Cigarete

Prijedlog na Havajima: Zabrana kupovine cigareta mlađima od 100 godina

Iako Havaji imaju jedan od najstrožijih zakona o prodaji cigareta na svijetu, u tekstu novog zakona poziva se na zabranu prodaje cigareta do 2024. godine jer zakonodavna vlast smatra da je cigareta najsmrtonosniji proizvod u istoriji čovječanstva.

Šverc cigareta odnosi stotine miliona: Šta bi BiH mogla izgraditi tim parama?

SARAJEVO - Dok se čeka uvrštavanje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o akcizama u BiH na dnevni red sjednice Parlamenta BiH, a kojim je predloženo uvođenje moratorijuma na povećanja akciza na cigarete u naredne tri godine, crno tržište cigareta nezaustavljivo raste.

Sutra obilježavanje Dana bez cigarete

SARAJEVO - Cjelodnevni događaj "Život u dimu - spasi me!" biće održan u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, u četvrtak 31. januara, na Dan bez cigareta.

Uhapšen državljanin BiH sa 2.145 paklica cigareta

PODGORICA - Na graničnom prelazu Ilino Brdo, na izlazu iz Crne Gore službenici uprava carine i policije uhapsili su državljanina BiH u čijem vozilu je pronađeno 2.145 paklica cigareta bez akciznih markica.

Turska se biciklima bori protiv pušenja

U turskom gradu Kilisu pokrenuta je nesvakidašnja kampanja tako što su djeca, čiji su roditelji prestali pušiti, na poklon dobila bicikl.

U pasatu pronađeno 3.000 kutija cigareta bez akciznih markica

ZVORNIK - Kontrolom automobila "pasat", kojim je upravljalo lice čiji su inicijali D.J. /41/ iz Zvornika, pronađeno je 3.000 paklica cigareta različitih vrsta bez akciznih markica, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Uvodi se moratorij na povećanje akciza na cigarete

SARAJEVO - U cilju stabilizacije prihoda i stanja na tržištu duvanskih prerađevina Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici utvrdio je prijedlog dopune Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini.

Na pijaci u Mostaru oduzete cigarete i duvan

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na pijaci u Mostaru oduzeli 4.156 kutija cigareta i 54 kilograma duvana.

Objavljen novi cjenovnik cigareta i duvana u BiH

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) objavila je novi cjenovnik cigareta koji stupa na snagu od 1. januara 2019. godine.

U Trnovu oduzeto 7.327 paklica cigareta

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su u Trnovu 7.327 paklica cigareta tržišne vrijednosti 33.000 KM, jer nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.

Najčitanije