Cvijeće

Pet vrsta cvijeća koje neće zamjeriti ako ih zaboravimo zaliti

Višegodišnje biljke ili trajnice veoma su zahvalne za održavanje zbog toga što jednom se kad posade nije ih potrebno ponovo presađivati, a osim toga uljepšavaju balkon ili vrt jer cvjetaju svake godine.

Napravite mirisni i zdravi sok od ruže po starom receptu

Kada jednom probate domaći sok od ruže, i zavede vas svojim izgledom i okusom, teško da ćete se zadovoljiti nekim drugim.

Ne cvjeta prodaja sezonskog cvijeća

BANJALUKA - Loši vremenski uslovi i pandemija znatno su smanjili prodaju cvijeća koje se kupuje i sadi u baštama i na balkonima u odnosu na isti period prošle godine, saglasni su banjalučki prodavci na pijacama.

U pandemiji procvjetala prodaja cvijeća

SANSKI MOST - U ozračju pandemije virusa korona oživjelo je interesovanje građana za držanje i uzgajanje cvijeća, pa je protekla godina bila rekordna kada se radi o plasmanu i prodaji raznovsrnog ukrasnog cvijeća.

Cijene cvijeća procvjetale, prodaja uvenula

BANJALUKA, SARAJEVO - Cvijeće koje na police lokalnih cvjećara stiže iz inostranstva skuplje je za 20 do 30 odsto ove godine nego u periodu prije pandemije virusa korona, potvrdili su za "Nezavisne" cvjećari i uvoznici.

Sobna biljka strelicija - egzotična ljepota rajske ptice

Uzgoj strelicije nije zahtjevan. Uz malo brige i truda, ova biljka nagrađivaće vas prelijepim cvjetovima, zbog kojih je i stekla veliku popularnost među baštovanima i uzgajivačima sobnog bilja.

Kala jednostavan cvijet raskošne ljepote

Kale su poznate po izuzetno nježnim cvjetovima graciozne forme. Potiču iz močvarnih predjela južne Afrike Zahvaljujući vojskovođi Simonu van der Salu 1697. godine su stigle u Evropu i prvobitno su bile poznate pod imenom Calla aethiopica, ali vrlo brzo su dobile i novo ime.

Zaboravite na zidove i biljkama organizujte prostor

Komadi namještaja koji odvajaju dijelove sobe jednako su korisni u manjim i većim domovima. Ako imate manjak prostora pa u istoj sobi treba da organizujete mjesto za rad i odmor, komadi koji će vizuelno odvojiti prostor vrlo su važni. Posebno je to često u današnje vrijeme kad mnogi rade od kuće a posebna radna soba ne postoji.

Cvijeće koje će balkon učiniti čarobnim

Tokom ljetnih dana uživamo u raskoši boja cvijeća, a to ne mora prestati ni s ulaskom u njegovu posljednju etapu. Uz samo nekoliko biljaka i najmanji balkon možemo učiniti pravom kasnoljetnom oazom.

Cvjetni bonton: Crvene ruže se ne poklanjaju tuđim ženama

U današnje vrijeme cvijeće ima posebno značenje, iako je sama simbolika na neki način zaboravljena.

Najčitanije