Covid 19

Džonson imenovao ministra za raspodjelu vakcina protiv korone

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson imenovao je danas Nadhima Zahavija, trenutno sekretara za biznis, za ministra odgovornog za raspodjelu vakcine protiv Kovid-19.

Prema novoj studiji ova krvna grupa je otpornija na koronu od ostalih

Neke od najnovijih naučnih studija o virusu korona i naporima da se pronađu lijekovi i vakcine protiv kovida 19 sada su poznate široj javnosti.

Protest u Zagrebu protiv novih epidemioloških mjera

ZAGREB - U Zagrebu se održava protest protiv novih mjera u suzbijanju epidemije virusa korona.

Capak: Kazne za nepridržavanje mjera između 100 i 200 evra

ZAGREB - Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je danas da bi kazne za prekršioce mjera, za nenošenje maske u javnom prevozu ili u zatvorenim prostorima, trebalo da budu između 100 i 200 evra.

U FBiH 865 novozaraženih, prijavljeno 14 smrtnih slučajeva

U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.196 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 865 pozitivno na virus korona.

Vučić: Težak dan, pogotovo po broju preminulih

NIŠ - Danas je za Srbiju težak dan, posebno po broju preminulih od virusa korona, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ne navodeći brojke.

Brnabić: Pratimo situaciju, dodatne mjere ako bude potrebno

SREMSKA RAČA - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se prati situacija u zemljama gdje živi dosta naših ljudi koji bi za praznike mogli u većem broju da dođu u Srbiju i da će se u skladu sa tom situacijom i donositi odluke o eventualnim dodatnim mjerama.

Netačne rezultate testa na koronu dobilo oko 1.300 Britanaca

LONDON - Više od 1.300 Britanaca dobilo je netačne, pozitivne rezultate testa na korona virus zbog grešaka u vladinom sistemu "Testiraj i prati", saopštilo je danas britansko Ministarstvo zdravlja.

Skoro 1.600 novozaraženih u Sloveniji, preminulih 43

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđen 1.591 nov slučaj virusa korona od testiranih 6.938, a preminule su 43 osobe.

U Hrvatskoj 3.987 novih slučajeva, umrlo 55 pacijenata

ZAGREB - U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 3.987 novih slučajeva virusa korona, testirane su 11.282 osobe, a preminulo je 55 pacijenata.

Najčitanije