Crna Gora

Odbijen zahtjev Hrvatske za izručenje Sinđelića

​PODGORICA - Podgorički Viši sud odbio je zahtjev Hrvatske za izručenje Saše Sinđelića, svjedoka saradnika u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine, potvrđeno je iz tog suda.

Svjedok saradnik u slučaju "državni udar" zatražio azil u Crnoj Gori

PODGORICA - Svjedok saradnik u slučaju pokušaja državnog udara na izborni dan 2016. godine u Crnoj Gori, državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić stigao je u Crnu Goru i od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zatražio politički azil, potvrdio je danas glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Pokrenut disciplinski postupak protiv savjetnice u Ambasadi Crne Gore

PODGORICA - Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pokrenulo je disciplinski postupak protiv predstavnika Ambasade Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević zbog stavova i komentara koje je iznijela na ličnom profilu na Facebooku gdje je napisala da bi zapalila Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici i "sva goveda tamo".

Savjetnica u Ambasadi Crne Gore: Zapalila bih hram SPC u Podgorici

PODGORICA - Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom Facebook nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

Odbijen zahtjev Mile Đukanovića, manastiri ostaju dio SPC

​Na Trojičindanskom saboru u Podgorici danas je odbijen zahtjev Mila Đukanovića da SPC preda manastire i vjerske objekte u ruke crnogorske pravoslavne crkve. Ako Đukanović ne odustane od sramnih zahtjeva, sveštenstvo poručuje da će još odlučnije istupiti u borbi svojih svetinja i zakonskih prava.

Planinar iz Srbije stradao na Komovima

​PODGORICA - Državljanin Srbije Miroljub Petrović (58) poginuo je prilikom planinarenja na planini Komovi, potvrdila je na svom Facebook profilu Gorska služba spasavanja Crne Gore.

Vulin Crnogorcima: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba

BEOGRAD - Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislii svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

Kamen usmrtio planinara iz Srbije

Planinar iz Srbije poginuo je u Crnoj Gori usljed pada sa stijene, saznaju "Vijesti".

U Crnoj Gori uhapšeno 11 lica, krijumčarili migrante iz Albanije u BiH

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je 11 pripadnika kriminalne grupe, a za dva traga, koja su osumnjičena da su od početka ove godine prokrijumčarila više grupa migranata iz Albanije preko Crne Gore u BiH, ka zemljama EU.

Komšić traži angažovanje vojske zbog migranata

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je danas i zvaničan zahtjev za održavanje hitne sednice Predsedništva BiH zbog migrantske krize i predložio da se od ministarke odbrane BiH Marine Pendeš zatraži da razmjesti vojsku duž granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

Najčitanije