Citroen

Ovo je Citroën za testiranje Michelinovih guma

U plejadi neobičnih namjenskih automobila izrađenih kroz istoriju malo ih izaziva takvo strahopoštovanje i oduševljenje kao Michelin PLR iz 1972., "Stonoga", žuto-narančasta zvijer s 11 točkova.

Citroen prodao 600.000 primjeraka novog C3

​Jedna kratka vijest iz Citroena koji je saopštio da je nakon 30 mjeseci prodaje plasirao 600.000 komada nove generacije modela C3.

Kako izgleda prvo vozilo koje je savladalo Saharu?

Citroen je napravio repliku vozila “Scarabee d’Or” koje je 1922. godine uspjelo da pređe preko pustinje Sahara.

Citroën predstavio 19_19 Concept

Nakon Ami One koncepta koji je predstavljen u februaru prošle godine i koji utjelovljuje urbanu električnu mobilnost Citroën sada predstavlja 19_19 Concept koji izražava Citroënovu viziju ultra udobnosti i proširene mobilnosti za bijeg iz gradova.

Spaček dobio nasljednika, ovako je predstavljen u Ženevi

Kad je Citroen u pitanju, od njih smo svašta očekivali, pa i da ožive legendarno ime podsjećajući na jednu drugu istorijsku "ličnost".

Citroen vraća legendarni Ami

Citroen je odlučio da oživi legendarno ime nakon četiri decenije duge pauze, i to tako što će na predstojećem salonu u Ženevi prikazati jedan izuzetan projekt automobila.

Novi Citroen C4 Cactus i sa elektropogonom

Mada je C4 Cactus nedavno obnovljen, u Citroenu već najavljuju njegovu potpuno novu generaciju za 2020. godinu.

Ovo je najisplativiji električni auto za održavanje u Evropi

Istraživanje koje je provedeno od strane HPI-a govori kako je Citroen C-Zero najisplativiji za svoje vlasnike, gledano u aspektu neophodnog redovnog održavanja.

Citroen C3 Aircross pokorio tržište

Iako se pojavio prije samo devet mjeseci, Citroenov mali SUV C3 Aircross već je osvojio tržište.

Predstavljeni 2019 Peugeot Partner, Citroen Berlingo i Opel Combo

Nakon što je PSA grupacija predstavila jedan za drugim Peugeot Partner, Citroen Berlingo i Opel Combo, sada su Francuzi predstavili i njihove komercijalne verzije. Ova tri komercijalna vozila sa novom generacijom donose neke bitne dizajnerske promjene spolja i iznutra i ujedno su više praktičniji nego ranije.

Najčitanije