Crno more

Manje delfina, više smeća u Crnom moru

Vazdušnim nadzorom Crnog mora, pod nazivom "Let sa delfinima", prvim u posljednjih 40 godina, ustanovljeno je smanjenje broja delfina u grupama i značajno povećanje količine smeća, saopštio je danas Međunarodni ekološki fond "Čista mora".

Ukrajina razvija hiperzvučnu protivbrodsku raketu, cilj kontrola Crnog mora

Ukrajina razvija najnoviju hiperzvučnu protivbrodsku raketu, uz pomoć koje namjerava da osigura kontrolu nad akvatorijom Crnog mora, saopštava kineski list "Sohu".

Američki centar objavio plan za "obuzdavanje" Rusije

VAŠINGTON - Analitički centar "Rand korporacija" američke vlade objavio je izvještaj, posvećen strategiji "obuzdavanja" Rusije u Crnomorskom regionu.

Prevrnuo se izletnički brodić u Crnom moru, ima mrtvih

KRASNODAR - Dvije osobe su poginule kada se prevrnuo ruski izletnički brodić sa 55 osoba u Crnom moru, u blizini obalskog grada Džubge.

Naučnici pronašli ostatke divovske praistorijske ptice

Ruski naučnici su u pećini blizu obale Crnog mora našli ostatke divovske praistorijske ptice koja je moguće živjela pored prvih ljudi na tom području.

Crnomorska flota na nogama zbog NATO vježbe

MOSKVA - Izviđački i jurišni brodovi ruske Crnomorske flote, kao i njeni obalski raketni sistemi stavljeni su u stanje pripravnosti zbog NATO vježbe u Crnom moru.

Šta spaja Kristijana Ronalda, 100 kg kokaina i dvojicu Srba?

BUKUREŠT - Rumunska policija pronašla je desetine paketa kokaina ukupne težine oko 100 kilograma koje su talasi izbacili na obalu Crnog mora, a nadležni pretpostavljaju da je ova droga dio tovara koji je otkriven na brodu, kada su uhapšena dvojica Srba. Sa cijelim slučajem je, posredno, povezan i Kristijano Ronaldo!

Objavljen snimak raketnih gađanja u Crnom moru

Televizija "Zvezda" je objavila snimak raketnih gađanja ruskih brodova na vojnim vježbama u Crnom moru.

NATO usvojio paket mjera o Crnom moru

Zemlje NATO postigle su saglasnost u vezi sa paketom mjera o regionu Crnog mora, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Objavljen snimak uplovljavanja brodova NATO-a u Crno more

​Na internetu se pojavio snimak uplovljavanja brodova NATO-a u Crno more. Video je objavila turska agencija Demirören Haber Ajansı na twitteru.

Najčitanije