Covid

Šta se dešava s antitijelima poslije omikrona

Doktorka Marija Gnjatović iz Instituta za primjenu nuklearne energije navodi da se omikron brzo širi te da izbjegava već stvoreni imunitet.

Još 2.005 oboljelih, devet preminulo u Federaciji BiH

SARAJEVO - Na virus korona u Federaciji BiH pozitivno je 2.005 ljudi, a u protekla 24 časa devet je preminulo, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

I Hrvatska ruši rekord, 10.427 novozaraženih, umrlo 45 ljudi

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježeno je 10.427 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 56.208, objavio je Štab.

Odolijevali kovidu dvije godine - prvim letom doputovalo 36 zaraženih

TARAVA - Kiribati, ostrvska država u Tihom okeanu, dvije godine je uspjela da se zaštiti od virusa korona, ali je sada prvi avion kojem je data dozvola za slijetanje, dovezao 36 inficiranih kovidom 19.

Najavljena sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije

BANJALUKA - Sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije biće održana danas u Banjaluci.

Najveći broj pregleda od početka pandemije u ambulantama Doma zdravlja Banjaluka

BANJALUKA - Broj pregleda u svim ambulantama Doma zdravlja Banjaluka drastično se povećao usljed pogoršane epidemiološke situacije koja je nastupila u posljednjoj sedmici decembra protekle godine, a koja i dalje traje, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U Srpskoj 13 smrtnih slučајеvа, još 587 osoba zaraženo koronom

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 1.161 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 587 оsоbа, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Slovenija obarila novi dnevni rekord broja zaraženih, promijenila pravila karantina

LJUBLJANA - U Sloveniji je danas potvrđen rekordan dnevni broj novozaraženih virusom korona - 8.681 od 13.803 testirana uzorka.

MOR: Pandemija odlaže oporavak globanog tržišta rada do 2023.

Globalnom tržištu rada biće potrebno više vremena da se oporavi od uticaja korona krize nego što se ranije mislilo i nezaposlenost će ostati iznad nivoa prije kovida najmanje do 2023. zbog neizvjesnosti u vezi s tokom i trajanjem pandemije, saopštila je Međunarodna organizacija rada (MOR).

Italijanska policija odbila da nosi ružičaste maske

Italijanska policija je odbila da uz uniformu nosi ružičaste zaštitne maske i odmah je nastala polemika u javnosti. Zar u današnje vrijeme, kada je zabranjeno dijeliti ljude na polove, ima uopšte bilo kakve veze koje je boje maska? Ima. I nema. Zavisi na kojoj ste strani društva koje je podijeljeno oko svega, pa i oko toga da li je zaista prikladno da policajci nose ružičaste maske.

Najčitanije