Cvijet

Drevni horoskop: Koji ste cvijet i šta to govori o vama?

Horoskop starih Slovena je horoskop jednog žilavog i ponosnog naroda usko povezanog sa svojom prirodom. Podjeljen je na razdoblja od 10 dana. Pronađite svoj datum i cvijet koji vas karakteriše.

Kadifica, ukras i lijek

Vjerovatno je skoro svi imaju u svom dvorištu, ali malo ko zna da je kadifa ljekovita.

Korona "pokosila" milione cvjetova u Holandiji

Novi korona virus u Holandiji je odnio 2.747 života, a procjenjuje se da je "pokosio" i 400 miliona cvjetova od kojih trećinu čine lale, zatvorio je čuvenu Keukenhof baštu koja je privlačila milone turista iz cijelog svijeta, što se desilo prvi put za sedam decenija njenog postojanja.

Tiski cvijet koji umire na kraju svadbenog plesa, fenomen koji oduzima dah

Uvijek smo u potrazi za prirodnim fenomenima negdje daleko od nas. Međutim, i u našoj okolini postoje nevjerovatne stvari od kojih zastaje dah... A tisa je jedan takav fenomen.

Kraljevski cvijet intenzivnog mirisa

​Bašte i balkoni u proljeće se pretvaraju u pravu oazu cvijeća, a jedan od najmirisnijih među njima svakako je perunika. U našem području nazvana prema Perunu, bogu groma, a u svjetskoj botanici prema Iris, starogrčkoj boginji duge, nekoliko stotina vrsta perunike širom svijeta poznato je još od vremena Starog Egipta, gdje je bila kraljevski i božanski simbol.

Bagremov cvijet i hrani i liječi

Cvijet bagrema koga ima u izobilju u ovo doba godine trebalo bi sačuvati za zimu. Ovaj medonosni izdanak smatra se najdjelotvornijim u liječenju kašlja snižava i povišenu tjelesnu temperaturu.

Cvijet koji može iznova cvjetati 75 puta

Veliki raskošni cvjetovi amarilisa ili, kako ga još nazivaju, prugastoga sunovrata ili vitezove zvijezde uljepšavaju prostor i u zimskim mjesecima.

Matić ponovo naljutio Britance

Nemanja Matić, srpski reprezentativac i igrač Mančester junajteda, ni na utakmici Premijer lige protiv Mančester sitija nije stavio na dres cvijet maka.

Javio se Matić: Cvijet maka me podsjeća na bombardovanje Srbije

Nemanja Matić konačno se oglasio i objasnio Britancima zašto je odbio da nosi cvijet maka na svom dresu na utakmici Mančester junajteda u subotu.

U Srebrenici višnje procvjetale drugi put ove godine

SREBRENICA - Na dva stabla višnje u dvorištu porodice Jovanović u Srebrenici pojavio se cvijet drugi put u ovoj godini.

Najčitanije