Crveni krst

Humanost na djelu: GO FAR Fondacija pomaže "Mozaik" i Crveni krst

Tridesetčetvorogodišnji Mladen prima tuđu njegu i pomoć, ima problema sa govorom i nema posao. Jedan je od mnogih sa sličnim nevoljama koji je svoje mjesto našao u Mozaiku prijateljstva, a ovih dana smjestio se u Ramiće kraj Banjaluke gdje polako niče prvo socijalno preduzeće.

Počeo projekat "Budi mi prijatelj"

Počeo je projekat Crvenog krsta, pod nazivom "Budi mi prijatelj".

Odmor na Bardači za volontere koji su pomagali u vakcinaciji

BANJALUKA, SRBAC - Tokom sedam dana, koliko traje kamp Omladinskog kluba Gradske organizacije Crvenog krsta, 35 mladih volontera ima priliku da se edukuje, ali i da se odmore i druže nakon što su na vakcinalnom punktu odradili 2.500 sati pomažući u procesu vakcinacije građana.

Crveni krst Banjaluka: Poziv građanima da u petak daruju krv

BANJALUKA - Tradicionalna ljetnja akcija davanja krvi koju organizuje Crveni krst Banjaluka biće održana u petak sa početkom u devet časova, a trajaće do 13 časova, u prostorijama Crvenog krsta Banjaluka.

Podijeljeno 450 paketa hrane za Vaskrs

Članovi Gradske organizacije Crvenog krsta u posljednjih 10 dana podijelili su 450 paketa hrane i higijenskih potrepština socijalno ugroženim porodicama, kojima će ove namirnice pomoći da na Vaskrs imaju dovoljno hrane na trpezi.

Donacija bolnici u Trebinju od Crvenog krsta

TREBINJE- Predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske Brano Dursun uručio je ispred ove organizacije Bolnici Trebinje sanitetski materijal, u kojem su sadržane hirurške kaljače i kape, kao i prehrambene artikle za kojim su, zbog povećanja pacijenata, povećane i potrebe.

Kovač: Od početka epidemije povećava se broj korisnika Crvenog krsta

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač izjavila je da je u svim opštinskim i gradskim organizacijama značajno povećan broj korisnika od kada je počela epidemija virusa korona.

Čapagain: moguća nova migrantska kriza

ŽENEVA - Veliki broj ljudi krenuće ka bogatijim zemljama kada se otvore granice, bježeći od siromaštva izazvanog pandemijom kovid-19 i tražeći efikasnu vakcinu protiv virusa korona, izjavio je direktor za Aziju i Pacifik u Međunarodnoj federaciji Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca /IFRC/ DŽagan Čapagain.

Crveni krst Bijeljine donirao 10 respiratora UKC-u RS

BANJALUKA - Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina donirala je Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske deset respiratora "aventa-M", ukupne vrijednosti 461.016 KM, koji su nabavljeni u okviru akcije "Respirator za Srpsku".

Radniku Crvenog krsta ukrali električni bicikl dok je obilazio bolesne

BIJELJINA - Nepoznata osoba ili više njih ukrala je električni bicikl, vlasništvo šamačkog Crvenog krsta, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Najčitanije