Cunami

Cunami uništava sve pred sobom, veliki talasi zapljusnuli Tongu

Pacifičku državu Tonga zapljusnuo je talas cunamija nakon erupcije vulkana na dnu Tihog okeana.

Poslije dva zemljotresa u Grčkoj, mini-cunami: "Sklanjajte se"

Zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale osjetio se u Grčkoj.

Zemljotres u Atlantskom okeanu, prijeti cunami

Zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihterove skale dogodio se u oblasti Južnih Sendvičkih Ostrva na jugu Atlantskog okeana, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja (USGS).

Snažan zemljotres kod Aljaske, izdato upozorenje na cunami

PERIVIL - Zemljotres jačine 8,2 stepena po Rihterovoj skali dogodio se kod Aljaske, a izdato je upozorenje na cunami za Sjeverna Marijanska ostrva i Guam, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja (USGS).

Smanjen stepen upozorenja od cunamija na Novom Zelandu

VELINGTON - Vlasti Novog Zelanda smanjile su stepen upozorenja za cunami koje je izdato nakon trećeg snažnog potresa s epicentrom nedaleko od Kermadeka, ostrva u Tihom okeanu koji pripadaju ovoj zemlji, prenosi Rojters.

Snažan zemljotres u Novoj Kaledoniji, izdato upozorenje na cunami

PARIZ - Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio je danas provinciju Ostrva lojalnosti u Novoj Kaledoniji, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Otkriće arheologa: Cunami visok 40 m pogodio Izrael i napravio pustoš

Izraelsku obalu pogodio je cunami sa talasima visokim 40 metara i napravio pustoš, uništivši sva naselja kilometrima na kopnu. Taj apokaliptički događaj desio se prije nešto manje od 10.000 godina u blizini drevnog grada Tel Dora, južno od Haife.

SAD tvrde da ruski "Posejdon" može da ih zaspe radioaktivnim cunamijem

Vašington je zabrinut zbog toga što se u Rusiji razvijaju bespilotni podvodni aparati "Posejdon" i pita se da li će njihova moguća upotreba tokom vojnog sukoba biti u skladu s međunarodnim pravilima, izjavio je pomoćnik američkog državnog sekretara za međunarodnu bezbjednost Kristofer Ford.

Snažan zemljotres pogodio Aljasku, opasnost od cunamija

Zemljotres jačine 7,8 stepeni po Rihteru pogodio je danas američku saveznu državu Aljasku.

Šest osoba poginulo u snažnom zemljotresu u Meksiku

Najmanje šest osoba je poginulo u snažnom zemljotresu jačine 7,4 jedinica po Rihteru koji je sinoć pogodio južnu obalu Meksika.

Najčitanije