Crna Gora

Crna Gora: Svi protiv svih

Nova kriza crnogorske vlasti nakon ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju koje je dovelo do žestokih protesta i sukoba građana i policije. Sada su mogući i vanredni izbori, a podjele u zemlji nikad nisu bile dublje.

Jake policijske snage oko Cetinjskog manastira

PODGORICA - Jake policijske snage raspoređene su danas oko Cetinjskog manastira, a blokirale su i oba prilaza zgradi Skupštine Cetinja, koja treba da glasa o inicijativi o vraćanju Cetinjskog manastira takozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Uhapšeni zbog krijumčarenja oko 352 kilograma marihuane

BAR - Bezbjednosno interesantne osobe A.M. (37) i V.R. (33) iz Bara uhapšena su zbog pokušaja krijumčarenja 352,7 kilograma marihuane, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Crna Gora broji 730 novozaraženih

PODGORICA - U Crnoj Gori su u posljednja 24 časa od posljedica virusa korona preminule četiri osobe, a testiranjem 4.708 uzoraka registrovano je 730 novih slučajeva zaraze, podaci su Instituta za javno zdravlje.

DF pozvao URA da pomogne, poslanica: Sve je moguće

PODGORICA - Demokratski front (DF) pozvao je kolege iz koalicije URA da pokažu neophodnu odgovornost i pomognu da svi zajedno izađu iz teške političke krize, u kojoj se danas nalazi Crna Gora.

URA se oglasila o dogovoru DF i Demokrata: "Ni za jotu"

PODGORICA - Povodom dogovora Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji aktuelne vlade, oglasio se GP URA Dritana Abazovića, saopštenjem u kojem poručuju da taj pokret "ni za jotu neće napustiti principe" iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Dačić: Postojala namjera da se otme jedan broj svetinja u Crnoj Gori

BEOGRAD - Inicijativa da se prava svojine Cetinjskog manastira prenesu na Crnogorsku pravoslavnu crkvu prikazuje pravu sliku situacije u Crnoj Gori, izjavio je danas predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić dodajući da pokazuje i da su litije bile opravdane, odnosno da je postojala namjera crnogorskih vlasti da otmu jedan broj svetinja od SPC.

Novi uslovi za ulazak u Crnu Goru

PODGORICA - U Crnu Goru će od danas moći da uđu samo osobe koje ispunjavaju uslove iz Nacionalne digitalne kovid potvrde, odnosno koje ispunjavaju uslov da je prošlo 14 dana od kada su potpuno vakcinisane i osobe kojima je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi.

U Crnoj Gori izvjesni predsjednički izbori

PODGORICA - U Crnoj Gori u ovom momentu jedino su izvjesni predsjednički izbori pošto je u toku skupštinska procedura za razrješenje Mila Đukanovića zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

U Crnoj Gori 628 novozaraženih

U Crnoj Gori u posljednja 24 časa registrovano je 628 novih slučajeva virusa korona.

Najčitanije