Cvijeće

Ove biljke je poželjno imati u spavaćoj sobi

Uprkos popularnom mišljenju da biljke ne bi trebalo da stoje u spavaćim sobama, postoje one vrste koje je čak i korisno imati u prostoru za odmor i san.

Pet savjeta za njegu sobnog cvijeća tokom jeseni

Kako visoke ljetne temperature jenjavaju, a hladnije vrijeme dolazi, tako se ljubitelji cvijeća obično pitaju kako da svoje sobne biljke pripreme za novo godišnje doba. Iako su biljke najraskošnije u toku proljeća i ljeta, to ne znači da hladniji dani nisu pogodni za njegu i da će one uvenuti.

Sada je idealno vrijeme za sadnju ruža, šta je potrebno da znate

Ruže s pravom nose titulu kraljice cvijeća, jer to zaista i jesu.

Pet vrsta cvijeća koje neće zamjeriti ako ih zaboravimo zaliti

Višegodišnje biljke ili trajnice veoma su zahvalne za održavanje zbog toga što jednom se kad posade nije ih potrebno ponovo presađivati, a osim toga uljepšavaju balkon ili vrt jer cvjetaju svake godine.

Napravite mirisni i zdravi sok od ruže po starom receptu

Kada jednom probate domaći sok od ruže, i zavede vas svojim izgledom i okusom, teško da ćete se zadovoljiti nekim drugim.

Ne cvjeta prodaja sezonskog cvijeća

BANJALUKA - Loši vremenski uslovi i pandemija znatno su smanjili prodaju cvijeća koje se kupuje i sadi u baštama i na balkonima u odnosu na isti period prošle godine, saglasni su banjalučki prodavci na pijacama.

U pandemiji procvjetala prodaja cvijeća

SANSKI MOST - U ozračju pandemije virusa korona oživjelo je interesovanje građana za držanje i uzgajanje cvijeća, pa je protekla godina bila rekordna kada se radi o plasmanu i prodaji raznovsrnog ukrasnog cvijeća.

Cijene cvijeća procvjetale, prodaja uvenula

BANJALUKA, SARAJEVO - Cvijeće koje na police lokalnih cvjećara stiže iz inostranstva skuplje je za 20 do 30 odsto ove godine nego u periodu prije pandemije virusa korona, potvrdili su za "Nezavisne" cvjećari i uvoznici.

Sobna biljka strelicija - egzotična ljepota rajske ptice

Uzgoj strelicije nije zahtjevan. Uz malo brige i truda, ova biljka nagrađivaće vas prelijepim cvjetovima, zbog kojih je i stekla veliku popularnost među baštovanima i uzgajivačima sobnog bilja.

Kala jednostavan cvijet raskošne ljepote

Kale su poznate po izuzetno nježnim cvjetovima graciozne forme. Potiču iz močvarnih predjela južne Afrike Zahvaljujući vojskovođi Simonu van der Salu 1697. godine su stigle u Evropu i prvobitno su bile poznate pod imenom Calla aethiopica, ali vrlo brzo su dobile i novo ime.

Najčitanije