Covid 19

Bole vakcine

Što bi rekli stari ljudi, nikada ne obećavaj djeci nešto što ne možeš ispuniti. Tog pravila treba da se drže i institucije u BiH u vezi s nabavkom vakcina protiv virusa korona.

Tegeltija: Ispunjeni uslovi za prihvat vakcina, ali dobavljač kalkuliše

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da BiH ispunjava uslove za prihvat vakcina protiv virusa korona, da za to ima pisani dokaz, ali da dobavljač "kupuje vrijeme" da ih drugima proda po drugim cijenama.

Talhamer: Vakcina "Sputnjik V" efikasna kao "kalašnjikov"

BEČ - Ruska vakcina protiv kovida 19 "sputnjik ve" pokazala je efikasnost i pouzdanost kakve se mogu porediti sa karakteristikama ruske puške "kalašnjikov", izjavio je glavni specijalista za infektivne bolesti na Medicinskom univerzitetu u Beču Florijan Talhamer.

U FBiH 177 novih slučajeva zaraze, preminulo devet

SARAJEVO - Novih 177 zaraženih virusom korona i devet smrtnih slučajeva potvrđeno je danas u Federaciji BiH, pokazuju podaci federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

U Hrvatskoj 424 nova slučaja korone, umrle 22 osobe

ZAGREB - U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata potvrđena 424 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a broj aktivnih slučajeva je 2.904, saopštio je Štab civilne zaštite.

Prve doze vakcine "AstraZeneca" danas stižu u Hrvatsku

ZAGREB - Prve doze vakcine "Astra Zeneka" protiv virusa korona danas stiže u Hrvatsku, a sutra počinje imunizacija.

Slovenija ukinula obavezan test za radnike pri ulasku u zemlju

Slovenija je povukla mjeru o obaveznom negativnom testu na virus korona za radnike koji svakodnevno putuju u susjedne zemlje na posao, saopštila je Vlada te zemlje.

U Srbiji vakcinisano više od 538.000 osoba

Prema najnovijim podacima, Srbija je i dalje druga u Evropi, a prva u regionu po stopi vakcinisanih na milion stanovnika (79.119).

Bio u komi 10 mjeseci, ne zna ništa o koroni a dva puta preležao kovid

Tinejdžer Džozef Flavil probudio se iz desetomjesečne kome i uopšte ne zna za pandemiju kovida 19, kojim se tokom ležanja u bolnici zarazio dva puta.

U Banjaluci sutra primopredaja opreme za tretman otpada od virusa korona

SARAJEVO - Ispred Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci sutra će biti izvršena primopredaja opreme za tretman otpada nastalog tokom pandemije virusa korona, saopšteno je iz UNDP-a.

Najčitanije