Cik BiH

Kako će na izborima u BiH glasati zaraženi koronom i osobe u izolaciji

SARAJEVO - Građanima zaraženima virusom korona i licima koja se nalaze u izolaciji ili su hospitalizovana, biće omogućeno glasanje na lokalnim izborima u BiH putem mobilnog tima, saopštila je Centralna izborna komisija BiH (CIK).

CIK prijeti krivičnim prijavama zbog opreme za izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Institucije Bosne i Hercegovine, entiteta i većine lokalnih zajednica ignorisale su dopis Centralne izborne komisije (CIK) BiH u vezi sa potrebom nabavke zaštitne opreme potrebne za sprovođenje izbora, zbog čega su iz CIK-a zaprijetili podnošenjem krivičnih prijava i cijelu situaciju doveli do apsurda.

Erik Nelson za "Nezavisne": CIK tražio našu pomoć za izbore

Izbori u Crnoj Gori su bili uspješni jer su provedeni na miran i demokratski način uz poštovanje manjina i međusobni dijalog, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Erik Nelson, ambasador SAD u BiH.

CIK BiH utvrdio redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u Sarajevu izvršila žrijebanje 543 politička subjekta i utvrdila njihov redoslijed na glasačkom listiću na predstojećim lokalnim izborima u BiH, koji su zakazani za 15. novembar.

CIK BiH utvrdio nepravilnosti: "Za izbore se prijavilo 25 mrtvih osoba"

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH sutra organizuje žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću.

CIK BiH ovjerila 2.258 kandidatskih listi

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je ovjerila 2.258 kandidatskih listi sa ukupno 21.513 kandidata koje su ispunjavale zakonom propisane uslove, dok je za 463 kandidatske liste utvrđeno da imaju nedostatke.

Na CIK-u BiH moguće provjeriti status prijava birača iz inostranstva

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH podsjeća državljane BiH sa biračkim pravom da rok za registraciju birača izvan Bosne i Hercegovine ističe za pet dana, odnosno 1. septembra ove godine.

Brojni nedostaci u prijavama birača iz inostranstva

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da je analiza dosadašnjih prijava birača za glasanje iz inostranstva pokazala brojne nedostatke i greške, koje se, između ostalog, odnose na dostavljanje kopije nevažećeg dokumenta - pasoša, lične karte, vozačke dozvole.

Istekao rok za podnošenje kandidatskih listi

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da je danas u 16.00 časova istekao rok za podnošenje kandidatskih listi na lokalne izbore u BiH koji će biti održani 15. novembra.

Za izbore u Mostaru prijavljeno 38 stranaka i devet nezavisnih kandidata

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je danas da je podneseno 38 prijava političkih stranaka i devet nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u Mostaru.

Najčitanije