Cijena

"Nezavisne" saznaju: Jeftinija putarina za one koji voze svaki dan

BANJALUKA - Ukoliko svakog dana vlastitim vozilom putujete, recimo, od Gradiške, Prnjavora ili pak Doboja prema Banjaluci, imaćete mogućnost da putarinu za autoput plaćate po znatno nižim cijenama, saznaju "Nezavisne".

Bez promjene na bh. pumpama: Okreću glavu od pojeftinjenja

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijene nafte na svjetskim tržištima prošle sedmice su potonule više od pet odsto, što je njihov najveći sedmični pad još od jula, ali to vozačima u BiH ne znači apsolutno ništa, jer kod nas do korekcije cjenovnika niti je došlo niti je u planu.

Cijena nafte ponovo u padu

LONDON - Cijena nafte danas je u padu, drugi dan zaredom usljed zabrinutosti od eventualnog pada potražnje za ovim energentom nakon što je američki predsjednik Donald Tramp umanjio nedavno izraženi optimizam povodom trgovinskih razgovora sa Pekingom.

Do cijena goriva putem mobilne aplikacije

​SARAJEVO, BANJALUKA - Nakon što izaberete grad, otvara vam se mapa sa benzinskim pumpama, a kada kliknete na neku od njih, dobijate aktuelne cijene goriva.

Proizvođačima malina malo 2,5 KM po kilogramu

BANJALUKA, BRATUNAC - Nakon završene berbe malina u Republici Srpskoj, proizvođači i otkupljivači još pregovaraju o cijeni.

Trgovinski rat Amerike i Kine cijenu zlata diže u nebesa

Vrijednost unce zlata (28,35 g) prvi put nakon 2013. godine prešla je 1.500 dolara usljed straha od eskalacije trgovinskog rata između SAD i Kine i potencijalnog ublažavanja monetarne politike vodećih centralnih banaka.

Cijene nafte u padu

LONDON - Cijene nafte danas su u padu usljed zabrinutosti za globalni privredni rast nakon što je američki predsjednik Donald Tramp prošle sedmice zaprijetio Kini sa novim carinama, što bi moglo dovesti do ograničenja uvoza sirove nafte u ova dva najveća svjetska potrošača crnog zlata.

Nafta skuplja zbog tenzija na bliskom istoku

LONDON - Cijena nafte danas je porasla dalje preko granice od 63 dolara za barel povodom tenzija na Bliskom istoku, nakon što je Iran prošle sedmice zaplijenio jedan britanski tanker, ali postoje i naznake pada potražnje koje ograničavaju poskupljenje.

Malinari zadovoljni cijenom od 2,5 KM

BANJALUKA - U jeku berbe malina, minimalna otkupna cijena koju su ponudili neki od najvećih otkupljivača za kilogram ovog voća je dvije i po marke, a malinari su, nakon nekoliko godina, donekle time zadovoljni.

Pšenica u silosima čeka bolju cijenu

BANJALUKA, BIJELJINA - Proizvođači pšenice u Republici Srpskoj nisu ni blizu zadovoljni otkupnom cijenom ove žitarice, koja se, kako kažu, kreće od 29 do 31 feninga po kilogramu, pa se veliki broj uzgajivača odlučuje za njeno skladištenje čekajući bolje dane.

Najčitanije