Covid19

Broj zaraženih u Sloveniji u padu, ukidaju se neka kovid odjeljenja

LJUBLJANA - Slovenija je danas registrovala 1.286 zaraženih virusom korona, a 19 ljudi je preminulo, podaci su Instituta za javno zdravlje.

U svijetu blagi rast broja zaraženih

U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 22.502.367 osoba, a do sada je zabilježeno ukupno 273.270.085 slučajeva zaraze, navodi statistički portal "Vorldometar".

U Srbiji preminulo 16 osoba, još 2.518 zaraženih

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 časa registrovano još 2.518 zaraženih virusom korona, dok je od posljedica infekcije preminulo 16 ljudi.

Njemačka: Ljekar sam napravio vakcinu, dobio krivičnu prijavu

BERLIN - Njemački ljekar Vinfrid Šteker, koji je sam napravio vakcinu protiv korona virusa, i njom vakcinisao porodicu i prijatelje, dobio je krivičnu prijavu.

Soj virusa koji se sada pojavio u Pekingu je drugačiji

Novi slučajevi koronavirusa u glavnom gradu Kine su uvezeni, rekao je glavni epidemiolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Vu Cunjou za CGTN.

Cijeli ruski klub u karantinu, šest igrača pozitivno

MOSKVA - Fudbalski klub Rostov saopštio je danas da će cijela ekipa i dio zaposlenih u klubu otići u samoizolaciju na dvije nedjelje, nakon što su testovi šestorice fudbalera bili pozitivni na korona virus.

Njemačka zabranila održavanje većih događaja do oktobra

BERLIN - Zabrana održavanja velikih događaja, uključujući sajmove, u Njemačkoj biće produžena najmanje do kraja oktobra zbog pandemije virusa korona, javila je njemačka televizija N-TV.

Korona u maju "pojela" 1,3 milijarde KM potrošnje

SARAJEVO, BANJALUKA - Stanovnici Bosne i Hercegovine u maju ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine potrošili su 1,303 milijarde KM manje, a čak 7.541 PDV obveznik u BiH predao je PDV prijavu sa nulom, što znači da uopšte nisu imali prometa u prošlom mjesecu.

Greška u sistemu: U Čileu "propušteno" 31.000 slučajeva

SANTIJAGO - Greška u kompjuterskom sistemu u Čileu dovela je do propusta više od 31.000 potvrđenih slučajeva korona virusa, ili gotovo šestine dosadašnjeg ukupnog broja, rekli su danas zdravstveni zvaničnici.

U BiH nema pooštravanja mjera zbog korone

BANJALUKA, SARAJEVO - Epidemiološka situacija u RS i FBiH je pod kontrolom iako je povećan broj zaraženih virusom korona posljednjih nekoliko dana i pooštravanja mjera neće biti, potvrdili su nadležni i u RS i FBiH.

Najčitanije