Crna rupa

Otkrivena crna rupa koja ne bi trebalo da postoji

​Naučnici su spazili crnu rupu 100 puta veće mase od Sunca, koja je toliko velika da ne bi trebalo da postoji.

Objavljene prve fotografije crne rupe

VAŠINGTON - Međunarodni naučni tim najavio je za danas predstavljanje nevjerovatnog naučnog otkrića u strofizici - prvu fotografiju crne rupe, što je podvig koji će staviti na probu stub nauke: Opštu teoriju relativnosti Alberta Ajnštajna.

Velika crna rupa može da proguta Zemlju?

Ne želimo da vas plašimo, ali postoji velika crna rupa koja luta oko naše galaksije - Mliječni put - i koja bukvalno može da proguta Zemlju, tvrde naučnici.

Otkrivena najbrže rastuća crna rupa

Astronomi su otkrili najbrže rastuću crnu rupu ikada viđenu u svemiru. "Čudovište sa apetitom“, kako su je nazvali, raste toliko brzo da za dva dana može da "usisa" masu ekvivalentnu Suncu, piše CNN.

Pad u crnu rupu donio bi nam besmrtnost?

Ako bi se ikada desilo da upadnete u crnu rupu, vaše ijtelo bi najvjerovatnije bilo rascijepano u komadiće. Bar tako glasi teorija koju zastupaju mnogi današnji fizičari.

Pronađena crna rupa u srcu Mliječnog puta: Ima li razloga za brigu?

Potpuno neočekivano, japanski astronomi pronašli su crnu rupu u srcu Mliječnog puta.

Naučnici zavirili u crnu rupu i snimili njen horizont

Prvi pokušaj da se zaviri u crnu rupu i napravi fotografija njenog horizonta događaja, tačka bez povratka, odnosno granica u prostor-vremenu, izgleda da je uspio, budući da nije bilo većih problema tokom desetodnevnog perioda posmatranja.

Uskoro bi trebalo da dobijemo prvu fotografiju crne rupe

Crne rupe, koje su među najvećim nepoznicama kosmosa, odaju svoje postojanje na mnoge načine, ali nijednu dosad nismo uspjeli da vidimo.

Najčitanije