Covid

Ljekari preporučuju i četvrtu dozu vakcine

BANJALUKA, SARAJEVO - S obzirom na pozitivan efekat koji su ostvarile prva, druga i treća doza vakcine protiv virusa korona, preporuka ljekara je da se primi četvrta doza.

U Srbiji više od 4.000 novozaraženih, umrlo devet osoba

BEOGRAD - U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena 4.182 nova slučaja virusa korona na osnovu 9.787 testiranih uzoraka, a preminulo je devet osoba.

U Hrvatskoj umrlo 14 ljudi, zaraženo 1.226

ZAGREB - U posljednja 24 časa virus korona u Hrvatskoj potvrđen je kod 1.226 ljudi, od testiranih 3.274, a od posljedica ove infekcije preminulo 14 osoba, podaci su Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Njemačka najavila nove epidemijske mjere

BERLIN - Njemačka vlada je u srijedu predstavila svoje planove za nove mjere u vezi s virusom korona za predstojeću jesen i zimu, jer očekuje da će broj slučajeva virusa ponovo porasti tokom hladnije sezone.

U Srpskoj 157 novozaraženih, prijavljena dva smrtna slučaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 262 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а kоrоnа jepоtvrđеn kоd 157 оsоbа, podaci su Instituta zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

Nova uredba za ulazak u Austriju od 1. avgusta

BEČ - Od 1. avgusta stupa na snagu nova uredba za ulazak u Austriju iz zemalja povećanog epidemiološkog rizika.

Hrvatska na udaru novog talasa visokozaraznih podvarijanti korone

ZAGREB - Hrvatska je na udaru novog talasa visokozaraznih podvarijanti virusa korona koje su povećale udio pozitivnih među testiranima na čak 30 odsto, a broj novih slučajeva zaraze na dnevnom novou veći je od hiljadu, rečeno je u Hrvatskom zavodu za javno zdravlje (HZJZ).

U Srpskoj 247 novozaraženih, prijavljena tri smrtna slučaja

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 423 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 247 оsоbа, podaci su Instituta zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

U Srbiji 4.500 novih slučajeva, šest osoba preminulo

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano 4.500 novih slučajeva virusa korona, na osnovu 12.821 testiranog uzorka.

Bajdenov ljekar otkrio u kakvom je stanju predsjednik

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden ima kijavicu, osjeća umor i ima povremeno suv kašalj, naveo je njegov ljekar Kevin O'Konor u pismu koje je danas uputio sekretaru za štampu Bijele kuće Karin Žan-Pjer, nakon što je objavljeno da je pozitivan na kovid-19.

Blizu 4.000 novozaraženih U Srbiji, pet osoba peminulo

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 3.912 novih slučajeva virusa korona na osnovu 13.677 testiranih uzoraka.

Direktor turnira u Montrealu: Novače, zasuči rukav i primi vakcinu

Novak Đoković je pozvan da "zasuče rukave i primi vakcinu" kako bi se takmičio na Mastersu u Montrealu.

Bekić: Sljedeće nedjelje Srbija može očekivati 4.000 novooboljelih

BEOGRAD - Već sljedeće nedjelje može se očekivati oko 4.000 novooboljelih od kovida na dnevnom nivou, izjavio je član Kriznog štaba i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić.

U Srbiji još 2.728 zaraženih, preminule četiri osobe

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano 2.728 novozaraženih virusom korona, od ukupno 10.328 testiranih.

SZO: Kovid ostaje globalna prijetnja, nije ni blizu kraja

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da kovid ostaje globalna prijetnja, skoro dvije i po godine nakon što je krenula pandemija.

Najčitanije