Covid

Fajzer traži odobrenje u SAD za vakcinisanje tinejdžera

VAŠINGTON - Farmaceutska kompanija Fajzer i njen njemački partner BioNTek saopštili su danas da su zatražili od američke Uprave za hranu i lijekove da proširi upotrebu njihove kovid-19 vakcine i na adolescente starosti od 12 do 15 godina po hitnom postupku.

Dodik: RS cijeli proces vodila odgovorno, stiže još "Sputnjika V"

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi ovih dana Republika Srpska trebalo da dobije nove količine ruske vakcine "Sputnjik V", te naglasio da se i prilikom nabavke vakcina protiv virusa korona još jednom pokazalo da je Srpska jedina funkcionalna u BiH.

Ruska ambasada: Vakcine nisu stigle u Pjongjang

PJONGJANG - Farmaceutski proizvodi iz Rusije, uključujući vakcinu "Sputnjik V", nisu isporučeni Sjevernoj Koreji jer su granice te zemlje zatvorene, saopšteno je iz ruske ambasade u Pjongjangu.

Iz Hrvatske u Njemačku od nedjelje po novim pravilima

ZAGREB - U nedjelju stupa na snagu odluka Njemačke o proglašenju Hrvatske područjem visokog epidemiološkog rizika, što sa sobom donosi stroža pravila pri ulasku u tu zemlju.

U Srbiji potpuno imunizovano više od milion i po građana

BEOGRAD - U Srbiji je do sada dato 2.836.012 doza vakcina protiv virusa korona, a obje doze primilo je 1.158.744 građana, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

SZO: "Šokantna neravnoteža" u distribuciji vakcina

ŽENEVA - Postoji "šokantna neravnoteža" u distribuciji vakcina protiv kovida-19 širom svijeta, a većina zemalja nema ni blizu dovoljno vakcina da pokrije rizične grupe, izjavio je danas generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus.

Počeli pregovori s Njemačkom o isporuci vakcine "Sputnjik V"

MOSKVA - Ruski fond za direktne investicije počeo je pregovore s predstavnicima njemačke vlade o preliminarnom sporazumu o isporuci ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V", saopšteno je na zvaničnom nalogu na Twitteru te vakcine.

Izvještaj NIC: Izazovi čovječanstva - bolesti, klima, sukobi

VAŠINGTON - Bolesti, jaz između bogatih i siromašnih, klimatske promjene i sukobi među zemljama predstavljaće veći izazov narednih decenija, a pandemija kovida je već dovela do pogoršanja nekih od tih problema, navodi se u američkom obavještajnom izvještaju objavljenom danas.

Dragi: Italija treba da stopira vakcinaciju mlađih od 60

RIM - Italija bi trebalo odmah da prestane da daje ljudima mlađim od 60 godina vakcine protiv virusa korona i umjesto toga da se usredsrijedi na zaštitu starijih, izjavio je danas premijer Mario Dragi.

Sajber stručnjaci: Lažni kovid pasoši "po cijeni kikirikija"

LONDON - Lažni kovid pasoši se prodaju preko interneta po bagatelnim cijenama u velikoj prevari koja je alarmirala vlasti brojnih država koje žele da ožive putovanja i ekonomije, ocijenili su sajber stručnjaci.

Najčitanije