Cvijeće

Ružine latice liječe živce i kožu

Počela je sezona ruža, a s njom i mogućnost pripreme ljekovitih preparata od nježnih latica ove raskošne kraljice cvijeća. Njen opojni cvjetni i slatki miris podstiče pozitivne emocije i dobro raspoloženje te daje osjećaj blaženstva i luksuza.

Cvijet koji hipnotiše ljepotom: Veličanstvena glicinija

Poznata još i kao visterija i plava kiša, biljka glicinija je grandiozna penjačica koja krasi mnoge vrtove. U svom punom cvatu vrlo je efektnog izgleda, toliko da morate da stanete kako biste je malo duže posmatrali i upili njenu očaravajuću pojavu!

Perunika: Ponosna boginja bašte

Bašte i balkoni u maju se pretvaraju u pravu oazu cvijeća, a jedan od najmirisnijih među njima svakako je perunika. U našem području nazvana prema Perunu, bogu groma, a u svjetskoj botanici prema Iris, starogrčkoj božici duge, nekoliko stotina vrsta perunike širom svijeta poznato je još od vremena starog Egipta, gdje je bila kraljevski i božanski simbol.

Centar Banjaluke ukrašen cvijećem

BANJALUKA - Gospodska ulica danas je dobila pokretni drvored okićen cvijećem.

Dnevne novine iz kojih niče cvijeće

​Ako vam zvuči nevjerovatno da od novina može nastati cvijeće, ne krivimo vas. Međutim, jedan od najčitanijih dnevnih listova u Japanu izumio je novine koje su u potpunosti ekološke.

Kako i kome pokloniti cvijeće?

Bliži nam se Dan žena za koji se tradicionalno najviše poklanja cvijeće.

Osmomartovska euforija zavladala Banjalukom

BANJALUKA - Ruže, karanfili, zumbuli i mnogi aranžmani i pokloni mogu se vidjeti u Banjaluci, gdje su uveliko počeli kupovina i pripremanje iznenađenja povodom 8. marta, Dana žena.

Vrijeme je da unesete kaktuse u kuću

Vrijeme je za seobu vaših biljki iz eksterijera u interijer, kako bi mogle opet cvjetati i rasti iduće godine i uljepšavati vašu okućnicu.

"Festival cvijeća" i ovog proljeća u Banjaluci

Poslije uspješnog prvog izdanja, "Banjalučki festival cvijeća" biće organizovan i ovog proljeća. Već sa prvim znacima buđenja vegetacije, u gradskim parkovima osvanuće i više od 10.000 sadnica jedinstvenog tulipana sorte "Banjaluka", po kojem je naš grad poznat među cvjećarima širom Evrope.

Tržite BiH preplavljeno biljkama iz inostranstva

BANJALUKA - Proizvodnja i izvoz cvijeća iz BiH i dalje su znatno manji u odnosu na uvoz, koji je u devet mjeseci ove godine 28 puta vredniji od izvoza.

Najčitanije