Cijene

Usvojen novi cjenovnik za javni prevoz u Banjaluci

BANJALUKA - Novi cjenovnik u banjalučkom javnom prevozu usvojen je danas na sjednici Skupštine grada.

Rekordan porast cijena u Hrvatskoj

Potrošačke cijene u Hrvatskoj porasle su u junu 12,1 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, što je najviša stopa inflacije od kada Državni zavod za statistiku (DZS) vodi te podatke, a ponajviše je posljedica rasta cijena goriva i hrane.

BiH jedina ne reaguje na divljanje cijena goriva

ZAGREB, BANJALUKA, SARAJEVO - Cijene goriva na svim benzinskim pumpama u Hrvatskoj biće zamrznute sutra i ta odluka biće u primjeni u narednih 14 dana. Hrvatska vlada je odlučila da ovom mjerom budu izuzete pumpe na auto-putevima, a sve je definisano kako bi se uticalo na smanjenje inflacije.

Divljanje cijena odražava se na turiste u Crnoj Gori: "Ako ne poskupimo, propašćemo"

PODGORICA - Turistički uposlenici u Crnoj Gori smatraju da je poskupljenje turističke ponude neminovno jer to, kako kažu, diktira opšte divljanje cijena, ali povećanju cijena smještaja i usluga pristupaju obazrivo iz straha da ne ostanu bez gostiju.

Uvozne cijene u Njemačkoj porasle 31,7 procenata

BERLIN – Njemačke uvozne cijene su porasle za 31,7 odsto u aprilu u odnosu na isti mjesec 2021. godine, podstaknute poskupljenjem energenata, što je njihov najveći rast od septembra 1974. godine, saopštio je danas Federlni zavod za statistiku, Destatis.

Nafta najskuplja od kraja marta

NJUJORK - Cijena nafte porasla je danas za tri odsto, na najviši nivo u posljednja dva mjeseca, usljed naznaka o smanjenim zalihama u SAD uoči ljetne sezone, kada se više vozi.

Šri Lanka podigla cijene goriva

KOLOMBO - Šri Lanka je danas podigla cijene goriva i transporta u nastojanju da podupre državne finansije i da se izbori s razarajućom ekonomskom krizom, ali će to povećanje, prema ocjeni Rojtersa, bez sumnje pogoršati galopirajuću inflaciju, barem kratkoročno.

Benzin i dizel jeftiniji u Crnoj Gori

PODGORICA - Litar benzina i evrodizela na benzinskim pumpama u Crnoj Gori od danas su jeftiniji 14 do 18 centi, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Nijemci jure popuste, skuplji brendovi nisu više u modi

​Rat u Ukrajini i visoka stopa inflacije prilično su promijenili navike njemačkih potrošača.

Cijene nafte u porastu

LONDON - Cijene nafte u porastu su četvrti dan zaredom jer je strahovanje od isporuka ovog energenta iz Rusije nadjačalo blokade u Kini zbog kovida 19.

Peradari i živinari strahuju da će pasti obim proizvodnje

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijene sojine sačme i kukuruza, koje čine osnovu hrane za piliće, dosegle su istorijske maksimume, zbog čega ne samo da su cijene pilećeg mesa drastično porasle, već će vjerovatno dovesti i do smanjenja obima proizvodnje.

Inflacija "jede" 700 miliona KM

BANJALUKA - Inflacija u Republici Srpskoj, prema posljednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku (RSZ), u martu je iznosila 9,1 odsto, na šta je najviše uticao rast cijena prevoza i hrane, a ono što je zanimljivo jeste da je inflacija u Srpskoj veća nego u evrozoni te da cijene hrane daleko brže rastu.

Više veleprodajne cijene derivata nafte u Srbiji, niža akciza

BEOGRAD - Prosječna veleprodajna cijena derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95 biće od sutra veća za 7 dinara, odlučila je danas Vlada Srbije Uredbom o ograničenju visine cijena derivata nafte, a nove cijene važiće do 31. maja.

Hladan tuš za vozače: U FBiH gorivo pojeftinjuje, u RS cijene skaču

BANJALUKA, SARAJEVO - Vozače u Banjaluci ponovo je zapljusnuo hladan tuš, jer je gorivo na dijelu benzinskih pumpi proteklih dana poskupjelo.

Cijena barela ponovo porasla

Cijene nafte porasle su danas nakon velikog pada prethodnih dana, u vrijeme kada dominiraju bojazni u vezi sa isporukama iz Rusije i Libije.

Najčitanije