Cijena

Proizvođačke decembarske cijene u BiH više za 1,1 odsto

​SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u decembru prošle godine više su za 1,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, te više za 10,3 odsto u odnosu na isti mjesec 2020.

Prodat stan od 10.068 evra po kvadratu u Beogradu

Najskuplji kvadrat stambenog prostora, u posljednjem tromjesečju 2021. godine, prodat je u Beogradu na vodi i iznosio je 10.068 evra, objavio je Republički geodetski zavod.

Nafta Brent se trguje po cijeni od skoro 90 dolara za barel

TOKIO - Cijene nafte su porasle danas na azijskom trgovanju usljed zabrinutosti zbog poremećaja u snabdijevanju i rastućih tenzija u Istočnoj Evropi i na Bliskom istoku, što ionako nategnutu situaciju s tržišnom ponudom dodatno pogoršava.

Oboren istorijski rekord: Benzin u Hrvatskoj nikad skuplji

ZAGREB - U ponoć je ponovo poskupjelo gorivo u Hrvatskoj, i to dosta. Najviše je poskupio benzin čija je cijena sada najviša ikad u Hrvatskoj.

Samsung povećava cijene svojih novih telefona?

​Očekuje se da će Samsung za nekoliko nedjelja predstaviti svoju najnoviju Galaxy S22 seriju telefona, a u međuvremenu su se pojavile nove glasine o ovim uređajima.

Cijene nafte porasle od početka godine deset odsto, Brent košta 86 dolara

​NJUJORK - Evropska nafta Brent se trguje danas blizu najvišeg nivoa od 2014. godine, usljed ograničene ponude i popuštanja zabrinutosti vezanih za uticaj omikron na ekonomije.

U Crnoj Gori od ponoći poskupljuje gorivo

​PODGORICA - Sve vrste goriva poskupjeće od ponoći za tri do šest centi po litru, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija u Podgorici.

Stanovi u EU skuplji za 9,2 odsto

​BRISEL - Cijene stambenih nekretnina u EU i evrozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, pokazao je izvještaj Eurostata.

Koliko je rast cijena opasan - spirala inflacije i dalje se vrti

Inflacija se drži na visokom nivou, kako u evrozoni, tako i u SAD. S one strane Atlantika su tako cijene u decembru porasle za sedam odsto, što je najveći rast u posljednjih 40 godina. Koliko je taj rast cijena opasan?

Cijena gasa u Evropi skočila danas za skoro 11 posto

LONDON - Cijena gasa u Evropi skočila je danas za 10,6 odsto na otvaranju trgovanja, premašivši 1.100 dolara za 1.000 kubnih metara, pokazuju podaci sa londonske ICE berze.

Najčitanije