Crna Gora

DF: Crnogorska vlast pravi koaliciju sa albanskim ekstremistima protiv SPC

PODGORICA - Opozicioni savez Demokratski front (DF) danas je ocijenio da je crnogorska vlast ušla u otvoreni obračun sa pravoslavnim vjernicima i tradicionalnom Crnom Gorom što pokazuje i današnja zabrana liturgije na Ivanovim koritima.

Albanska policija patrolira crnogorskim selima

BERANE - Građani sela Ðuliće u opštini Andrijevica tvrde da se policijska patrola iz Albanije pojavila na teritoriji te crnogorske opštine, prenose Večernje novosti.

Prvi put snimljena: Ovo je elitna jedinica Vojske Crne Gore

PODGORICA - Pripadnici elitne jedinice Vojske Crne Gore koriste doktrine i metode djelovanja američkih Zelenih beretki.

"Imamo pravo da ističemo albansku zastavu u Crnoj Gori"

PODGORICA - Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu izjavio je da Albanci imaju pravo da ističu albansku zastavu u Crnoj Gori.

Dvoje državljana BiH poginulo u nesreći u Crnoj Gori

PODGORICA - Dva lica iz BiH su poginula, a petoro je povrijeđeno u čeonom sudaru dva automobila na magistralnom putu Podgorica-Bar, kod tunela Sozin, saopšteno je Srni u Operativno-komunikacionom centru crnogorske Uprave policije.

Crna Gora podnosi krivičnu prijavu zbog albanske zastave

POGORICA - Crnogorsko Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez nacionalne zastave Crne Gore.

Crnogorci uhapšeni u Šibeniku zbog ubistva na Cetinju

​PODGORICA - Službenici hrvatske policije uhapsili su u Šibeniku dva crnogorska državljanina koja Interpol Podgorica potražuje u vezi sa nedavnim događajem na Cetinju, kada je ubijeno jedno, a povrijeđena tri lica.

Krivična prijava protiv MCP i Vlade Georgijeva zbog "Tamo daleko"

PODGORICA - Crnogorski pokret podnio je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i pjevača Vlade Georgijeva.

Udes kod Rijeke Crnojevića, četiri osobe povrijeđene

​PODGORICA - Četiri osobe su povređene u nesreći koja se dogodila večeras u mjestu Carev Laz kod Rijeke Crnojevića.

"Montenegro Opera Festival" od 21. do 24. avgusta

HERCEG NOVI - Međunarodni "Operosa Montenegro Opera Festival 2019" (OMOF2019) održava se i ove godine u Herceg Novom, od 21. do 24. avgusta, na lokacijama "Dvorana Park", Kanli kula i Forte Mare. Prve dvije večeri ovogodišnjeg festivala rezervisane su za svjetsku premijeru opere "Be my superstar", kompozitora Šimona Vosečeka, u režiji Aleksandre Lakroa.

Najčitanije