Cvijeće

U pandemiji procvjetala prodaja cvijeća

SANSKI MOST - U ozračju pandemije virusa korona oživjelo je interesovanje građana za držanje i uzgajanje cvijeća, pa je protekla godina bila rekordna kada se radi o plasmanu i prodaji raznovsrnog ukrasnog cvijeća.

Cijene cvijeća procvjetale, prodaja uvenula

BANJALUKA, SARAJEVO - Cvijeće koje na police lokalnih cvjećara stiže iz inostranstva skuplje je za 20 do 30 odsto ove godine nego u periodu prije pandemije virusa korona, potvrdili su za "Nezavisne" cvjećari i uvoznici.

Sobna biljka strelicija - egzotična ljepota rajske ptice

Uzgoj strelicije nije zahtjevan. Uz malo brige i truda, ova biljka nagrađivaće vas prelijepim cvjetovima, zbog kojih je i stekla veliku popularnost među baštovanima i uzgajivačima sobnog bilja.

Kala jednostavan cvijet raskošne ljepote

Kale su poznate po izuzetno nježnim cvjetovima graciozne forme. Potiču iz močvarnih predjela južne Afrike Zahvaljujući vojskovođi Simonu van der Salu 1697. godine su stigle u Evropu i prvobitno su bile poznate pod imenom Calla aethiopica, ali vrlo brzo su dobile i novo ime.

Zaboravite na zidove i biljkama organizujte prostor

Komadi namještaja koji odvajaju dijelove sobe jednako su korisni u manjim i većim domovima. Ako imate manjak prostora pa u istoj sobi treba da organizujete mjesto za rad i odmor, komadi koji će vizuelno odvojiti prostor vrlo su važni. Posebno je to često u današnje vrijeme kad mnogi rade od kuće a posebna radna soba ne postoji.

Cvijeće koje će balkon učiniti čarobnim

Tokom ljetnih dana uživamo u raskoši boja cvijeća, a to ne mora prestati ni s ulaskom u njegovu posljednju etapu. Uz samo nekoliko biljaka i najmanji balkon možemo učiniti pravom kasnoljetnom oazom.

Cvjetni bonton: Crvene ruže se ne poklanjaju tuđim ženama

U današnje vrijeme cvijeće ima posebno značenje, iako je sama simbolika na neki način zaboravljena.

Kamelija: Cvijet koji su obožavali carevi i opisali pisci

Dive su uvijek na dobrom glasu. Tako je i sa kamelijom cvijetom kojeg su obožavali kineski carevi, opjevali pjesnici, u note utkali kompozitori i oslikali slikari.

Supružnici 40 godina njeguju oazu cvijeća i zelenila

SANSKI MOST - Ismet i Sadija Palaškić iz Sanskog Mosta ponosni su vlasnici oaze prepune zelenila i cvijeća, koja se smjestila u Šabića sokaku, maloj gradskoj ulici skrivenoj od pogleda prolaznika.

Raskošna ljepotica hortenzija

Hortenzija je ukrasna biljka koja se često koristi u cvjetnim aranžmanima, krasi mnoge bašte, vrtove, balkone i terase, a mnogi je gaje i kao sobnu biljku.

Najčitanije