Crkva

Potvrda o vakcinaciji Grcima potrebna i za crkvu

ATINA - Grčka pravoslavna crkva zatražila je od vjernika koji prisustvuju vjerskim službama da imaju potvrde o vakcinaciji ili negativnom testu na virus korona, pošto je broj zaraženih ponovo u porastu.

Krivokapić dolazi u Beograd - razlog potpisivanje Temeljnog ugovora?

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić za desetak dana ide u prvu zvaničnu posjetu Srbiji, prenosi televizija Vijesti.

Ðukanović: Vlada Crne Gore je pješadija velikosrpskog nacionalizma

PODGORICA - U organizaciji Atlantskog saveza u Crnoj Gori je počeo 2BS forum na kojem je predsjednik Milo Ðukanović kazao da se stabilnost njegove zemlje može učvrstiti jedino kroz proces evropskih integracija, ali da predstavlja problem kada sa partnerskih adresa stignu oskudne poruke koje su ozbiljno zamagljivanje evropske perspektive.

Lava progutala crkvu

LA PALMA - Lava iz vulkana Kumbre Vieha na kanarskom ostrvu La Palma progutala je crkvu koja se nalazila na putu lave ka moru.

Dodik i Vučić posjetili crkvu Svetog Đorđa u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetili su danas crkvu Svetog Đorđa u Budimpešti, a dobrodošlicu im je poželio episkop budimski Lukijan sa sveštenstvom.

"Nezavisne" u posjeti grčkoj crkvi Agia Paraskevi: Duhovna svetinja u pećini

U zemlji kao što je Grčka teško je napraviti pravi odabir najzanimljivijih i najznačajnijih mjesta koje treba posjetiti, ali jedno od nezaobilaznih, barem za one turiste koji dolaze autom iz pravca Sjeverne Makedonije, svakako je mjesto Agia Paraskevi (Sveta Paraskeva).

Grčka pravoslavna crkva sastavila pismo na temu vakcinacije

ATINA - Sinod Grčke pravoslavne crkve (GPC) sastavio je cirkularno pismo sa 12 pitanja i odgovora na temu vakcinisanja protiv kovida 19, koji će biti pročitan vjernicima u crkvama širom zemlje.

Ruska crkva: Ko se ne vakciniše grešan je, iskupljivaće se cijeli život

MOSKVA - Ruska pravoslavna crkva osudila je ljude koji odbijaju vakcinaciju protiv Kovida-19 kao grešnike i poručila im da će morati da se iskupljuju do kraja života.

HET opjeskario crkvu iz 17. vijeka

TREBINJE - Radnici preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" opjeskarili su u trebinjskom selu Orašje, u oblasti Popovo Polje, staru crkvu iz 17. vijeka, posvećenu Usjekovanju glave Svetog Jovana Krstitelja.

Pojavio se snimak paljenja zastave SPC iznad Gračanice

GRAČANICA - Na društvenim mrežama pojavio se snimak paljenja zastave SPC, a kako se pretpostavlja, ovaj vandalski čin odigrao se na brdu iznad Gračanice.

Najčitanije