Crkva

Krivokapić: Žao mi je što Đukanović još nije oprostio Crkvi

PODGORICA - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odgovorio je danas predsjedniku države Milu Ðukanoviću koji ga je prekorio zbog toga što je prisustvao sahrani episkopa Atanasija Jevtića, navodeći da ko gubi ima pravo da se ljuti i dodao da ta ljutnja ne bi trebalo da traje dugo.

Snimljena krađa u crkvi, hvataljkom izvlačio novac

Nečuvena krađa dogodila se u crkvi Svetog Mateje u beogradskom naselju Ledine.

Abazović: Imovina crkve biće zaštićena

BEOGRAD - Zakonom o slobodi vjeroispovijesti koji je po drugi put usvojila Skupština Crne Gore biće zaštićena imovina Srpske pravoslavne crkve i dobro je da je ovaj zakon usvojen tako da ovu temu sada možemo staviti ad akta i baviti se drugim stvarima, izjavio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Ðukanović: Ne želimo državu kojom će upravljati crkva

NIKŠIĆ - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović, koji je i lider najuticajnije opozicione DPS, poručio je danas u Nikšiću da ta stranka ne želi državu po srednjovjekovnom modelu prema kojem će se iz crkve upravljati državom.

Napad na kod crkve u Kalifoniji, ima mrtvih i povrijeđenih

SAN HOZE - Dvije osobe su ubijene, a više njih je ozbiljno povrijeđeno kod crkve u kalifornijskom gradu San Hoze, kada je nepoznati muškarac napao prisutne.

Patrijarh Irinej pozitivan na virus korona

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pozitivan je na virus korona, objavljeno je na internet stranici SPC.

Uhapšen napadač koji je pucao na pravoslavnog sveštenika u Lionu

Policija je, poslije potrage, uhapsila muškarca za koga se sumnja da je iz "krateža" ranio pravoslavnog sveštenika, koji je u Francusku došao iz Grčke.

U Francuskoj pucano na pravoslavnog sveštenika dok je zatvarao crkvu

LION - Pravoslavni svestenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobjegao, rekao je policijski izvor.

Turci uz povike "Alahu akbar" demolirali unutrašnjost crkve u Beču

Mladi Turci upali su u Crkvu Antuna Padovanskog u Beču i uz povike "Alahu akbar" demolirali unutrašnjost, polomili klupe, ispovjedničke kabine i liturgijske predmete. Kancelar Sebastijan Kurc osudio vandalski napad i zatražio "kraj pogrešno shvaćene tolerancije" prema islamu.

Najčitanije