Crtani

Žuti crtani junaci simboli originalnosti i ekcentričnosti

Žuta je boja sunca, sjaja i vedrine. To je najstimulativnija od svih boja koju ljudsko oko prvo primjećuje. Zbog toga su u većini zemalja taxi vozila i školski autobusi upravo žuti. Karakteriše je velika valna dužina, a mnoge će iznenaditi podatak da je žuta boja svjetlija od bijele.

Crtani Duško Dugouško u budućnosti bez oružja

Crtani likovi iz družine Duška Dugouška ponovo će biti pred publikom na HBO striming servisu s novim epizodama. Ipak, za razliku od klasičnih animiranih filmova koji su donosili radost milionima mališana, novi - stari junaci će se pojaviti u nešto drugačijem izdanju.

Crtani "Mali Leteći Medvjedić" dostupan na Youtubeu

Želite li svojim mališanima pokazati jedan od omiljenih crtića djetinjstva ili se i sami prisjetiti kultnih medvjedića na Facebook stranici Zagreb filma je objavljeno da je kultna crtana serija “Mali leteći medvjedići” od sada dostupna na YouTubeu.

Pred TV pa u krevet: Kultni crtići koji su emitovani prije dnevnika

Svi su se kao mali voljeli igrati u parku, rata s prijateljima, fubal, lastiš, olimpijade, lopova i pandura i raznorazne druge igre. Nakon iscrpnih sati igranja, jedna stvar uvijek je vukla u kuću, crtani filmovi prije dnevnika.

"Sonic" pobijedio sve crtane junake

Filmsko ostvarenje "Sonic the Hedgehog" oborilo je rekorde gledanosti i zarade na kino-blagajnama tokom proteklog vikenda. Na blagajnama u SAD film je zaradio u prva dva dana 57 miliona dolara, što je rekord za jedan film koji je nastao po video-igrici. Predviđanja su da će "Sonic the Hedgehog" u četiri dana premijernog emitovanja oboriti rekord od 68 miliona dolara.

Tom i Džeri slave 80. rođendan

Popularni crtani junaci mačak i miš Tom i Džeri, slave 80 godina postojanja ove nedjelje.

Revija crtanih filmova u Prijedoru

PRIJEDOR - U Prijedoru će sutra početi revija crtanih filmova u okviru "Prijedorske zime 2019", najavljeno je danas iz Kina "Kozara".

Regionalni Kamp crtanog filma od 12. do 17. aprila u Mostaru

Regionalni Kamp crtanog filma KAN 2019. održaće se od 12. do 17. aprila u prostorijama M.C. Pavaroti u Mostaru.

Nova verzija "Mumijevih" dolazi na male ekrane

Kad sunce zađe, mrak te snađe, Mumi...Mumi Dom zove, nudi ti snove, hej, Mumi...

Crtani junaci inspirisani ljudima

Tvorci crtanih filmova svojim ostvarenjima obilježili su djetinjstvo miliona ljudi. Likovi koje su stvorili i prenijeli na male ekrane zauzeli su posebno mjesto u srcu mnogih. Iako je većina tih likova nastala iz mašte njihovih kreatora, nekolicina njih je inspirisana stvarnim ljudima.

Najčitanije