Cvijeće

Mit je da balkanski muškarci ne poklanjaju cvijeće

DOBOJ - Nisu Dan žena i Valentinovo jedine prilike u godini kada Dobojlije zalutaju u cvjećaru ne bi li buketom, najčešće ružama, obradovali svoje dame, pa ukoliko ne zaborave rođendane i godišnjice po cvijeće za supruge i djevojke, ali i majke i bake, znaju doći kada u cvjećare stigne baš što one vole.

Kako da cvijeće preživi vaš godišnji

Veliki ljubitelji cvijeća, pogotovo oni kojima je ukrašena cijela kuća, brinu se šta će s njim kada odu na godišnji.

Stavite u saksiju filtera za kafu i cvijeće neće uvenuti

Mali papirnati filteri imaju više namjena – a neki su vrlo korisni za vaše biljke i baštu!

Koja je moć cvijeća?

Većina nas voli pogled na svježe cvijeće u svom domu.

Ružine latice liječe živce i kožu

Počela je sezona ruža, a s njom i mogućnost pripreme ljekovitih preparata od nježnih latica ove raskošne kraljice cvijeća. Njen opojni cvjetni i slatki miris podstiče pozitivne emocije i dobro raspoloženje te daje osjećaj blaženstva i luksuza.

Cvijet koji hipnotiše ljepotom: Veličanstvena glicinija

Poznata još i kao visterija i plava kiša, biljka glicinija je grandiozna penjačica koja krasi mnoge vrtove. U svom punom cvatu vrlo je efektnog izgleda, toliko da morate da stanete kako biste je malo duže posmatrali i upili njenu očaravajuću pojavu!

Perunika: Ponosna boginja bašte

Bašte i balkoni u maju se pretvaraju u pravu oazu cvijeća, a jedan od najmirisnijih među njima svakako je perunika. U našem području nazvana prema Perunu, bogu groma, a u svjetskoj botanici prema Iris, starogrčkoj božici duge, nekoliko stotina vrsta perunike širom svijeta poznato je još od vremena starog Egipta, gdje je bila kraljevski i božanski simbol.

Centar Banjaluke ukrašen cvijećem

BANJALUKA - Gospodska ulica danas je dobila pokretni drvored okićen cvijećem.

Dnevne novine iz kojih niče cvijeće

​Ako vam zvuči nevjerovatno da od novina može nastati cvijeće, ne krivimo vas. Međutim, jedan od najčitanijih dnevnih listova u Japanu izumio je novine koje su u potpunosti ekološke.

Kako i kome pokloniti cvijeće?

Bliži nam se Dan žena za koji se tradicionalno najviše poklanja cvijeće.

Najčitanije