Crkva

Grčka pravoslavna crkva sastavila pismo na temu vakcinacije

ATINA - Sinod Grčke pravoslavne crkve (GPC) sastavio je cirkularno pismo sa 12 pitanja i odgovora na temu vakcinisanja protiv kovida 19, koji će biti pročitan vjernicima u crkvama širom zemlje.

Ruska crkva: Ko se ne vakciniše grešan je, iskupljivaće se cijeli život

MOSKVA - Ruska pravoslavna crkva osudila je ljude koji odbijaju vakcinaciju protiv Kovida-19 kao grešnike i poručila im da će morati da se iskupljuju do kraja života.

HET opjeskario crkvu iz 17. vijeka

TREBINJE - Radnici preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" opjeskarili su u trebinjskom selu Orašje, u oblasti Popovo Polje, staru crkvu iz 17. vijeka, posvećenu Usjekovanju glave Svetog Jovana Krstitelja.

Pojavio se snimak paljenja zastave SPC iznad Gračanice

GRAČANICA - Na društvenim mrežama pojavio se snimak paljenja zastave SPC, a kako se pretpostavlja, ovaj vandalski čin odigrao se na brdu iznad Gračanice.

Poljska katolička crkva objavila izvještaj o zlostavljanju djece

VARŠAVA - U svom najnovijem izvještaju koji je objavljen danas o seksualnom zlostavljanju maloljetnika, poljska Katolička crkva nabrojala je 292 sveštena lica za koja se tvrdi da su zlostavljala preko 300 dječaka i djevojčica od 1958. do 2020. godine.

Joanikije: Tražio sam od Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor

PODGORICA - Vladika Joanikije izjavio je da je zahtjevao od Krivokapića da potpiše potpiše Temeljni ugovor sa SPC, a ne da se miješa u izbor mitropolita Crnogorsko-primorskog.

Poruka na crkvi kod Splita: "Srbi nikako u Mjesni odbor"

SPLIT - Na crkvi Svetog Martina biskupa u Vranjicu kod Splita jutros se pojavila poruka s uputstvima za koga glasati, odnosno za koga ne glasati na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Hrvatskoj.

Crkva brvnara 117 godina čuva tajnu buntovnika sa Zmijanja

...sad ovo, pazi dobro. Ja hoću da se ženim. I to ovako: da se ja i ti vjenčamo tamo u Jošavci kod onog tvog popa. Za to ne treba niko da zna. Ja ću izvaditi od svog popa vjenčanicu, pa ću tamo doći da se u najvećoj tišini vjenčamo. Ja neću ni oca zvati, ni brata - nikog! Onda ću te poljubiti kao svoju ženicu i ostaviti kod majke, a ja ću nastaviti školu. I još za dvije godine sam svoj čovjek.

Krivokapić: Žao mi je što Đukanović još nije oprostio Crkvi

PODGORICA - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odgovorio je danas predsjedniku države Milu Ðukanoviću koji ga je prekorio zbog toga što je prisustvao sahrani episkopa Atanasija Jevtića, navodeći da ko gubi ima pravo da se ljuti i dodao da ta ljutnja ne bi trebalo da traje dugo.

Snimljena krađa u crkvi, hvataljkom izvlačio novac

Nečuvena krađa dogodila se u crkvi Svetog Mateje u beogradskom naselju Ledine.

Najčitanije