Crna Gora

Krivokapić Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio premijersku platu

PODGORICA - Premijer Zdravko Krivokapić je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio premijersku platu od nešto manje od 1.800 evra.

Porodilji donijeli tuđu bebu na dojenje

PODGORICA - Klinički centar Crne Gore pokrenuće disciplinski postupak radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele da jednoj porodilji u Klinici za ginekologiju i akušerstvo na dojenje bude donesena beba druge porodilje.

EU poziva na spuštanje tenzija u Crnoj Gori

BRISEL - Portparol EU, Peter Stano, pozvao je danas na spuštanje tenzija u Crnoj Gori do kojih je došlo nakon najave vlade da će izmijeniti Odluku o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva.

Ðukanović: Nemoralne insinuacije Krivokapića

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović negirao je da je organizator današnjih antivladinih protesta u Crnoj Gori i ocijenio "krajnje nemoralnim insinuacijama" poziv premijera Zdravka Krivokapića da ne destabilizuje državu i da protestante povuče sa ulice.

Incident u Crnoj Gori: Građani presreli vladin mercedes

PODGORICA - Na putu Podgorica-Nikšić došlo je do incidenta kada je grupa građana pokušala da spriječi prolazak službenog vozila Vlade Crne Gore.

Bura u Crnoj Gori: Najžešća kriza od smjene Đukanovićevog režima

PODGORICA - Sedam mjeseci poslije pada vlasti Mila Đukanovića, Crna Gora je ušla u prvu ozbiljnu političku krizu, sada i zvaničnim prijedlogom Zdravka Krivokapića da od Skupštine zatraži smjenu Vladimira Leposavića, ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava, zbog njegovog stava o Srebrenici.

Crnu Goru tužilo pet investitora zbog raskida ugovora o mHE

PODGORICA - Crnogorsku državu je tužilo pet investitora zbog jednostranog raskida ugovora o koncesijama za izgradnju malih hidroelektrana (mHE), piše podgorička Pobjeda.

Vučić: Nadao sam se drugačijem odnosu sa Crnom Gorom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar izjavio je večeras, povodom smjene ministra pravde i ljudskih prava u CG Vladimira Leposavić zbog izjave o Srebrenici, da nije iznenađen niti oduševljen svim potezima nove vlasti u Crnoj Gori, kao i da se lično nadao da će odnosi sa CG biti bar za nijansu drugačiji.

Zaplijenjeno 39 kilograma marihuane

PODGORICA - Službenici uprava policije i carina Crne Gore zaplijenili su oko 39 kilograma marihuane na graničnom prelazu sa Hrvatskom i uhapsili crnogorskog državljanina čiji su inicijali I.U. (41), saopšteno iz Uprave policije u Podgorici.

U Crnoj Gori blokirano više od 19.000 kompanija

PODGORICA - Na novoj listi Centralne banke Crne Gore (CBCG) nalazi se ukupno 19.060 blokiranih kompanija, što je za 30 preduzeća više nego na prethodnoj listi.

Najčitanije