Covid

Njemačka uvodi pravila za nevakcinisane: "Ne radi se o pritisku"

Stanovnici Njemačke koji se nisu vakcinisali, a koji će zbog povratka iz rizičnih područja ili kontakta sa zaraženima biti prisiljeni na samoizolaciju, više neće dobijati nadoknadu zbog izostanka sa posla, odlučili su ministri zdravstva saveznih pokrajina u srijedu.

Udario medicinsku sestru zbog davanja vakcine bez pristanka

MONTREAL - Policija u kanadskoj provinciji Kvebek traga za muškarcem za kojeg se sumnja da je udario medicinsku sestru u lice jer je njegovoj ženi dala vakcinu protiv virusa korona bez njegovog pristanka, rekao je danas portparol policije.

SZO: Delta soj zamijenio ostala tri zabrinjavajuća soja

Zabrinjavajuća varijanta delta, prisutna u 185 zemalja, zamijenila je ostale tri zabrinjavajuće varijante koronavirusa - alfu, betu i gamu, koje sada predstavljaju manje od jedan posto slučajeva, navodi Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Sloboda Mićalović pozitivna na virus korona

Sloboda Mićalović (40) pozitivna je na virus korona, zbog čega je 19. septembra prekinuto snimanje serije "Tajne vinove loze", saznaju srpski mediji.

U Srpskoj trenutno zaraženo 529 djece školskog uzrasta

BANJALUKA - U Republici Srpskoj trenutno je virusom korona zaraženo 529 djece školskog uzrasta, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske, pozivajući se na podatke koje dostavlja Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Zemlja bez kovida, maske nose zbog prašine

AŠHABAD - Turkmenistan je jedna od rijetkih zemalja, uz Sjevernu Koreju, koja kaže da nema zabilježenih slučajeva korona virusa.

Vatikan će za ulazak tražiti zelenu propusnicu

VATIKAN - Zdravstveni sertifikat koji dokazuje imunitet na kovid 19 biće neophodan za ulazak u Vatikan od 1. oktobra, saopšteno je danas iz sjedišta Katoličke crkve.

Haos u Melburnu, protesti zbog mjera, hapšenja i nasilje

MELBURN - Policija Viktorije uhapsila je 265 demonstranata, a tri policajca su hospitalizovana nakon nasilnih demonstracija protiv vladinih strogih mjera suzbijanja kovida 19 u Melburnu.

Jednomjesečna beba u Gacku zaražena virusom korona

GACKO - Epidemiološka situacija u Gacku je zabrinjavajuća, od virusa korona u protekla 24 časa preminule su dvije osobe starije životne dobi iz ove opštine i registrovano još 42 oboljelih, među kojima je i jednomjesečna beba, rekao je Srni ljekar gatačkog Doma zdravlja Srđan Kravić.

U FBiH zaražene 482 osobe, troje preminulo

SARAJEVO - U Federaciji BiH u protekla 24 časa virusom korona zaražena su 482 lica od 2.467 testiranih, a tri lica su preminula.

Najčitanije