zapljene cigareta i duvana, a što je donekle zaustavilo pad legalnog tržišta, procjenjuje se da smo i dalje evropski lideri kada je u pitanju crno tržište ovim proizvodima.

Najčitanije