Cijena

Trgovinski rat Amerike i Kine cijenu zlata diže u nebesa

Vrijednost unce zlata (28,35 g) prvi put nakon 2013. godine prešla je 1.500 dolara usljed straha od eskalacije trgovinskog rata između SAD i Kine i potencijalnog ublažavanja monetarne politike vodećih centralnih banaka.

Cijene nafte u padu

LONDON - Cijene nafte danas su u padu usljed zabrinutosti za globalni privredni rast nakon što je američki predsjednik Donald Tramp prošle sedmice zaprijetio Kini sa novim carinama, što bi moglo dovesti do ograničenja uvoza sirove nafte u ova dva najveća svjetska potrošača crnog zlata.

Nafta skuplja zbog tenzija na bliskom istoku

LONDON - Cijena nafte danas je porasla dalje preko granice od 63 dolara za barel povodom tenzija na Bliskom istoku, nakon što je Iran prošle sedmice zaplijenio jedan britanski tanker, ali postoje i naznake pada potražnje koje ograničavaju poskupljenje.

Malinari zadovoljni cijenom od 2,5 KM

BANJALUKA - U jeku berbe malina, minimalna otkupna cijena koju su ponudili neki od najvećih otkupljivača za kilogram ovog voća je dvije i po marke, a malinari su, nakon nekoliko godina, donekle time zadovoljni.

Pšenica u silosima čeka bolju cijenu

BANJALUKA, BIJELJINA - Proizvođači pšenice u Republici Srpskoj nisu ni blizu zadovoljni otkupnom cijenom ove žitarice, koja se, kako kažu, kreće od 29 do 31 feninga po kilogramu, pa se veliki broj uzgajivača odlučuje za njeno skladištenje čekajući bolje dane.

Zlato sve skuplje

VAŠINGTON - Zlato je sve skuplje - unca zlata trenutno u SAD košta 1.400 dolara, navode agencije.

Rastu cijene nafte na svjetskom tržištu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za skoro dva odsto zbog pojačane potražnje u SAD, koje su najveći potrošač ovog energenta na svijetu i jer su članice OPEK-a i drugi proizvođači napokon uspjeli da usaglase datum održavanja sastanka o eventualnom smanjenju proizvodnje.

Trgovinski rat "ubi" tražnju, svjetske berze opet "crvene"

NJUJORK, LONDON - Akcije na evropskim berzama završavaju nedjelju u padu, dok je sunovrat indeksa na Volstritu prouzrokovalo upozorenje američkog proizvođača čipova Broadkoma na posljedice trgovinskog rata između SAD i Kine.

Pojeftinjuje gorivo u BiH

SARAJEVO - Cijene derivata nafte u regionu od početka mjeseca su postepeno počele da padaju. Od utorka je u Hrvatskoj litra goriva jeftinija za skoro deset feninga. Isto je i u Srbiji, gdje je cijena niža za pet do 15 feninga po litri.

Cijena nafte ponovo pada

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu djelimično zbog toga što je zaliha sirove nafte u SAD neočekivano ponovo u porastu uprkos manjem uvozu i proizvodnji crnog zlata.

Najčitanije