Crkva

Napad na kod crkve u Kalifoniji, ima mrtvih i povrijeđenih

SAN HOZE - Dvije osobe su ubijene, a više njih je ozbiljno povrijeđeno kod crkve u kalifornijskom gradu San Hoze, kada je nepoznati muškarac napao prisutne.

Patrijarh Irinej pozitivan na virus korona

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pozitivan je na virus korona, objavljeno je na internet stranici SPC.

Uhapšen napadač koji je pucao na pravoslavnog sveštenika u Lionu

Policija je, poslije potrage, uhapsila muškarca za koga se sumnja da je iz "krateža" ranio pravoslavnog sveštenika, koji je u Francusku došao iz Grčke.

U Francuskoj pucano na pravoslavnog sveštenika dok je zatvarao crkvu

LION - Pravoslavni svestenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobjegao, rekao je policijski izvor.

Turci uz povike "Alahu akbar" demolirali unutrašnjost crkve u Beču

Mladi Turci upali su u Crkvu Antuna Padovanskog u Beču i uz povike "Alahu akbar" demolirali unutrašnjost, polomili klupe, ispovjedničke kabine i liturgijske predmete. Kancelar Sebastijan Kurc osudio vandalski napad i zatražio "kraj pogrešno shvaćene tolerancije" prema islamu.

Kako je tekao krvavi napad u Nici

Troje ljudi, dve žene i muškarac, ubijeni su u terorističkom napadu u Nici.

Teretana u Poljskoj postala "Crkva zdravog tijela"

Popularna teretana u Krakovu, u Poljskoj, uspjela je da zadrži svoje klijente i nastavi s radom tokom pandemije virusa korona tako što je promijenila djelatnost iz teretane u crkvu i prodavnicu.

Provokacije albanskih navijača ispred Crkve Bogorodice Ljeviške

PRIZREN - Grupa albanskih navijača iz Prizrena okupila se danas ispred Crkve Bogorodice Ljeviške uzvikujući "Kosovo je srce Albanije".

Vatikan: Bez saglasnosti SPC neće biti kanonizacije Stepinca

Kanonizacija kardinala Alojzija Stepinca mora da bude trenutak zajedništva za cjelokupnu Crkvu, i katolike i pravoslavne, a kako na pravoslavnoj strani i dalje postoji otpor, do daljeg, Stepinac neće biti proglašen svetim, poručio je državni sekretar Svete stolice, kardinal Pjetro Parolin.

Građani prekinuli erotski fotosešn ispred crkve

Mještani Rtine u opštini Ražanac doživjeli su šok u utorak oko 18 sati kada su ispred crkve Sv. Šime vidjeli - gole žene.

Najčitanije