Covid

U Hrvatskoj preminulo devet osoba, zaraženo 125

ZAGREB - Hrvatska je danas registrovala 125 novih slučajeva zaraze virusom korona i devet preminulih, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Krizni štab Srbije najavio sjednicu, novo popuštanje mjera?

BEOPGRAD - Sjednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona biće održana u ponedjeljak, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

U Rusiji raste broj zaraženih

MOSKVA - Rusija je danas prijavila 13.510 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je peti dan većeg rasta broja novih slučajeva zaraze.

Hrvatska popustila mjere, kafići do ponoći

ZAGREB - Zbog povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj će od sutra, odnosno ponoći kafići, pekare i javna okupljanja moći da rade do 24 sata.

EK poručila: Zapadni Balkan još da sačeka na slobodno putovanje u EU

BRISEL - U Evropskoj komisiji pozdravljaju napredak koji zemlje zapadnog Balkna ostvaruju po pitanju epidemiološke situacije i vakcinacije, ali poručuju da treba biti strpljiv do konačnog stavljanja regiona na listu "bezbjednih" zemlja za čije građane neće važiti restrikcije za ulazak u EU.

Kluge: Evropa nije van opasnosti od kovida

KOPENHAGEN - Evropa nikako nije van opasnosti u pogledu situacije s kovidom-19, izjavio je danas regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge.

Austrija prvi put poslije devet mjeseci bez preminulih

BEČ - Prvi put poslije skoro devet mjeseci u Austriji nije zabilježen nijedan preminuli zaražen virusom korona.

Još jedan skandal u Njemačkoj, Špan bacio stotine miliona evra na testove?

Njemački ministar zdravlja Špan omogućio je privatnicima da od države naplaćuju do šest evra za materijal za jedan brzi test na koronu, iako je realna cijena daleko manja. To je nova u nizu afera koje pogađaju ministra.

Odluka o vakcinaciji djece od 12 do 15 godina u Srbiji narednih dana

BEOGRAD - Nacionalna Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije juče je primila zahtjev kompanije Fajzer za odobrenje korišćenja te vakcine i kod djece starosti od 12 do 15 godina u Srbiji, a odluka o tome biće donesena narednih dana rekao je danas direktor agencije dr Saša Jaćović.

Američki izvještaj: Korona možda iscurila iz kineske laboratorije

VAŠINGTON - Istraživanje nacionalne laboratorije SAD o porijeklu virusa korona pokazalo je da je hipoteza da je virus iscurio iz kineske laboratorije u Vuhanu moguća i da zaslužuje dalju istragu, objavio je "Volstrit džornal" pozivajući se na izvore upoznate sa sadržajem tog tajnog dokumenta.

Najčitanije