Covid-19

Tijela preminulih od kovid-19 plutaju indijskim rijekama

NJU DELHI - Tela preminulih od kovid-19 pronađena su bačena u neke indijske reke, saopštile su lokalne vlasti po prvi put zvanično priznajući tu alarmantnu praksu, za koju se navodi da je posljedica siromaštva i straha od bolesti u udaljenim oblastima.

Kako je Velika Britanija nadmudrila EU u nabavci vakcina?

Britanske vlasti tajno su dozvolile korišćenje britanskog lanca snabdevanja cijepivom AstraZeneke za Australiju.

Pfizer: Vakcina 91 odsto efikasna, štiti od južnoafričkog soja

NJUJORK - Kompanije Pfizer i BioNTech saopštile su danas da je njihova vakcina protiv kovida-19 gotovo 91 odsto efikasna u sprečavanju korona virusa.

Bole vakcine

Što bi rekli stari ljudi, nikada ne obećavaj djeci nešto što ne možeš ispuniti. Tog pravila treba da se drže i institucije u BiH u vezi s nabavkom vakcina protiv virusa korona.

Tegeltija: Ispunjeni uslovi za prihvat vakcina, ali dobavljač kalkuliše

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da BiH ispunjava uslove za prihvat vakcina protiv virusa korona, da za to ima pisani dokaz, ali da dobavljač "kupuje vrijeme" da ih drugima proda po drugim cijenama.

Talhamer: Vakcina "Sputnjik V" efikasna kao "kalašnjikov"

BEČ - Ruska vakcina protiv kovida 19 "sputnjik ve" pokazala je efikasnost i pouzdanost kakve se mogu porediti sa karakteristikama ruske puške "kalašnjikov", izjavio je glavni specijalista za infektivne bolesti na Medicinskom univerzitetu u Beču Florijan Talhamer.

U FBiH 177 novih slučajeva zaraze, preminulo devet

SARAJEVO - Novih 177 zaraženih virusom korona i devet smrtnih slučajeva potvrđeno je danas u Federaciji BiH, pokazuju podaci federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

U Hrvatskoj 424 nova slučaja korone, umrle 22 osobe

ZAGREB - U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata potvrđena 424 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a broj aktivnih slučajeva je 2.904, saopštio je Štab civilne zaštite.

Prve doze vakcine "AstraZeneca" danas stižu u Hrvatsku

ZAGREB - Prve doze vakcine "Astra Zeneka" protiv virusa korona danas stiže u Hrvatsku, a sutra počinje imunizacija.

Slovenija ukinula obavezan test za radnike pri ulasku u zemlju

Slovenija je povukla mjeru o obaveznom negativnom testu na virus korona za radnike koji svakodnevno putuju u susjedne zemlje na posao, saopštila je Vlada te zemlje.

Najčitanije