DŽulijan Asanž

CNN: Asanž pretvorio ambasadu u centar za miješanje u izbore

ATLANTA - U najnovijem bezbjednosnom izvještaju u koji je CNN imao uvid, navodi se da je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž primio tokom niza sumnjivih sastanaka u ambasadi Ekvadora lične isporuke potencijalno hakovanih materijala, vezanih za američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Asanž neće biti izručen Americi

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž neće biti izručen zemlji u kojoj bi mu prijetila smrtna kazna, rekao je britanski ministar za Evropu Alan Dankan.

Tužilaštvo Švedske odustaje od zahtjeva da ispita Asanža

STOKHOLM - Tužilaštvo Švedske odustaće od zahtjeva Britaniji da dozvoli da se ispita osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž o optužbi za silovanje iz 2010. dok ne završi analizu dostupnih dokaza.

Švedsko tužilaštvo odustaje od zahtjeva za izručenje Asanža

Švedsko tužilaštvo saopštilo je u četvrtak da neće uložiti žalbu na odluku britanskog suda kojom se odbija formalni zahtjev da se osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž zadrži u pritvoru dok se ne istraži optužba za navodno silovanje.

Ekvador: Asanž neće biti izručen u zemlju gdje postoji smrtna kazna

KITO – Vlasti Ekvadora ubijeđene su da osnivač WikiLekasa Džulijan Asanž neće biti izručen u zemlju u kojoj se praktikuje mučenje i u kojoj može biti osuđen na smrtnu kaznu, saopšteno je iz ekvadorskog Ministarstva spoljnih poslova.

Džavid potpisao američki zahtjev o izručenju Asanža

LONDON - Britanski ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid potvrdio je da je potpisao zahtjev SAD o izručenju osnivača WikiLeaksa Džulijana Asanža.

Objavljen prvi snimak Asanža u zatvoru

Agencija "Ruptly" objavila je prvi video snimak osnivača "WikiLeaksa Džulijana Asanža iz stogo čuvanog zatvora Belmarš u Londonu.

Sud razmatra zahtjev za privođenje Asanža

STOKHOLM - Pred sudom u Švedskoj danas će biti razmatrano o zahtjevu tužilaštva za privođenje osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža prema optužbama za silovanje.

Asanž zbog bolesti nije mogao da se javi tokom saslušanja

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž previše je bolestan da bi se javio putem video-linka iz zatvora tokom saslušanja o zahtjevu SAD za njegovo izručenje, izjavio je njegov advokat Garet Pirs.

SAD proširile optužnicu protiv Asanža, prijeti mu 170 godina robije

VAŠINGTON - Vlasti SAD proširile su optužnicu protiv osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža za 17 tačaka, koje se tiču narušavanja Zakona o špijunaži, prenio je "Dau Džouns". Ako bude proglašen krivim po novim tačkama optužnice, Asanžu prijeti 170 godina robije, po 10 za svaku tačku.

Najčitanije