Cigarete

Paljanka švercovala cigarete

FOČA - Fočanska policija podnijeće Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda protiv žene sa Pala čiji su inicijali B.D. (27) u čijem automobilu je pronađeno 1.050 paklica cigareta, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Policajaci povrijeđeni pri hapšenju švercera cigaretama

SARAJEVO - Na području Gacka uhapšen je P.C, državljanin Crne Gore i Srbije, koji je pokušao da prokrijumčari cigarete bez akciznih markica, tržišne vrijednosti oko 140.000 KM.

Reklama "Filipa Morisa" protiv pušenja

LONDON - Jedan od najvećih svjetskih proizvođača cigareta "Filip Moris" optužen je za "nevjerovatnu dvoličnost" zbog nove reklamne kampanje u kojoj se apeluje na pušače da prestanu da puše.

Oduzete cigarete u vrijednosti od 41.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH su na putu Foča-Sarajevo, u mjestu Trnovo, oduzeli 9.100 paklica cigareta, u vrijednosti od 41.000 KM.

U Milićima nedozvoljen promet akciznih proizvoda

ZVORNIK - U Milićima je pronađeno 370 paklica cigareta raznih marki, kao i više plastičnih vreća u kojima se nalazio rezani duvan, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Od Nove godine skuplje cigarete u BIH

MOSTAR - Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravnio oporezivanje (UO UINO) BiH usvojio je na današnjoj sjednici Odluku o utvrđivanju specifične i minimalne akcize na cigarete i duvan za pušenje za 2019. godinu.

Gdje su najskuplje, a gdje najjeftinije cigarete na Balkanu

Metodologija Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za cijene cigareta širom svijeta pokazala je da su brendovi koje puše Makedonci najjeftiniji u regiji.

Cigarete i alkohol u adolescenciji ugrožavaju zdravlje arterija

Tinejdžeri koji puše i piju alkohol nanose vidljivu štetu svojim arterijama već do 17. godine života, rezultati su najnovije studije.

Otkriveno pet ilegalnih fabrika za proizvodnju cigareta

SOFIJA - Bugarske vlasti otkrile su pet ilegalnih fabrika za proizvodnju cigareta, koje su bile locirane u tri grada i proizvodile 500.000 paklica cigareta dnevno.

Veliki duvanski brendovi našli način da zaobiđu pravila

NJUJORK - Većina zemalja svijeta, uključujući i SAD, sedamdesetih godina zabranila je reklamiranje cigareta na televiziji i radiju, a posebno se kontroliše obmanjujući marketing koji targetira tinejdžere i mlade.

Najčitanije