Crno more

U Crnom moru pronađen prsluk za spasavanje pilota bugarskog MiG-a

SOFIJA - Prsluk za spasavanje pilota bugarskog vojnog aviona koji je nestao iznad Crnog mora, pronađen je u moru, a potraga za pilotom se nastavlja.

SAD: Turska pogrešno shvatila, ne šaljemo brodove u Crno more

VAŠINGTON - SAD su otkazale premještanje dva ratna broda u Crno more, prenosi Rojters na osnovu turskih diplomatskih izvora.

Oglasio se Pentagon o brodovima u Crnom moru

VAŠINGTON - Pentagon je odbio danas da komentariše navode Turske da će Sjedinjene Države poslati dva ratna broda u Crno more sljedeće nedjelje, ali je rekao da vojska rutinski šalje brodove u taj region.

Američki razarač krenuo ka Crnom moru

VAŠINGTON - Američki raketni razarač "Donald Kuk" s vođenim raketnim oružjem krenuo je ka Crnom moru u patrolu, objavljeno je na sajtu američkih mornaričkih snaga za Afriku i Evropu.

Mediji: Turska prebacila S-400 u provinciju na Crnom moru

Turska je prebacila S-400 u provinciju Samsun na Crnom moru radi, kako se pretpostavlja, ispitivanja, objavio je Sputnjik Turska.

Turska očekuje pad uvoza energenata nakon novih nalazišta u Crnom moru

Turska očekuje značajan pad uvoza energenata nakon što su pronađene rezerve prirodnog gasa u Crnom moru, a trenutno se analiziraju i rezerve na drugim lokacijama, rekao je ministar energetike Fatih Donmez.

Turci otkrili velike zalihe gasa u Crnom moru

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan objavio je danas otkriće velikih rezervi prirodnog gasa i blizini obale Crnog mora, nekoliko dana nakon što je najavio "dobre vijesti" koje će označiti novu eru za ovu zemlju.

Manje delfina, više smeća u Crnom moru

Vazdušnim nadzorom Crnog mora, pod nazivom "Let sa delfinima", prvim u posljednjih 40 godina, ustanovljeno je smanjenje broja delfina u grupama i značajno povećanje količine smeća, saopštio je danas Međunarodni ekološki fond "Čista mora".

Ukrajina razvija hiperzvučnu protivbrodsku raketu, cilj kontrola Crnog mora

Ukrajina razvija najnoviju hiperzvučnu protivbrodsku raketu, uz pomoć koje namjerava da osigura kontrolu nad akvatorijom Crnog mora, saopštava kineski list "Sohu".

Američki centar objavio plan za "obuzdavanje" Rusije

VAŠINGTON - Analitički centar "Rand korporacija" američke vlade objavio je izvještaj, posvećen strategiji "obuzdavanja" Rusije u Crnomorskom regionu.

Najčitanije