Cigarete

Kako je moguće odvikavanje od pušenja - uz pomoć nikotina

Otkako je nikotin u 16. vijeku izolovan iz biljke duvana, konstantno je predmet naučnih istraživanja, opisivan u dvije krajnosti – od lijeka do otrova. Jedno je sigurno – nikotin nije bez rizika, jer izaziva ovisnost kod konzumiranja, ali stručnjaci su saglasni da ovaj sastojak nije primarni uzročnik bolesti povezanih sa pušenjem. Rijetko se distribuira posebno – konzumira se najčešće kroz pušenje cigareta, kao i u pojedinim proizvodima za odvikavanje od pušenja.Otkako je nikotin u 16. stoljeć izoliran iz biljke duhana, konstantno je predmet naučnih istraživanja, opisivan u dvije krajnosti – od lijeka do otrova. Jedno je sigurno – nikotin nije bez rizika, jer izaziva ovisnost kod konzumiranja, ali stručnjaci su saglasni da ovaj sastojak nije primarni uzročnik bolesti povezanih sa pušenjem. Rijetko se distribuira zasebno – konzumira se najčešće kroz pušenje cigareta, kao i u pojedinim proizvodima za odvikavanje od pušenja.

Uhapšeni hrvatski carinik i policajac i dva švercera iz BiH

SPLIT - Policija u Splitu provela je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, od kojih je jedna osoba policijski, a jedna carinski službenik, zbog sumnje da su počinili krivično djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Pronađene i oduzete cigarete bez akciznih markica

​Policijski službenici Policijske stanice Prijedor u petak su u sklopu akcije kodnog naziva "Tabacco", na području grada Prijedora preduzeli niz aktivnosti usmjerenih na otkrivanje i sprečavanje trgovine akciznom robom bez prateće dokumentacije.

U automobilu kojim je upravljao Banjalučanin pronađene cigare bez markice

MRKONJIĆ GRAD - U Šipovu je jutros u automobilu kojim je upravljao Banjalučanin pronađeno 890 paklica raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i potrebne dokumentacije, te manja količina rezanog duvana, rekla je Srni portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin.

U tri akcije oduzete cigarete i duvan vrijednosti 35.000 KM

BANJALUKA - Na području Tuzle i Bratunca u tri odvojene akcije oduzeti su cigarete i rezani duvan u vrijednosti 35.000 KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

U Bileći zaplijenjeno 2.470 kutija cigareta

BILEĆA- Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje juče su spriječili nezakonit promet 2.470 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 9.800 KM

U pasatu pronađeno 5.150 paklica cigareta

NEVESINJE – Policija u Nevesinju je juče tokom kontrole automobila folksvagen pasat pronašla 5.159 paklica cigareta raznih vrsta.

Akcija "Nikotin": Od Fočaka oduzeto 35.290 cigareta

FOČA - Fočanska policija uhapsila je mještanina R.N. u čijem vozilu je pronađeno 35.290 paklica cigareta bez akcizne markice.

U Velikoj Kladuši zaplijenjeno 1.500 kutija cigareta

VELIKA KLADUŠA – Granična policija BiH u Velikoj Kladuši je juče spriječila nezakonit promet 1.500 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica, u okviru akcije “Tabakera”.

Oduzeto 1.000 paklica cigareta kod Trebinja

TREBINJE - Policija je u mjestu Cibrijan kod Trebinja u automobilu golf pronašla i privremeno oduzela 1.000 paklica cigareta bez akciznih markica, saopšteno je iz trebinjske Policijske uprave.

Najčitanije