DŽulijan Asanž

Asanž pred sudom u Londonu: Teško se prisjeća imena i godina

LONDON - Osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž bio je danas prilično zbunjen kad se pojavio pred sudom u Londonu i mučio se čak da se prisjeti svog imena i svojih godina.

Asanž svakodnevno špijuniran u ambasadi, španska firma pod istragom

Džulijan Asanž je svakodnevno špijuniran dok se skrivao u ambasadi Ekvadora u Londonu. Sada je pod istragom firma koja je za to bila angažovana.

Asanž ostaje u zatvoru i nakon isteka kazne

LONDON - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž ostaće, zbog rizika od bjekstva, u zatvoru i nakon isteka kazne koja mu je izrečena, javili su danas australijski mediji.

Kristin Asanž: Mog sina ubijaju sporo i okrutno

SIDNEJ - Kristin Asanž, majka osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, optužila je vlasti SAD i Velike Britanije za sporo, okrutno i nezakonito ubijanje njenog sina, jer je razotkrio ratne zločine i korupciju.

Tužilac želi da razgovara sa Asanžom

MOSKVA - Švedski tužilac želi da razgovara sa osnivačem "Vikiliksa" Džulijanom Asanžom u Velikoj Britaniji, a istraga protiv njega povodom optužbe sa silovanje još traje, izjavio je "Sputnjiku" švedski ambasador u Rusiji Peter Erikson.

CNN: Asanž pretvorio ambasadu u centar za miješanje u izbore

ATLANTA - U najnovijem bezbjednosnom izvještaju u koji je CNN imao uvid, navodi se da je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž primio tokom niza sumnjivih sastanaka u ambasadi Ekvadora lične isporuke potencijalno hakovanih materijala, vezanih za američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Asanž neće biti izručen Americi

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž neće biti izručen zemlji u kojoj bi mu prijetila smrtna kazna, rekao je britanski ministar za Evropu Alan Dankan.

Tužilaštvo Švedske odustaje od zahtjeva da ispita Asanža

STOKHOLM - Tužilaštvo Švedske odustaće od zahtjeva Britaniji da dozvoli da se ispita osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž o optužbi za silovanje iz 2010. dok ne završi analizu dostupnih dokaza.

Švedsko tužilaštvo odustaje od zahtjeva za izručenje Asanža

Švedsko tužilaštvo saopštilo je u četvrtak da neće uložiti žalbu na odluku britanskog suda kojom se odbija formalni zahtjev da se osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž zadrži u pritvoru dok se ne istraži optužba za navodno silovanje.

Ekvador: Asanž neće biti izručen u zemlju gdje postoji smrtna kazna

KITO – Vlasti Ekvadora ubijeđene su da osnivač WikiLekasa Džulijan Asanž neće biti izručen u zemlju u kojoj se praktikuje mučenje i u kojoj može biti osuđen na smrtnu kaznu, saopšteno je iz ekvadorskog Ministarstva spoljnih poslova.

Najčitanije