Cvijeće

Gardenija: Najzahtjevnija ljepotica među cvjetovima

Gardenija (Gardenia jasminoides) izuzetno je cijenjena ukrasna biljka predivnih cvjetova i očaravajućeg mirisa.

Savjeti za uzgoj orhideje, kraljice cvijeća

Mnogi poznavaoci i ljubitelji cvijeća orhideju, jednu od najljepših sobnih biljaka, smatraju simbolom ljepote, ljubavi i otmjenosti.

Cvijeće koje uspijeva: Sedam krasotica za balkone na sunčanoj strani

Balkon s cvijećem uvijek će privući poglede i dobiti komplimente, uljepšaće životni prostor, a i dan prolaznicima koji ga primijete.

Izvozu cvijeća ne cvjetaju ruže

BANJALUKA - Izvoz cvijeća i njegova proizvodnja u Bosni i Hercegovini daleko su manji od uvoza, te ga je tokom prošle godine u BiH uvezeno 2.000 puta više nego što je izvezeno.

Neandertalci su sahranjivali svoje mrtve sa cvijećem?

Skelet neandertalca otkriven u pećini Šanidar u Iraku koja je već poznata po fosilima izumrlih rođaka naše vrste pruža nove dokaze da su oni sahranjivali svoje mrtve, kao i da su u tim ritualima koristili cvijeće, saopštili su naučnici.

Čarobni amarilis, cvijet raskošne ljepote

Veliki raskošni cvjetovi amarilisa ili, kako ga još nazivaju, kamenog cvijeta, prugastog sunovrata ili vitezove zvijezde, uljepšavaju enterijere i tokom zimskih mjeseci.

Zimsko cvijeće za ljepši enterijer

Tokom zimskih mjeseci mnogi domovi postaju negostoljubiva okruženja za biljke. Neke sobe su izložene propuhu, druge su previše zagrijane, vazduh je uglavnom suv, a tu su i sobe koje su manje izložene direktnoj svjetlosti.

10.000 cvjetova za ljepšu Banjaluku

BANJALUKA - U centru grada danas je počela sadnja oko 10.000 lukovica narcisa, tulipana i visibaba, cvijeća koje će uljepšati grad narednog proljeća.

Pravilno sušenje cvijeća za dugotrajni ukras u kući

​Rezano cvijeće u vazi ima vrlo kratak životni vijek, koji obično traje do sedam dana. Međutim, kao jednako atraktivan, ali dugotrajan ukras, cvijeće možete očuvati pažljivim sušenjem. Najjednostavnija i najjeftinija varijanta sušenja cvijeća je pomoću vazduha. Druge metode bi mogle biti bolje za očuvanje originalne boje koju je vaše cvijeće imalo prije nego što je uvenulo.

Mit je da balkanski muškarci ne poklanjaju cvijeće

DOBOJ - Nisu Dan žena i Valentinovo jedine prilike u godini kada Dobojlije zalutaju u cvjećaru ne bi li buketom, najčešće ružama, obradovali svoje dame, pa ukoliko ne zaborave rođendane i godišnjice po cvijeće za supruge i djevojke, ali i majke i bake, znaju doći kada u cvjećare stigne baš što one vole.

Najčitanije