Cijena

Pad cijene pšenice u Srbiji

NOVI SAD - U skraćenoj berzanskoj sedmici zbog praznika Dana državnosti Srbije, cijena pšenice na novosadskoj Produktnoj berzi za 2,15 odsto bila je manja nego prethodne sedmice, saopšteno je sa Berze.

Bitkoin dosegao maksimum svih vremena

Cijena bitkoina je po drugi put ove nedjelje skočila iznad nivoa od 48.000 dolara.

Cijene đubriva skočile, biće skuplja i sjetva

BANJALUKA, BIJELJINA - Poljoprivredni proizvođači u RS našli su se u još jednom velikom problemu jer su cijene vještačkog đubriva ove godine 20 do 30 odsto više nego lani, te kako ističu upitno je koliko će zasijati poljoprivrednih površina.

Proizvođači aluminijuma dogovarali cijene, kazna 175 miliona evra

Njemačka Savezna kancelarija za kartele, Bundeskartelamt, izrekla je kazne u visini od 175 miliona evra grupi proizvođača aluminijuma koji su dogovarali cijene.

Cijene struje i gasa u BiH među najnižima u Evropi

BANJALUKA, BRISEL - Cijena električne energije za domaćinstva u BiH je više od tri puta niža od prosječne cijene za domaćinstva u EU, a i cijene gasa su među najnižima u Evropi, pokazuje najnoviji izvještaj Agencije EU za energetske regulatore.

Vreću kupusa ni po dvije marke niko neće

Proizvođači kupusa širom Bosne i Hercegovine nalaze se u veoma nepovoljnom položaju jer imaju velike količine neprodatog kupusa za koje ne mogu naći kupce ni po dosta nižoj cijeni, te velike površine ovog povrća, kako tvrde poljoprivednici, biće zaorane.

Zlatne rezerve Srbije najveće na Balkanu

Beograd - Srbija je za godinu dana uvećala svoje zlatne rezerve za više od 10 tona i trenutno ima 32 tone vrijedne 1,66 milijardi evra.

Cijena zlata stabilna na 1.921 dolara, dolar ojačao

LONDON - Cijena zlata se drži na stabilnom nivou danas, čemu je doprinio optimizam da će na kraju biti usvojen američki paket ekonomskih podsticaja, što je pojačalo atraktivnost tog metala kao sredstva zaštite od infllacije, dok je dolar ojačao na valutnim tržištima.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za više od tri odsto zbog prekida u proizvodnji u Meksičkom zalivu usljed približavanja uragana i štrajka radnika naftne industrije u Norveškoj.

Cijene nafte u padu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su pale za više od pet odsto usljed rasta broja oboljelih od virusa korona u svijetu što je uticalo na potražnju.

Najčitanije