Cigarete

Domaći ekonomisti ujedinjeni: Trenutne akcize na duvan ne ispunjavaju svoju svrhu

SARAJEVO, BANJALUKA - Ne postoji nijedan racionalan razlog da se sadašnji nivo akciza na duvan u Bosni i Hercegovini zadrži, jer postojeća akcizna politika ne koristi nikome, osim ljudima koji se bave švercom tih proizvoda.

Šest hiljada razloga da zauvijek ugasite cigaretu

Znate li da se u svijetu godišnje prosječno registruje više od 50.000 šumskih požara koji unište 400.000 ha šume, a da su jedan od najčešćih uzroka požara neugašene cigarete?

Kako da se oslobodite mirisa duvanskog dima u prostoriji

Duvanski dim je vrlo neprijatnog mirisa, posebno za nepušače, a lako se uvuče u prostoriju i nekada je potrebno mnogo vremena da ga se oslobodimo. Naročito, ako smo veče prije imali goste koji su konzumenti cigareta.

Šverceri i dalje vladaju ulicama, nužne drastične mjere

BANJALUKA, SARAJEVO - Činjenica je da je visok nivo poreskog opterećenja zbog akciza doveo do drastičnog pada legalnog tržišta cigareta i porasta ilegalnog, zbog velike razlike u cijeni između ova dva tržišta. Pokretači kriminalnih aktivnosti u vezi sa ilegalnim tržištem u BiH su visoka cijena cigareta u legalnoj prodaji, slaba kupovna moć i opšti ekonomski standard građana te potencijalno velika zarada od kriminalnih aktivnosti.

Akcize ipak neće podići cijene cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Akcizna politika za cigarete i duvan u narednoj godini ne bi trebalo da utiče na cijene ovih proizvoda, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Akcize ipak neće podići cijene cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Akcizna politika za cigarete i duvan u narednoj godini ne bi trebalo da utiče na cijene ovih proizvoda, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Bračni par iz Srebrenika optužen za šverc cigareta i duvana

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv bračnog para Željka (56) i Stane (55) Stanković iz Srebrenika koja ih tereti da su nezakonito stavljali u promet veću količinu duvana i duvanskih prerađevina koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH.

Zašto se ljudi ugoje kad prestanu da puše?

Ostaviti cigarete nije lak posao, naročito ako su dio vaše svakodnevice. Oni koji i uspiju u svojoj namjeri često pominju jednu nuspojavu - povećanje tjelesne težine.

Ni jak udarac inspekcija nije ugrozio crno tržište cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako su institucije zadužene za kontrolu sprovođenja zakona ove godine u odnosu na prošlu ostvarile višestruko veće zapljene cigareta i duvana, a što je donekle zaustavilo pad legalnog tržišta, procjenjuje se da smo i dalje evropski lideri kada je u pitanju crno tržište ovim proizvodima.

Abazović: Zbog šverca cigareta Crna Gora gubi 30 do 35 miliona evra godišnje

PODGORICA - Zbog šverca cigareta Crna Gora godišnje gubi između 30 i 35 miliona evra izjavio je potpredsjedik Vlade Dritan Abazović i najavio pokretanje istrage koje će, kako kaže, pokazati ko se bavio švercom cigareta i dovesti do toga da se kazne oni koji su tim poslom stvarali štetu državnom budžetu.

Najčitanije