Cijene

Hrvatskoj prijete prazne police?

ZAGREB - Na udaru povećanja cijena je i Hrvatska.

U Kini blagi rast cijena u septembru

PEKING - Septembarski indeks potrošačkih cijena (CPI) u Kini porastao je za 0,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Zašto su eksplodirale cijene prirodnog plina?

Ruske ucjene, odveć optimistična orijentacija na obnovljive izvore energije, nepredvidljive klimatske promjene - sve to i još puno drugih faktora spominjalo se u kontekstu dramatičnog rasta cijena prirodnog plina.

Energetska kriza trese svijet

Libanska elektroenergetska mreža je potpuno ugašena, nakon što su dvije glavne elektrane ostale bez goriva. Nestašice prijete Indiji, Njemačkoj, Rumuniji. Prijete i nestašice pojedinih proizvoda.

EU razmatra kako da ustabili cijene gasa i struje, ministri zvone na uzbunu

Da li je cijena gasa u Evropskoj uniji "nepodnošljivo visoka" ili je jednostavno određuje tržište? Francuska i neke druge zemlje zahtijevaju da se uvedu zajedničke mjere EU. Da li je to moguće?

Cijene nafte u padu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su pale za skoro dva odsto nakon što su zalihe ovog energenta u SAD neočekivano opale.

Usljed rasta cijena energenata u evrozoni rast inflacije na 3,4 odsto

LUKSEMBURG - Stopa inflacije u evrozoni porasla je u septembru na 3,4 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, uglavnom podstaknuta skokom cijena energije, objavila je danas statistička kancelarija EU Evrostat.

Samsung kažnjen zbog cijene televizora

HAG - Holandsko tijelo za tržište i prava potrošača kaznilo je Samsung sa više od 39 miliona evra zbog vršenja "nepropisnog uticaja" na cijene televizora koje prodaju radnje putem interneta.

Cijena gasa prešla 1.000 dolara za 1.000 metara kubnih

MOSKVA - Cijena gasa u Evropi prešla je danas prvi put u istoriji granicu od 1.000 dolara za 1.000 kubnih metara.

Istraživanje: Gdje je najskuplji, a gdje najjeftiniji život

Njemačka Kancelarija za statistiku (Destatis) objavila je istraživanje u kojem upoređuje cijene u 36 evropskih država. Uzete su cijene iz jula ove godine, koje pokazuju da je u Evropi najskuplji život u Švicarskoj, dok je najjeftiniji u Turskoj.

Najčitanije