Covid 19

U Crnoj Gori 187 novih slučajeva, slijedi kontrola poštovanja mjera

PODGORICA - Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su, od posljednjeg presjeka, završile PCR analizu 638 uzorka na novi korona virus, od kojih je registrovano 187 novih pozitivnih slučajeva.

U Rusiji odobrena upotreba lijeka "koronavir"

MOSKVA - Ruska kompanija "R-farm" saopštila je danas da je njen lijek "koronavir" odobren za liječenje blažih i umjerenih slučajeva oboljenja kovid 19.

Hrvatska: Još 234 zaražena, šestoro preminulih

ZAGREB - U posljednja 24 časa u Hrvatskoj su zabilježena još 234 zaražena virusom korona, a šestoro ljudi je preminulo, podaci su Štaba civilne zaštite.

Dekan Pravnog fakulteta Željko Mirjanić pozitivan na virus korona

BANJALUKA - Dekan banjalučkog Pravnog fakulteta Željko Mirjanić je pozitivan na virus korona i hospitalizovan je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, potvrdili su za "Nezavisne" iz ove ustanove.

U Zagrebu 49 djece zaraženo koronom

ZAGREB - U Zagrebu je 49 djece u ustanovama obrazovanja zaraženo korona virusom.

Savjet ministara dao saglasnost o nabavci vakcina protiv virusa korona

SARAJEVO - Savjet ministara dao je danas saglasnost na ugovor o nabavci vakcina sa Globalnom alijansom za vakcine /GAVI/, nakon što je usvojio informaciju o pristupanju BiH Instrumentu za globalni pristup vakcini protiv kovida 19.

Turska počinje treću fazu testiranja kineske vakcine

ISTANBUL - Turska će danas početi treću fazu testiranja eksperimentalne kineske vakcine protiv virusa korona, javili su turski mediji.

Kanadsko istraživanje: Moždani udar može biti prvi simptom kovida-19

OTAVA - Moždani udar može biti prvi simptom kovid-19 kod mladih pacijenata, pokazuje novo kanadsko istraživanje.

KCUS: Virusom korona zaražene još 43 osobe

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom protekla 24 časa testirana su 333 uzorka, a virus korona potvrđen je kod 43 osobe.

Moguće kazne do 10.000 KM za klubove PLBiH zbog nepoštovanja mjera

Kazne od 3.000 do 10.000 KM čekaju klubove M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ukoliko se ne budu pridržavali mjera zaštite od kovida19, uključujući i situacije kod potencijalnog vraćanja navijača na tribine.

Najčitanije