Covid

Prevelik broj novozaraženih u Njemačkoj

BERLIN - Predstavnik njemačke vlade Štefen Šajber danas je izjavio da je broj novoinficiranih u toj zemlji preveliki, a zabrinutost zbog širenja novog, zaraznijeg soja virusa korona, glavni je razlog zbog kojeg su kancelarka Angela Merkel i lideri saveznih država odlučili da se njihov planirani sastanak održi ranije, već sutra.

EU: Pitanje "korona pasoša" osjetljivo i teško

BRISEL - Lideri EU na vanrednom sastanku Evropskog savjeta 21. januara razgovaraće i o uviđenju tzv. korona pasoša, najavljeno je u Evropskoj komisiji.

Capak: Prijavljene 122 sumnje na nuspojave cjepiva

ZAGREB - Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istakao je da su do sada prijavljene 122 sumnje na nuspojave vakcine, od čega je jedna na vakcinu Moderne. Većina prijavljenih nuspojava su blage, radi se o lagano povišenoj tjelesnoj temperaturi, bolu na mjestu aplikacije, ali bilo je i nekoliko težih alergijskih reakcija.

Mitropolit Hrizostom podržao vakcinaciju: SPC potcijenila opasnost korone

Mitropolit dabrobosnaki i čuvar patrijarškog trona SPC Hrizostom rekao je da bi se vakcinisao protiv virusa korona, ukazujući da je veliki zagovornik vakcinacije i imunizacije, kao i da je SPC potcijenila opasnost novog virusa.

U Sloveniji od korone oboljele još 293 osobe, 26 preminulo

LJUBLJANA - U Sloveniji su od virusa korona oboljele još 293 osobe, dok je 26 pacijenata preminulo od posljedica virusa, saopštila je danas slovenačka vlada.

Ministar zdravlja Njemačke naložio ciljanu pretragu za novim sojem

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan naložio je danas laboratorijama u zemlju ciljanu pretragu za novim sojem virusa.

U Hrvatskoj 174 nova slučaja korone, umrlo 39 osoba

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježena su 174 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.276.

Njemački virusolog ne vjeruje u održavanje EP u fudbalu

Dok UEFA tvrdi da će se Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje je sa prošle pomjereno na ovu godinu, biti održano od 11. juna, njemački virusolog Karl Lauterbah smatra da će morati da se otkaže.

U karantinu 72 tenisera koji su došli na Australijen open

Australijen open, prvi teniski grend slem u godini, počinje 8. februara, a 72 tenisera koji su doputovali u ovu zemlju se nalazi u karantinu.

Pandemija "lomi" i jezik

BANJALUKA - Ranije rijetko korištene riječi kao što su pandemija, karantin, kovid, korona, anosmija, pneumonija, vizir i još mnoge tokom posljednjih deset mjeseci obilježile su komunikaciju i ušle u svakodnevni razgovor, a neke strane, kao što je lockdown, potpuno smo prisvojili.

Najčitanije