Crna kutija

Crne kutije iz oborenog ukrajinskog aviona stigle u Pariz

TORONTO - Kanadski ministar spoljnih poslova Fransoa-Filip Šampanj potvrdio je na Tviteru da su crne kutije iz ukrajinskog aviona oborenog u januaru stigle u Pariz, prenosi agencija Rojters.

Ljekari se dosjetili, uz pomoć prostog uređaja spasli stotine života

Britanski ljekari koji se bore protiv virusa COVID-19 u bolnici u Varingtonu smanjili su stopu smrtnosti i poboljšali šanse za brzi oporavak tako što su mašinama za disanje koje se obično koriste za poremećaj spavanja našli drugu namjenu.

Crna kutija i alkotest stižu u automobile u Evropi?

Zvaničnici zaduženi za bezbjednost automobila u Evropskoj uniji su načelno dogovorili koje će tehnologije biti obavezne od 2022. godine.

Crna kutija "Ethiopian Airlines" ide na analizu u inostranstvo

ADIS ABEBA - Crna kutija iz "boinga 737 maks" koji je pao u Etiopiji biće poslata na analizu u inostranstvo, rekao je portparol kompanije "Ethiopian Airlinesa".

Pronađena druga crna kutija

HAVANA - Kubanski istražioci pronašli su uređaj za snimanje podataka o letu u ostacima putničkog aviona koji se srušio prije sedam dana, kada je poginulo 113 ljudi, a dvije osobe preživjele, javila je državna televizija.

U avionu bili tehničari koji su ga pregledali prije polijetanja

SARATOV- Dvojica tehničara, koji su prethodno pregledali avion An-148 koji se danas srušio četiri minuta po polijetanju sa moskovskog aerodroma, bili su u letjelici, izjavio je zamjenik tužioca za saobraćaj regiona Saratov.

Pronađena jedna crna kutija, više teorija o padu aviona

MOSKVA -- Na mjestu pada ruskog aviona "An-148" sa 65 putinika i šest članova posade u blizini Moskve pronađena je jedna crna kutija.

Najčitanije