Crna Gora

Predložen zakon o životnom partnerstvu u CG

PODGORICA - Vlada Crne Gore je danas utvrdila Prijedlog zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, prenosi RTCG.

Prava Crna Gora: Napad u Beogradu poruka vjerujućem narodu i SPC

PODGORICA - Činjenica da se pokušaj ubistva crnogorskog biznismena Miodraga Davidovića, ktitora i otvorenog protivnika Mila Đukanovića, dogodio dok je on bio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, ukazuje da je riječ o poruci i ovom vladici, a time i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Preminuo Želimir Cerović, bivši predsjednik KS Jugoslavije

Želimir Cerović, bivši predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore preminuo je u 71. godini, prenose mediji u toj zemlji.

Crnogorci grade jednu od najvećih solarnih elektrana u Evropi

PODGORICA - U Crnoj Gori gradi se solarna elektrana, jedna od najvećih u Evropi. Elektrana na Birskoj gori koštaće oko 200 miliona evra, a trebalo bi da zaposli 226 ljudi, izjavila je ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić.

Tuča Albanaca u Crnoj Gori, jedan teško povrijeđen

PODGORICA - Dvojica državljana Albanije potukla su se u kafani u centru Tuzija, a zatim je Pjetar Memaj (56) nožem ubo sunarodnika Ramu Belaja (54) i teško ga povrijedio.

Vican: Spriječen ulazak gotovo 10.000 migranata da iz Crne Gore u BiH

PODGORICA - Granična policija BiH je od 2017. godine spriječila 9.966 migranata da iz Crne Gore ilegalno pređu u BiH, rekla je portparol Franka Vican.

Zemljotres jačine 3,3 po Rihteru pogodio Crnu Goru

PODGORICA - Zemljotres jačine 3,3 stepena po Rihteru pogodio je večeras Crnu Goru.

Podgorica sa 20.000 evra pomaže Tirani

PODGORICA - Podgorica će uplatiti 20.000 evra pomoći Tirani za saniranje posljedica zemljotresa, odlučeno je na sjednici gradske skupštine.

U Albaniju stigli spasioci iz Srbije i Crne Gore

BEOGRAD - U Albaniju su stigli spasilački timovi iz Srbije i Crne Gore, kako bi pomogli lokalnom stanovništvu nakon serije zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.

Ambasadori pozvani na razgovor zbog Mirne Nikčević

PODGORICA - Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je ambasadore te zemlje Miodraga Vlahovića, Nebojšu Kaluđerovića i Željka Perovića pozvalo na razgovor u MSP zbog objavljivanja zajedničkog saopštenja da su platili novčane kazne suspendovanoj službenici ministarstva Mirni Nikčević, nakon čega će biti odlučeno o daljim koracima.

Najčitanije