Cijena

Cijene struje i gasa u BiH među najnižima u Evropi

BANJALUKA, BRISEL - Cijena električne energije za domaćinstva u BiH je više od tri puta niža od prosječne cijene za domaćinstva u EU, a i cijene gasa su među najnižima u Evropi, pokazuje najnoviji izvještaj Agencije EU za energetske regulatore.

Vreću kupusa ni po dvije marke niko neće

Proizvođači kupusa širom Bosne i Hercegovine nalaze se u veoma nepovoljnom položaju jer imaju velike količine neprodatog kupusa za koje ne mogu naći kupce ni po dosta nižoj cijeni, te velike površine ovog povrća, kako tvrde poljoprivednici, biće zaorane.

Zlatne rezerve Srbije najveće na Balkanu

Beograd - Srbija je za godinu dana uvećala svoje zlatne rezerve za više od 10 tona i trenutno ima 32 tone vrijedne 1,66 milijardi evra.

Cijena zlata stabilna na 1.921 dolara, dolar ojačao

LONDON - Cijena zlata se drži na stabilnom nivou danas, čemu je doprinio optimizam da će na kraju biti usvojen američki paket ekonomskih podsticaja, što je pojačalo atraktivnost tog metala kao sredstva zaštite od infllacije, dok je dolar ojačao na valutnim tržištima.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za više od tri odsto zbog prekida u proizvodnji u Meksičkom zalivu usljed približavanja uragana i štrajka radnika naftne industrije u Norveškoj.

Cijene nafte u padu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su pale za više od pet odsto usljed rasta broja oboljelih od virusa korona u svijetu što je uticalo na potražnju.

Cijene nafte u porastu uprkos novim blokadama

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu, a analitičari smatraju da bi obnova restriktivnih mjera radi suzbijanja širenja virusa korona mogla imati samo ograničen uticaj na potražnju za gorivom.

Svinjska kuga u Njemačkoj pojeftinila šnicle u Austriji

Zbog pojave afričke svinjske kuge u Njemačkoj, meso u susjednoj Austriji je jeftinije.

Nafta skuplja zbog oluje u Meksičkom zalivu

TOKIO - Cijene nafte porasle su danas nakon što su proizvođači zbog oluje u Meksičkom zalivu evakuisali platforme i prekinuli rad, iako postoji bojazan od preplavljenosti globalnog tržišta i pada potražnje.

Veliki pad cijena nafte

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su pale za više od tri odsto, najviše od juna, usljed bojazni da će spor oporavak ekonomije uticati na potražnju za ovim energentom.

Najčitanije