Crna Gora

Patrijarh Porfirije razgovarao sa zvaničnicima i političarima Crne Gore

BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je, na njihov zahtjev, s odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore kojima je prenio da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja i izrazio uvjerenje da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

Ðukanović: Aktuelna vlada 4. februara postaje prošlost

​PODGORICA - Crnogorski predsjednik i lider opozicionog DPS-a Milo Ðukanović je mišljenja da je izvijesno da će aktuelna vlada Zdravka Krivokapića 4. februara postati prošlost.

Krivokapić neinfomisan o razgovoru Abazovića i Porfirija

​PODGORICA - Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da nije informisan o čemu je potpredsjednik vlade Dritan Abazović u Beogradu razgovarao sa patrijarhom Porfirijem.

Državljanin BiH poginuo u nesreći u Crnoj Gori

​PODGORICA - Šezdesetčetvorogodišnji državljanin BiH M.S. poginuo je jutros u saobraćajnoj nesreći u mjestu Radanovići kod Kotora.

Protest u Podgorici zbog najavljenog izglasavanja nepovjerenja Vladi

PODGORICA - U Podgorici se večeras održava protest zbog najavljenog izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi Crne Gore i mogućeg formiranja manjinske vlade.

Prosječna plata u Crnoj Gori 537 evra

PODGORICA - Prosječna neto plata u Crnoj Gori iznosila je 537 evra u decembru 2021. i zabilježila je rast od 1,9 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, prema podacima statističkog zavoda Monstat.

Krivokapić sumnja da će on potpisati Temeljni ugovor sa SPC

PODGORICA - Premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je sve uradio što je bilo do njega kada je riječ o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali sumnja da će ga on potpisati.

Mediji objavili nacrt, Temeljni ugovor pretrpio izmjene

PODGORICA - Podgoričke Vijesti objavile su danas na svom sajtu nacrt Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC, i navode da je riječ o posljednoj verziji koja je pretrpjela nekoliko izmjena u odnosu na prethodnu.

U Crnoj Gori 933 osobe zaražene, pet preminulo

PODGORICA - U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa pet ljudi preminulo od posljedica virusa korona, a registrovana su još 933 zaražena lica, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Podgorici.

Vlada Crne Gore spremna za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

PODGORICA - Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila informaciju i iskazala apsolutnu spremnost za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, u najkraćem vremenskom roku.

Najčitanije