Cijene

Njemački portal: Apartmani u Hrvatskoj drastično poskupjeli

Nagrađivani njemački portal Check24, koji se bavi poređenjem cijena, ovih je dana objavio da su cijene smještaja ovog ljeta skočile u odnosu na one iz pretpandemijske 2019. godine.

Cijene voća i povrća se uduplaju do stola potrošača

BANJALUKA - Cijene voća i povrća u Republici Srpskoj, dok ovi proizvodi dođu do krajnjeg potrošača, budu uduplane, saglasni su poljoprivredni proizvođači tvrdeći da oni nemaju uticaj na to te da su svjesni da cijene domaćih proizvoda na policama i tezgama dostižu sve vrtoglavije cifre.

Inflacija u svijetu diže cijene i u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Nakon pandemije virusa korona potražnja za proizvodima u svijetu sve je veća, zbog čega se može očekivati rast inflacije koja će se, ukoliko bude velika, odraziti i na BiH u smislu viših cijena, ali i djelimičnog rasta kamatnih stopa.

Cijene nafte u padu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu za skoro dva odsto nakon medijskih izvještaja da su SAD i Iran ostvarili napredak o obnovi nuklearnog sporazuma, čime bi na tržište stiglo još ovog energenta.

Seničić: Cene u Grčkoj na nivou onih iz 2019. godine

BEOGRAD - Od jutros zvanično, kako je propisano odlukom Vlade Grčke objavljenom u službenom glasniku ove zemlje, građani Srbije, kao i građani još četiri zemlje i iz svih zemalja Evropske unije, mogu da na pet aerodroma i kopnom preko Bugarske, uđu u Grčku.

Nafta skuplja za pet odsto

TOKIO - Cijena nafte porasla je danas za pet odsto i dostigla najviši nivo u posljednjih mjesec dana usljed prognoza o rastu potražnje koje su objavili Međunarodna agencija za energiju (IEA) i OPEK.

Gorivo skuplje iz dana u dan

BANJALUKA - Cijene goriva u RS nastavljaju da rastu, pa je došlo do povećanja u prosjeku za četiri feninga u svim regijama, kazao je danas Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.

Poskupjela piletina u BiH: Kilogram filea devet KM, a biće i skuplji

BANJALUKA, TEŠANJ - Cijena piletine u BiH znatno je porasla jer je, kako kažu peradari, na svjetskom tržištu došlo do rekordno visoke cijene hrane za živinu.

Stanovnici BiH troše 650 dolara za pivo godišnje

Bosna i Hercegovini se našla na osmom mjestu liste najvećih pivopija, ali zahvaljujući prosječnoj cijeni od dva dolara po boci, stanovnici BiH godišnje izdvoje oko 650 dolara za pivo.

Cijene nafte porasle za više od dolara

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za više od dolara usljed optimizma izazvanog programom vakcinacije protiv kovida 19 i manje proizvodnje nafte nakon niskih temperatura u Teksasu.

Najčitanije